in , , , , ,

Γλυτώνουμε χρήματα και βοηθάμε το περιβάλλον: 11 Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην κρίση

Γλυτώνουμε χρήματα και βοηθάμε το περιβάλλον: 11 Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην κρίση
Γλυτώνουμε χρήματα και βοηθάμε το περιβάλλον: 11 Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην κρίση

Δεν είναι απαραίτητο να αφιερώσετε εθελοντικά τον χρόνο σας για να σώσετε το περιβάλλον. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και να βοηθήσετε το περιβάλλον ξεκινώντας από το σπίτι σας με μερικές χρήσιμες συμβουλές. Εξοικονόμηση χρημάτων: 13 Συμβουλές για τη Διατήρηση Ευπαθών Τροφίμων που Μπορούν να Χαλάσουν Ακόμα και στο Ψυγείο

Σταματήστε να πίνετε εμφιαλωμένο νερό.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Αντί να αγοράζετε εμφιαλωμένο νερό, ήρθε η ώρα να προμηθευτείτε ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι. Αυτό όχι μόνο θα βοηθήσει στην τσέπη σας, αλλά σημαίνει επίσης λιγότερο πλαστικό που ρυπαίνει τη γη.

Πλένετε τα ρούχα σας λιγότερο συχνά.

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Φυσικά, δεν σας ενθαρρύνουμε να φοράτε βρώμικα ρούχα, αλλά λειτουργώντας το πλυντήριό σας πλήρως φορτωμένο, θα μειώσετε τη χρήση ενέργειας και νερού. Σε μια ηλιόλουστη μέρα, μπορείτε να τα στεγνώσετε έξω αντί στο στεγνωτήριο.

Χρησιμοποιήστε το πλυντήριο πιάτων.

Μπορείτε να πλύνετε μόνοι σας μερικά πιάτα, αλλά καλύτερα να χρησιμοποιείτε το πλυντήριο πιάτων. Είναι μια πολύ πιο πράσινη επιλογή! Υπάρχουν πλέον μοντέλα εξοικονόμησης ενέργειας που μπορούν να χρησιμοποιούν περίπου 10 λίτρα νερού ανά φορτίο.

Επισκεφτείτε το τοπικό σας κατάστημα μεταχειρισμένων ειδών.

© Depositphotos.com

Ένας εύκολος τρόπος για να βοηθήσετε το περιβάλλον είναι να αποφύγετε την αγορά νέων αντικειμένων. Γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κάποιος άλλος να μην χρειάζεται αυτό που πραγματικά ψάχνετε. Ξεκινήστε, λοιπόν, να επισκέπτεστε κατάστημα μεταχειρισμένων ειδών και υπαίθριες αγορές όπου μπορείτε να βρείτε πραγματικά εκπληκτικά πράγματα που δεν κοστίζουν σχεδόν τίποτα.

Όχι άλλο χαρτί κουζίνας!

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Μετατρέψτε τα παλιά σας μπλουζάκια και πετσέτες σε κουρέλια για καθαριότητα. Εξοικονομεί χρήματα και δέντρα και μειώνει την ποσότητα των απορριμμάτων χαρτιού.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Διαβάστε διαδικτυακά.

© Depositphotos.com

Σχεδόν όλα τα βιβλία, τα περιοδικά και άλλα έντυπα μέσα έχουν ψηφιακές εκδόσεις στις μέρες μας. Μπορείτε να βρείτε πολλά από αυτά στο διαδίκτυο δωρεάν ή σε χαμηλή τιμή. Κάνοντας αυτό, εξοικονομείτε δέντρα, μαζί με τα καύσιμα και την ενέργεια που σπαταλιέται για τη δημιουργία εντύπων και την ανακύκλωση χαρτιού.

Δείτε ακόμη Ζεστό σπίτι φθηνά και αποτελεσματικά: Οι πιο οικονομικοί τρόποι θέρμανσης – Τα συν και τα πλην του καθενός 

Στήριξη των ντόπιων αγροτών.

© Shutterstock.com

Ένα τεράστιο ποσό ενέργειας χρησιμοποιείται για τη μεταφορά φρέσκων φρούτων και λαχανικών από το ένα μέρος της χώρας στο άλλο, οπότε ίσως ήρθε η ώρα να επισκεφτείτε την τοπική φάρμα σας! Τα περισσότερα από τα προϊόντα εκεί όχι μόνο θα είναι φθηνότερα, αλλά και πιο φρέσκα! Και είναι πάντα καλό να υποστηρίζετε μια μικρή επιχείρηση.

Απενεργοποιήστε την τεχνολογία σας.

© Depositphotos.com

Ο υπολογιστής, η τηλεόραση και άλλα προϊόντα τεχνολογίας καταναλώνουν ενέργεια ακόμα και όταν βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής. Οπότε αποσυνδέστε από την πρίζα όλα τα ηλεκτρονικά σας. Για παράδειγμα, μην ξεχνάτε να απενεργοποιείτε τον υπολογιστή σας όταν δεν τον χρησιμοποιείτε.

Μειώστε τις μετακινήσεις σας με το αυτοκίνητο.

© Shutterstock.com

Τα καυσαέρια μολύνουν τον αέρα, επηρεάζουν το νερό και το έδαφος, βλάπτουν την ανθρώπινη υγεία και προκαλούν ακόμη και υπερθέρμανση του πλανήτη. Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να κάνετε ομαδική χρήση αυτοκινήτου, να κάνετε ποδήλατο ή να περπατήσετε. Ένα ακόμη αναμφισβήτητο πλεονέκτημα της μείωσης των μετακινήσεών σας είναι ότι συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στον πλανήτη.

Ανακυκλώστε.

© Hereworth School

Ήρθε η ώρα να κάνετε τα σκουπίδια σας τον δικό σας θησαυρό! Ρίξτε μια νέα ματιά στα παλιά σας πράγματα. Ίσως είναι καιρός να τους δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία. Αφήστε τη δημιουργικότητά σας να σας καθοδηγήσει!

Φυτέψτε τον δικό σας κήπο.

© Tecniccat.com

Δημιουργήστε έναν κήπο ακόμα κι αν είναι μόνο στο περβάζι του παραθύρου σας. Σε γλάστρες μπορούν να καλλιεργηθούν φυτά όπως ραπανάκια, σπανάκι, ντοματίνια, βασιλικός και σκόρδο. Περισσότερα φυτά σημαίνουν περισσότερο οξυγόνο και περισσότερα χρήματα στο πορτοφόλι σας.

Δείτε επίσης Αλουμινόχαρτο στο καλοριφέρ: Το πιο έξυπνο και απλό κόλπο για ζέστη και εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας – ΒΙΝΤΕΟ

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.3 / 5. Αξιολογήσεις: 63

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Αερόφυτα: Τα φυτά που δεν έχουν... ρίζες: 24 Ιδέες Διακόσμησης

Αερόφυτα: Τα φυτά που δεν έχουν… ρίζες – 24 Ιδέες Διακόσμησης

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης πολύ γνωστού καλλυντικού προϊόντος

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΕΟΦ: Απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης πολύ γνωστού καλλυντικού προϊόντος