in , , ,

Σταμάτα να το Κάνεις: 10 Καθημερινά Πράγματα που Πρέπει να Σταματήσετε να Κάνετε

καθημερινά πράγματα,συμβουλές καθημερινότητας,χρήσιμα
10 Καθημερινά Πράγματα που Πρέπει να Σταματήσετε να Κάνετε

Υπάρχουν μερικά πράγματα που κάνετε σχεδόν κάθε μέρα χωρίς καν να τα ξανασκεφτείτε γιατί τα έχετε συνηθίσει. Όμως υπάρχουν μερικά καθημερινά πράγματα που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε ασυναίσθητα. 7 Καθημερινά Πράγματα που Μάλλον Κάνετε Λάθος

Τοποθέτηση χαρτιού υγείας σε καθίσματα δημόσιας τουαλέτας

brightside

Το χαρτί υγείας δεν βοηθά στην καταπολέμηση των μικροβίων που υπάρχουν στην τουαλέτα. Απορροφά την υγρασία, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για την αναπαραγωγή μικροβίων.

Το ανθρώπινο δέρμα, από την άλλη, μπορεί να καταπολεμήσει τα μικρόβια καλύτερα από το χαρτί υγείας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι το κάθισμα είναι στεγνό και ότι δεν έχετε ανοιχτές πληγές στους γοφούς και τους γλουτούς σας. Επίσης, μπορείτε να απολυμάνετε πρώτα το κάθισμα ή κάνετε την ανάγκη σας σε στάση οκλαδόν.

Προσθήκη περισσότερου απορρυπαντικού στο πλυντήριο για πιο καθαρά ρούχα

© Sean Pavone / shutterstock.com, © Andrey_Popov / shutterstock.com

Η χρήση πολύ απορρυπαντικού στα ρούχα μπορεί να παγιδεύσει τους λεκέδες και να αποτρέψει το πλύσιμο τους. Αυτό συμβαίνει επειδή ο όγκος του αφρού που παράγεται από το απορρυπαντικό μπορεί να δημιουργήσει ένα φραγμό για τη βρωμιά. Για ιδανικά αποτελέσματα, είναι καλύτερο να διαβάσετε την προτεινόμενη ποσότητα στο μπουκάλι του απορρυπαντικού.

Τραβάτε το καζανάκι με ανοιχτό κάθισμα τουαλέτας

© party people studio / shutterstock.com, © madhourse / shutterstock.com

Πριν τραβήξετε το καζανάκι, κλείστε το κάθισμα της Λεκάνης καθώς το καθαρό νερό αναμιγνύεται με βρώμικο. Με αυτόν τον τρόπο θα αποτρέψετε το νερό της τουαλέτας να πιτσιλίσει τις γύρω περιοχές.

Μη καθαρισμός του σφουγγαριού πιάτων

© girl-think-position / shutterstock.com, © New Africa / shutterstock.com

Το να μην πλένετε τακτικά τα σφουγγάρια πιάτων είναι ένας σίγουρος τρόπος για να εξαπλώσετε βακτήρια στα πιάτα και στα μαγειρικά σκεύη. Για να τα απολυμάνετέ, βυθίστε τα σε βραστό νερό για 5 λεπτά. Μπορείτε επίσης να μουλιάσετε το σφουγγάρι σε νερό πριν το ζεστάνετε σε φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Αφήνετε ακαθάριστα και ανοργάνωτα τρόφιμα στο ψυγείο

© thecloudysunny / shutterstock.com, © Africa Studio / shutterstock.com

Το ψυγείο μπορεί να αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για μικρόβια εάν τα τρόφιμα στο εσωτερικό δεν έχουν καθαριστεί σωστά εκ των προτέρων. Βεβαιωθείτε ότι η συσκευασία των τροφίμων έχει καθαριστεί ή αντικατασταθεί πριν την τοποθετήσετε μέσα. Τα κρέατα πρέπει να διαχωρίζονται από άλλες ομάδες τροφίμων, ώστε να μην εξαπλωθούν μικρόβια.

