in , , , ,

11 Καθημερινά Πράγματα που Μπορούν Σιγά Σιγά να σας Βλάψουν

επιβλαβή καθημερινά πράγματα,συμβουλές υγείας,υγεία
επιβλαβή καθημερινά πράγματα,συμβουλές υγείας,υγεία

Η ψυχολογία μας λέει ότι ορισμένα καθημερινά πράγματα όταν τα κάνετε υπερβολικά, είναι τελικά επιβλαβή για το σώμα σας. Υπάρχουν μερικά που συνηθίζετε να κάνετε καθημερινά και που μπορεί να απειλήσουν την υγεία σας. 12 Πράγματα που Μολύνουν Ύπουλα το Σπίτι σας

Αφήνετε το ζεστό φαγητό να κρυώσει

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η τοποθέτηση των πρόσφατα μαγειρεμένων γευμάτων στο ψυγείο είναι απολύτως ασφαλής. Στην πραγματικότητα, διάφορα βακτήρια αναπτύσσονται άνετα σε θερμοκρασίες μεταξύ 4°C και 60°C, γνωστή και ως «επικίνδυνη ζώνη». Η τοποθέτηση τροφίμων στο ψυγείο αποτρέπει αμέσως τη βακτηριακή μόλυνση.

Καθημερινή απολέπιση του δέρματος

© 13 Going on 30/Revolution Studios, © Shutterstock.com

Όλο και πιο συχνά, οι άνθρωποι προσπαθούν να επιτύχουν λαμπερό δέρμα με προϊόντα προσώπου και απολεπιστικά, αλλά δεν συμβαίνει τις περισσότερες φορές.

Οι δερματολόγοι αποκαλύπτουν ότι η απολέπιση του δέρματος συνιστάται μόνο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, καθώς το δέρμα είναι επιρρεπές σε ξηρότητα και ευαισθησία με την πάροδο του χρόνου. Εάν έχετε λιπαρό δέρμα, συνιστάται να πλένετε το πρόσωπό σας 3 φορές την εβδομάδα.

Βουρτσίζετε τα δόντια σας περισσότερες από 3 φορές την ημέρα

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Δεν είναι κακό να διατηρείτε τα δόντια σας λευκά και καθαρά. Ωστόσο, το να τα βουρτσίζετε υπερβολικά μπορεί να είναι η αιτία της αιμορραγίας των ούλων και της ευθραυστότητας, που τελικά θα οδηγήσει σε ασθένειες των ούλων και άλλα προβλήματα στοματικής υγείας. 2 λεπτά χρειάζονται για να αποκτήσετε αστραφτερό χαμόγελο.

Ηλιοθεραπεία για πολύ ώρα

© FX Networks/Courtesy Everett Collection/East News

Η ηλιοφάνεια μάς δίνει έναν παραπάνω λόγο να μείνουμε έξω, επειδή είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης D. Ωστόσο, το να κάθεστε για πολύ ώρα κάτω από τον ήλιο μπορεί να κάνει το δέρμα σας θύμα οξειδωτικών και επιβλαβών υπεριωδών ακτίνων που γερνούν γρήγορα και το θέτουν σε κίνδυνο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τρώτε από πλαστικές συσκευασίες

© Shutterstock.com

Μπορεί να είναι βολικό, αλλά το φαγητό από πλαστικές συσκευασίες έχει επικίνδυνες χημικές ουσίες που αγγίζουν τα τρόφιμα και τα ροφήματα.

Το πλαστικό διασπάται επίσης σε «μικροπλαστικά» που είναι καρκινογόνα για τον άνθρωπο, καθώς είναι ουσιαστικά μικροσκοπικά σωματίδια πλαστικού που μπορούν να εισέλθουν στο αίμα.

