in , , , , , , , , ,

Ξεστόλισμα και χρήσεις: Εύκολοι Τρόποι για να Επαναχρησιμοποιήσετε το Φυσικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο σας Μετά τις Γιορτές

Ξεστόλισμα και χρήσεις: Εύκολοι Τρόποι για να Επαναχρησιμοποιήσετε το Φυσικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο σας Μετά τις Γιορτές
Εύκολοι Τρόποι για να Επαναχρησιμοποιήσετε το Φυσικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο σας Μετά τις Γιορτές

Είναι ένα από τα πιο περίπλοκα ερωτήματα των εορτών: Ποιο είναι το καλύτερο, ένα ψευτικο ή ένα φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο; Πολλοί επιλέγουν το πρώτο καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για χρονιά. Πρόσφατα, όμως, πολλοί στρέφονται προς τα φυσικά έλατα καθώς βοηθούν στη δέσμευση του άνθρακα και δέντρα υπέροχα! Όπως το πιο υποτιμημένο πλεονέκτημα ενός φυσικού χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι η ικανότητά του να επαναχρησιμοποιείται με διάφορους χρήσιμους, δημιουργικούς τρόπους μετά τις γιορτές. Παλιά Καλσόν: Μην τα Πετάς – Πως να τα Χρησιμοποιήσετε στον Κήπο και τα φυτά σας θα σας ευχαριστήσουν

Andrew Gardner/iStock/GettyImages

Εξωτερικές επιλογές για φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δώσετε σε ένα φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο (οποιουδήποτε μεγέθους ή είδους) νέα ζωή σε εξωτερικούς χώρους μετά τις γιορτές. Ορισμένες επιλογές απαιτούν περισσότερη δουλειά από άλλες, αλλά όλες αξίζει να τις δοκιμάσετε—και μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε το δέντρο σας για περισσότερες από μία.

ClarkandCompany/E+/GettyImages

Δημιουργήστε ένα μικροσκοπικό βιότοπο

Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να επαναχρησιμοποιήσετε το δέντρο σας. Βγάλτε το στην αυλή και ξαπλώστε το ή σηκώστε το για να δημιουργήσετε έναν βιότοπο για πουλιά και άλλα μικρά πλάσματα κατά τους χειμερινούς μήνες. Την άνοιξη, όταν ο φυσικός κόσμος επανέρχεται στη ζωή και το καταφύγιο για την άγρια ζωή δεν είναι τόσο αναγκαίο, μπορείτε να το απορρίψετε.

Μετατρέψτε το δέντρο σας σε ταΐστρα πουλιών

Κρεμάστε ταΐστρες πουλιών από τα κλαδιά του ή απλώς καλύψτε τα κλαδιά με φυστικοβούτυρο με κόκκους, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή σπόρους πουλιών. (Επαγγελματική συμβουλή: Κάντε το αφού βγάλετε το δέντρο σας έξω.) Εναλλακτικά, κόψτε τα κλαδιά και καλύψτε τα με φυστικοβούτυρο ή σουέτ κεικ για να φτιάξετε μικρότερες ταΐστρες πουλιών. Κρεμάστε τα γύρω από το σπίτι, τη βεράντα ή την αυλή σας.

Nikolaeva Elena/iStock/GettyImages

Προστατέψτε τα παρτέρια του κήπου με κλαδιά

Τα παχιά, θαμνώδη κλαδιά των ελάτων αποτελούν ένα εξαιρετικό προστατευτικό κάλυμμα για τα πολυετή φυτά. Απλώς τοποθετήστε τα τα πάνω από τα παρτέρια σας, για να μονώσετε τους βολβούς και τις ρίζες για τα λουλούδια του επόμενου έτους. Μπορείτε επίσης να βάλετε όρθια τα κλαδιά γύρω από ένα κεντρικό στήριγμα, όπως ένα κλουβί ντομάτας, για να δημιουργήσετε μια προστατευτική δομή σαν σκηνή που κρατά τον παγωμένο καιρό μακριά από μικρούς θάμνους ή δενδρύλλια δέντρων.

