in , , ,

11 Καλύτερες Τροφές με Υψηλή Περιεκτικότητα σε Πρωτεΐνες για Απώλεια Βάρους

τροφές με υψηλή πρωτεΐνη,απώλεια βάρους,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,
11 Καλύτερες Τροφές με Υψηλή Περιεκτικότητα σε Πρωτεΐνες για Απώλεια Βάρους

Μια διατροφή πλούσιας σε πρωτεΐνες μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας για απώλεια βάρους, σύμφωνα με τους διαιτολόγους. 13 Τροφές για να Περιορίσετε την Όρεξή σας και να Χάσετε Βάρος

Το φυστικοβούτυρο είναι γεμάτο πρωτεΐνες και «υγιεινά» λιπαρά.

Photo-Dave/ iStock

Το φυστικοβούτυρο περιέχει λίγους υδατάνθρακες και είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και «υγιεινών» λιπαρών. Ανά μια μερίδα (που είναι συνήθως 2 κουταλιές της σούπας), θα λάβετε περίπου 8 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Ξεκινήστε τη μέρα σας με μερικά αυγά.

robynmac / iStock

Τα αυγά είναι μια εξαιρετική τροφή για απώλεια βάρους. Είναι γεμάτα βιταμίνες και μέταλλα και ένα αυγό περιέχει περίπου 6 γραμμάρια πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας με όλα τα απαραίτητα αμινοξέα.

Εντάξτε το σολομό στη διατροφή σας.

iStock

Ο σολομός περιέχει απαραίτητα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία πρέπει να λαμβάνετε στη διατροφή σας, καθώς το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να τα παράγει.

Τα μαύρα φασόλια είναι μια εξαιρετική φυτική πρωτεΐνη για απώλεια βάρους.

iStock

Εκτός από την υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, τα μαύρα φασόλια έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, επομένως μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα και το φούσκωμα – που θα μπορούσε να καταλογιστεί ως μερική αύξηση βάρους.

Προτιμήστε άπαχα κρέατα με λίγες θερμίδες.

Bartosz Luczak/ iStock

Το άπαχο κρέας, τα πουλερικά και τα ψάρια είναι όλες εξαιρετικές πηγές πλήρους πρωτεΐνης με λίγους υδατάνθρακες και λίπος.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Χρήσιμοι Υδατάνθρακες για να Χάσετε Βάρος

Δοκιμάστε να αλλάξετε από λευκούς σε υδατάνθρακες ολικής αλέσεως.

iStock

Δοκιμάστε να ενσωματώσετε στη διατροφή σας ζυμαρικά ολικής αλέσεως ή κράκερ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, καθώς σας βοηθούν να παραμείνετε χορτάτοι χωρίς πολλές θερμίδες όπως οι επεξεργασμένοι λευκοί υδατάνθρακες.

Τρώτε γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά.

Shutterstock

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά είναι επίσης παραδείγματα τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες που μπορεί να είναι ευεργετικά για την απώλεια βάρους. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε απλό γιαούρτι με φρέσκα μούρα για λίγη φυσική γλυκύτητα.

Προσθέστε λίγο τυρί κότατζ στη διατροφή σας.

Stephanie Frey / iStock

Με 23 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά φλιτζάνι και λιγότερες από 200 θερμίδες, αυτό το πλούσιο σε πρωτεΐνες γαλακτοκομικό προϊόν είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε γεύμα.

Αν και μια μερίδα τυρί cottage έχει αρκετά υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, μπορείτε να επιλέξετε μάρκες χαμηλής περιεκτικότητας ή χωρίς προσθήκη νατρίου.

Χρησιμοποιήστε κινόα ως εναλλακτική λύση στο ρύζι ή τα ζυμαρικά.

Bartosz Luczak/iStock

Αυτός ο σπόρος χωρίς γλουτένη είναι μια νόστιμη και υγιεινή εναλλακτική λύση για το ρύζι ή τα ζυμαρικά. Μια μερίδα περιέχει περίπου 8 γραμμάρια πρωτεΐνης και 5 γραμμάρια φιλικές προς το έντερο φυτικές ίνες.

Οι ξηροί καρποί είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή φυτικής πρωτεΐνης.

Shutterstock

Οι ξηροί καρποί είναι μια εξαιρετική θρεπτική προσθήκη για υγιεινη διατροφη. Τα αμύγδαλα, τα φιστίκια Αιγίνης και τα αράπικα φιστίκια περιέχουν κατά μέσο όρο περίπου 6 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά 28 γρ. με περίπου 3 γραμμάρια φιλικές προς το έντερο φυτικές ίνες.

Προσθέστε γαρίδες στη διατροφή σας.

AP

Οι γαρίδες είναι μια πρωτεΐνη πλήρωσης με εξαιρετικά χαμηλές θερμίδες. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή ιωδίου το οποίο χρειαζόμαστε για να υποστηρίξουμε την υγεία του θυρεοειδούς μας και να διαχειριστούμε τον μεταβολισμό μας.

Δείτε επίσης Τι Συνιστούν οι Διαιτολόγοι να Τρώτε για να Χάσετε Βάρος Γρήγορα και με Ασφάλεια

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Ξεστόλισμα και χρήσεις: Εύκολοι Τρόποι για να Επαναχρησιμοποιήσετε το Φυσικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο σας Μετά τις Γιορτές

Ξεστόλισμα και χρήσεις: Εύκολοι Τρόποι για να Επαναχρησιμοποιήσετε το Φυσικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο σας Μετά τις Γιορτές

Συνταγή για Γεμιστά κρεμμύδια με κιμά

Συνταγή για Γεμιστά κρεμμύδια με κιμά