Δείτε ακόμη 11 Πράγματα στο Υπνοδωμάτιο που Είναι Επιβλαβή για τον Ύπνο

Χρήση απολυμαντικών χεριών και οινοπνεύματος

© Shutterstock.com

Ορισμένες διαφημίσεις διαφημίζουν ότι τα απολυμαντικά σκοτώνουν το 99,9% των μικροβίων στα χέρια σας, κάτι που είναι εν μέρει αλήθεια. Αλλά η συχνή χρήση απολυμαντικών χεριών κάνει περισσότερα από τη συνηθισμένη καταπολέμηση των βακτηρίων, προκαλώντας ξηρότητα του δέρματος, ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά ή στην αδυναμία των αντιβιοτικών να λειτουργήσουν πλέον.

Κοιμάστε στο αγαπημένο σας μαξιλάρι

© Hanneke Wetzer/agefotostock/East News, © Dennis Kunkel/EAST NEWS

Όλοι έχουμε ένα μαξιλάρι που προτιμάμε να χρησιμοποιούμε κατά την ώρα του ύπνου. Και μερικές φορές, λόγω της άνεσής μας συχνά ξεχνάμε να το βάλουμε στο πλυντήριο για να το καθαρίσουμε. Τα βρώμικα μαξιλάρια μπορούν να φιλοξενήσουν ακάρεα σκόνης που προκαλούν αλλεργίες.

Φρεσκάρισμα με λίγο αποσμητικό

© Katy Perry: Part of Me/Imagine Entertainment

Η καθημερινή δουλειά και οι δραστηριότητες απαιτούν φρεσκάρισμα. Γι’ αυτό καταφεύγουμε σε αντιιδρωτικά για να εξαλείψουμε τον ιδρώτα και να μας βοηθήσουν να νιώθουμε μυρωδάτοι και φρέσκοι όλη την ημέρα. Αλλά έχει τα αρνητικά του. Τα αποσμητικά περιέχουν ως επί το πλείστον χημικές ουσίες που προκαλούν αλλεργίες και μερικές συνδέονται με τον καρκίνο του μαστού λόγω parabens και διαιθανολαμίνης.

Μαγείρεμα με αντικολλητικό τηγάνι

© Shutterstock.com

Ένα αντικολλητικό τηγάνι είναι πολύ βολικό στη χρήση. Ωστόσο, είναι επίσης τοξικό όταν χρησιμοποιείται συνεχώς. Όταν η θερμοκρασία αυξάνεται, η επίστρωση διασπάται και απελευθερώνει τοξικούς αναθυμιάσεις που μπορεί να σας θέσουν σε κίνδυνο για διάφορες πνευμονικές παθήσεις.

Κρατάτε τις αποδείξεις

© Jens B/East News

Αν και συνιστάται ιδιαίτερα να παρακολουθείτε τα έξοδά σας, οι αποδείξεις σε θερμικό χαρτί περιέχουν μια τοξική χημική ουσία που απορροφάται εύκολα στην κυκλοφορία του αίματος. Το ίδιο συστατικό, η δισφαινόλη Α ή BPA, χρησιμοποιείται στα πλαστικά. Είναι γνωστό ότι διαταράσσει τον ενδοκρινικό αδένα.

Διατηρείτε το σπίτι σας πεντακάθαρο καθημερινά

© Depositphotos.com

Εκτός όμως από την απαλλαγή από τα μικρόβια και την ακαταστασία, η καθημερινή χρήση ειδών καθαρισμού σπιτιού μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τους πνεύμονες και το δέρμα σας με την πάροδο του χρόνου.

Δείτε επίσης 8 Πράγματα που Καταστρέφουν Αργά την Υγεία

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.2 / 5. Αξιολογήσεις: 15

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

σκανδιναβική διακόσμησης βεράντας,ιδέες διακόσμησης βεράντας,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης

31 Ιδέες Σκανδιναβικής Διακόσμησης Βεράντας

κόλπα,καθημερινότητα,συμβουλές,χρήσιμα

11 Εντυπωσιακά Κόλπα για Καθημερινά Προβλήματα που θα θα εξοικονομήσουν χρήματα αλλά και θα σας λύσουν τα χέρια