Δείτε ακόμη 11 Καθημερινά Πράγματα που Μπορούν Σιγά Σιγά να σας Βλάψουν

Αγγίζετε συχνά το πρόσωπό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας

STEVE PARSONS/AFP/East News

Μέρος της βασικής υγιεινής είναι η αποφυγή της εξάπλωσης βακτηρίων στο σώμα. Γι’ αυτό συνιστάται να αποφεύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας με τα χέρια σας, ειδικά τα μάτια και τη μύτη. Αν ποτέ νιώσετε την ανάγκη να το κάνετε, φροντίστε να πλύνετε πρώτα τα χέρια σας με σαπούνι και νερό.

Φόρτιση του κινητού τη νύχτα

© Tommy Lee Walker / shutterstock.com

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η φόρτιση του τηλεφώνου για μεγάλο χρονικό διάστημα όπως η νύχτα μπορεί να κάνει την μπαταρία του να φθαρεί πιο γρήγορα. Η ιδανική χωρητικότητα μπαταρίας για ένα τηλέφωνο είναι μεταξύ 30% και 50%.

Δεν μετρατε τα ζυμαρικά χρησιμοποιώντας κουτάλα για σπαγγέτι

© Marietjie / shutterstock.com

Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί υπάρχει μια τρυπά στην κουτάλα για τα μακαρόνια, η απάντηση είναι ότι χρησιμοποιείται για τη μέτρηση μιας τέλειας μερίδας μακαρονιών. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περάσετε τα μακαρόνια μέσα από την τρύπα και μόλις γεμίσει, θα έχετε τη σωστή ποσότητα μακαρονιών για ένα άτομο.

Βουρτσίζετε τα δόντια σας πολύ λίγο ή πάρα πολλές φορές την ημέρα

imago stock&people/EAST NEWS

Το πολύ μπορεί να είναι κακό. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το βούρτσισμα των δοντιών πολλές φορές την ημέρα για λιγότερο από 2 λεπτά μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες βλάβης. Είναι σημαντικό να διατηρείτε μια σταθερή ρουτίνα βουρτσίσματος δύο φορές την ημέρα για μια περίοδο 2-4 λεπτών. Συνιστάται επίσης να αποφεύγετε λειαντικές οδοντόκρεμες ή οδοντόβουρτσες που έχουν σκληρές τρίχες.

Τοποθετείτε γαλακτοκομικά προϊόντα στα ράφια της πόρτας του ψυγείου

Ενώ η πόρτα του ψυγείου φαίνεται σαν το ιδανικό ράφι για την αποθήκευση γάλακτος και αυγών, στην πραγματικότητα δεν είναι το καλύτερο μέρος για αυτό. Αυτό συμβαίνει επειδή τα ράφια της πόρτας του ψυγείου είναι πιο ζεστά λόγω των κυμαινόμενων θερμοκρασιών κάθε φορά που ανοίγετε και κλείνετε το ψυγείο. Αυτό σημαίνει ότι όταν αποθηκεύετε τρόφιμα επιρρεπή σε αλλοίωση, όπως τα αυγά, θα πρέπει να τοποθετούνται στο κάτω ράφι και προς το πίσω μέρος όπου είναι πιο δροσερό.

Δείτε επίσης 13 Καθημερινά Πράγματα που Κάνετε Λάθος Χωρίς να το Συνειδητοποιείτε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.3 / 5. Αξιολογήσεις: 9

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY διακοσμητικά,DIY κατασκευές,ιδέες διακόσμησης,επαχρησιμοποίηση

25 DIY Διακοσμητικά για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Το φονικό Κουτί της Κατσαρίδας: Φτιάξτε το μόνοι σας και εξαφανίστε τες για πάντα από το σπίτι

Το φονικό Κουτί της Κατσαρίδας: Φτιάξτε το μόνοι σας και εξαφανίστε τες για πάντα από το σπίτι