Φτιάξτε υλικό εδαφοκάλυψης

Τα κλαδιά του έλατου γίνονται τεχνικά ένα είδος “σάπια φύλλα” όταν τα χρησιμοποιείτε για να προστατεύσετε τα , αλλά το να τεμαχιστεί ολόκληρο το δέντρο σε σάπια φύλλα οδηγεί την ιδέα ένα βήμα παραπέρα. Τα ροκανίδια είναι τέλεια για μονοπάτια ή για σάπια φύλλα γύρω από δέντρα και παρτέρια. Μην ξεχνάτε ότι οι πευκοβελόνες κάνουν ένα ιδιαίτερα εξαιρετικό υλικό εδαφοκάλυψης για φυτά όπως τα βατόμουρα που θέλουν ελαφρώς όξινο έδαφος.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Nataliia Shcherbyna/iStock/GettyImages

Κόψτε το σε φέτες

Εάν το δέντρο σας έχει στιβαρό κορμό, σκεφτείτε να αφαιρέσετε τα κλαδιά και να τον κόψετε σε φέτες. Θα είναι φσυικα “πλακάκια” που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διακοσμητικές μπορντούρες κατά μήκος των παρτεριών ή των διαδρόμων στον κήπο. Μπορείτε ακόμη και να τα χρησιμοποιήσετε για να ανοίξετε ένα στεγνό μονοπάτι μέσα από σημεία του κήπου που λασπώνονται εύκολα. Είναι ελκυστικά και —σε αντίθεση με τα συμβατικά υλικά με σκληρή επιφάνεια όπως το σκυρόδεμα— βιοδιασπώμενα.

Φτιάξτε ένα παρτέρι κομποστοποίησης.

Για να ξεκινήσετε ένα παρτέρι κομποστοποίησης, αφαιρέστε κλαδιά από το δέντρο σας και τοποθετήστε τον κορμό στο σημείο που επιθυμείτε. Καλύψτε το με τα μεγαλύτερα κλαδιά και συμπληρώστε τα υπόλοιπα κενά με μικρότερα κλαδιά. Όταν το έδαφος ξεπαγώσει την άνοιξη, σκεφτείτε να προσθέσετε επιπλέον υλικά (ροκανίδια, άχυρο, νεκρά φύλλα, οτιδήποτε έχετε) και να βάλετε χώμα από πάνω. Εναλλακτικά, φυτέψτε σπόρους ή σπορόφυτα στο ίδιο το έδαφος.

Δείτε ακόμη Γλυτώνουμε χρήματα και βοηθάμε το περιβάλλον: 11 Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην κρίση

Εσωτερικές επιλογές για φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα

Υπάρχουν πολλές δημιουργικές, διακοσμητικές χρήσεις για ένα φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο σε εσωτερικούς χώρους:

Χρησιμοποιήστε κλαδιά για διακοσμητικές γιρλάντες

Μπορείτε να μετατρέψετε τα κλαδιά του δέντρου σας σε μια σειρά από κατάλληλα εποχιακά διακοσμητικά. Μία από τις απλούστερες επιλογές (δεν απαιτούνται δεξιότητες κατασκευής στεφανιών) είναι να μετατρέψετε τα κλαδιά σε διακοσμητικές γιρλάντες για περβάζια, κάγκελα βεράντας, πόρτες ή ακόμα και σε ένα κλειστό τζάκι.

Χρειάζεστε μόνο μερικά κλαδιά περίπου ίσου μεγέθους που φαίνονται όμορφα μαζί και κάτι για να τα αγκιστρώνει στο κέντρο: ένα πορτοκάλι με γαρύφαλλο, κουκουνάρια, ένα ψεύτικο κερί που τρεμοπαίζει, αποξηραμένα κλωνάρια πουρνάρι ή ακόμα και ένα πολύχρωμο κολονάτο κερί που δεν θα ανάψει ποτέ είναι καλές επιλογές. Οι ανοιχτές φλόγες και τα ξερά κλαδιά δεν είναι καλός συνδυασμός, οπότε χρησιμοποιήστε το κερί μόνο για διακόσμηση.

Maryna Terletska/Moment/GettyImages

Φτιάξτε κηροπήγια

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μετατρέψετε κομμάτια του χριστουγεννιάτικου δέντρου σε κηροπήγια. Το ένα είναι να κόψετε κυλινδρικά κομμάτια από ένα μεγάλο κλαδί ή τον επάνω κορμό, να αφαιρέσετε τον φλοιό (ή να τον αφήσετε για μια ρουστίκ εμφάνιση) και να ανοίξετε μια τρύπα αρκετά μεγάλη ώστε να χωράει ένα κερί. Αφήστε το ξύλο να στεγνώσει για μερικούς μήνες και, στη συνέχεια, σφραγίστε το με ένα κατάλληλο βερνίκι, ώστε τυχόν μαμούνια να μείνουν μέσα. Εναλλακτικά, επιλέξτε ένα μεγαλύτερο κλαδί που είναι σταθερό όταν το τοποθετήσετε οριζόντια και ανοίξτε τρύπες σε ίσες αποστάσεις σε όλο το μήκος του. Τα κανονικά κωνικά κεριά λειτουργούν καλύτερα εδώ, αλλά τα ρεσώ κεριά που λειτουργούν με μπαταρία είναι επίσης μια επιλογή. Απλώς μην χρησιμοποιείτε κανονικά ρεσώ και μην αφήνετε ένα κερί να καεί μέχρι το ξύλο, γιατί —και πάλι— αυτό είναι ένας κίνδυνος πυρκαγιάς.

Κατασκευάστε μια ρουστίκ κρεμάστρα παλτών ή καπέλων

Θα υπάρχουν πολλά σημεία στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας όπου τα κλαδιά διακλαδίζονται ώστε να δημιουργούν τμήματα που μπορούν να κοπούν στο κατάλληλο μέγεθος για χρήση ως κρεμάστρα καπέλων ή παλτών. Αφαιρέστε το φλοιό από τα κομμάτια και αφήστε τα να σκληρύνουν για μερικούς μήνες, στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε μια σανίδα και στερεώστε σε έναν κατάλληλο τοίχο. Είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο με φυσική εμφάνιση που είναι επίσης πρακτικό.

Tatiana Maksimova/Moment/GettyImages

Κάντε τέχνη με φέτες ξύλου

Μπορείτε να κόψετε το δέντρο σας σε φέτες για να διακοσμήσετε εσωτερικούς χώρους. Οι φέτες δεν χρειάζεται να είναι τόσο παχιές— 2,5 εκατοστά είναι αρκετά—και λίγη ανομοιομορφία από τη μια φέτα στην άλλη προσθέτει μόνο στη ρουστίκ γοητεία τους. Αφήστε τις να σκληρύνουν για μερικούς μήνες (με φλοιό ή όχι ανάλογα με την εμφάνιση που θέλετε), μετά τρίψτε τα λεία (ή όχι) και τελειώστε με βερνίκι. Τώρα μπορείτε να φτιάξετε έναν τοίχο έμφασης ή διακοσμητικό περίγραμμα για καθρέφτη, φωτογραφία ή έργο τέχνης. Αν θέλετε κάτι φιλόδοξο, κατασκευάσετε ένα κεφαλάρι μεγάλης κλίμακας. Οι φέτες που έχουν απομείνει μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και ως σουβέρ για τα ποτά σας!

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά για το επόμενο έτος

Μεγαλύτερα και μικρότερα κομμάτια κλαδιών μπορούν να γίνουν τα διακοσμητικά του επόμενου έτους με λίγη δημιουργικότητα (και ένα πιστόλι κόλλας). Για να φτιάξετε έναν ξύλινο τάρανδο, για παράδειγμα, θα χρειαστείτε δύο μεγαλύτερα κομμάτια για το κεφάλι και το σώμα και άλλα επτά για να φτιάξετε τα πόδια, την ουρά και το κεφάλι. Για ένα χαρούμενο καλικάντζαρο, ξεφλουδίστε αρκετό φλοιό στη μία πλευρά για να σχεδιάσετε ή να βάψετε ένα πρόσωπο και, στη συνέχεια, βάλτε ένα καπέλο και γένια, φυσικά. Βάψτε, βερνικώστε ή καψαλίστε γιορτινά σχέδια σε κομμάτια ξύλου και ανοίξτε μικρές τρύπες για να τα κρεμάσετε από το δέντρο του επόμενου έτους.

Δείτε επίσης Αυτοσχέδια Στηρίγματα Φυτών: 16 μοναδικές ιδέες για Επαναχρησιμοποίηση Παλιών Αντικειμένων στον κήπο και το μπαλκόνι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

8 Τάσεις Διακόσμησης Σπιτιού που θα Είναι Εξαιρετικά Δημοφιλείς το 2023

8 Τάσεις Διακόσμησης Σπιτιού που θα Είναι Εξαιρετικά Δημοφιλείς το 2023

τροφές με υψηλή πρωτεΐνη,απώλεια βάρους,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,

11 Καλύτερες Τροφές με Υψηλή Περιεκτικότητα σε Πρωτεΐνες για Απώλεια Βάρους