in , , , ,

Πώς να Επιβραδύνετε τη Γήρανση και να Παραμείνετε Νεότερες Περισσότερο

επιβράδυνση γήρανσης,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,διατροφή,συμβουλές διατροφής,
επιβράδυνση γήρανσης,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,διατροφή,συμβουλές διατροφής,

Όλοι θέλουμε να παραμείνουμε νέοι για όσο το δυνατόν περισσότερο, τόσο για την υγεία μας όσο και για την εμφάνισή μας. Σύμφωνα με τη μελέτη, η γενετική αντιπροσωπεύει μόνο το 20% περίπου του τρόπου με τον οποίο γερνούν οι άνθρωποι, ενώ οι περιβαλλοντικοί παράγοντες και ο τρόπος ζωής παίζουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο. Με μερικές εκπληκτικές συμβουλές ομορφιάς και διατροφής θα επιβραδύνετε τη γήρανση και θα παραμείνετε νεότερες περισσότερο. 7 Θεραπείες Ομορφιάς που Επιβραδύνουν τη Γήρανση

Διαχειριστείτε το επίπεδο άγχους σας.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η βραβευμένη με Νόμπελ Ελίζαμπεθ Μπλάκμπερν ανακάλυψε ότι τα τελομερή (τα άκρα των χρωμοσωμάτων) είναι στην πραγματικότητα υπεύθυνα για τις διαδικασίες γήρανσης στα κύτταρά μας. Όσο πιο κοντά είναι τα τελομερή μας, τόσο πιο γρήγορα γερνάμε. Το χρόνιο στρες οδηγεί σε βραχύτερα τελομερή, γι’ αυτό είναι σημαντικό να διαχειρίζεστε τα επίπεδα άγχους σας.

Ο διαλογισμός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να μειώσετε τα επίπεδα του άγχους σας και να νιώσετε πιο χαλαροί. Βοηθά επίσης στην πρόληψη της βράχυνσης των τελομερών.

Περιβάλλετε τον εαυτό σας με άτομα που αγαπάτε.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η έρευνα της Μπλάκμπερν απέδειξε επίσης ότι οι άνθρωποι που ζουν σε ασφαλείς και φιλικές κοινότητες έχουν μακρύτερα τελομερή. Επενδύστε λοιπόν στη γειτονιά και την οικογένειά σας και επωφεληθείτε από αυτό.

Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι οι παντρεμένοι και όσοι διατηρούν παλιές φιλίες έχουν επίσης μακρύτερα τελομερή, πράγμα που σημαίνει ότι μεγαλώνουν λίγο πιο αργά από τους άλλους. Κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι ο βέλτιστος αριθμός φίλων που χρειαζόμαστε για να παραμείνουμε υγιείς είναι έξι.

Φάτε λιγότερο, ζήστε περισσότερο.

© RitaE / Pixabay, © Depositphotos.com

Ο θερμιδικός περιορισμός, που ουσιαστικά σημαίνει να τρώμε λιγότερο, χωρίς υποσιτισμό, μπορεί να επιβραδύνει τον ανθρώπινο μεταβολισμό και να μας βοηθήσει να παραμείνουμε νέοι περισσότερο. Οι ερευνητές παρατήρησαν 2 ομάδες πιθήκων για 2 χρόνια. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι πίθηκοι, που ακολουθούσαν δίαιτα χαμηλών θερμίδων, ζούσαν περισσότερο και παρέμειναν πιο υγιείς.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τη διατροφή σας. Προσπαθήστε να αποφύγετε όλους τους τύπους επεξεργασμένων τροφίμων επειδή τα φωσφορικά άλατα που προστίθενται σε αυτά επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης. Αντίθετα, φροντίστε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τροφές κατά της γήρανσης, όπως βατόμουρα, μαύρη σοκολάτα, ξηρούς καρπούς, σύκα, σολομό, αβοκάντο, κουρκουμά κ.λπ. Με αυτόν τον τρόπο, θα μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, θα προστατεύσετε το δέρμα και την όρασή σας , υποστηρίζουν τη γνωστική λειτουργία και βελτιώνουν την υγεία του εντέρου.

Μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Scranton έδειξε ότι τα καρύδια περιέχουν τα περισσότερα αντιγηραντικά αντιοξειδωτικά. Η κατανάλωση μόνο 3 καρυδιών την ημέρα θα σας βοηθήσει να παραμείνετε υγιέστεροι και νεότεροι. Επίσης, προσπαθήστε να περιορίσετε την πρόσληψη πρόσθετων σακχάρων και να σταματήσετε να πίνετε αναψυκτικά και αλκοόλ.

Δείτε ακόμη Πως το Στεγνό Βούρτσισμα Προστατεύει το Σώμα από τη Γήρανση

Ασκείστε τον εγκέφαλό σας.

brightside

Η άσκηση είναι σημαντική, αλλά μην ξεχνάτε να ασκείτε και τον εγκέφαλό σας. Διαβάστε βιβλία, μελετήστε ξένες γλώσσες και παίξτε παιχνίδια που περιλαμβάνουν νοητική δραστηριότητα. Κάνοντας τον εγκέφαλό σας να λειτουργεί ενεργά, μπορείτε να επιβραδύνετε τη διαδικασία γήρανσης. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι η μάθηση αυξάνει τον αριθμό των νευρώνων που βοηθά τον εγκέφαλο να παραμείνει νεότερος.

Χορέψτε πιο συχνά.

© Depositphotos.com, © Ignas Kukenys / Wikimedia Commons, © CC BY 2.0

Μια νέα μελέτη έδειξε ότι ο χορός είναι ένας πολύ καλός τρόπος να διατηρήσετε το σώμα και το μυαλό σας δυνατό όσο περνούν τα χρόνια. Ο χορός, ειδικά η χορογραφία που αλλάζει συνεχώς, μπορεί να ενισχύσει το έργο του ιππόκαμπου και να σας βοηθήσει να επιβραδύνετε τη γήρανση.

Πηγαίνετε για ύπνο μία ώρα νωρίτερα.

© Depositphotos.com

Το να έχετε το σωστό πρόγραμμα ύπνου είναι πολύ σημαντικό. Οι ειδικοί λένε ότι ο ύπνος μεταξύ 23 μμ και 3 πμ είναι υπεύθυνος για τη διατροφή και την αναγέννηση, γι’ αυτό θα πρέπει να κοιμάστε στις 23 ή νωρίτερα. Στην ιδανική περίπτωση, ένα άτομο θα πρέπει να κοιμάται 7-8 ώρες τη νύχτα. Η χρόνια έλλειψη ύπνου επηρεάζει όχι μόνο τον τρόπο που νιώθουμε, αλλά και την εμφάνισή μας.

Έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ έδειξε ότι τα άτομα που συνήθως κοιμούνται λιγότερο από 7 ώρες και αρχίζουν να κοιμούνται μόνο μία ώρα νωρίτερα, είχαν θετικές αλλαγές στην αρτηριακή πίεση. Βοήθησε στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού και καρδιακής προσβολής.

Προσθέστε περισσότερες βιταμίνες στη διατροφή σας.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Τα αντιοξειδωτικά εμποδίζουν τις ελεύθερες ρίζες, που προκαλούνται από ζημία από τον ήλιο ή το κάπνισμα, να βλάψουν τα κύτταρα στο σώμα μας. Ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να τα λάβετε είναι από το στόμα. Τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά που επιβραδύνουν τη γήρανση είναι το σελήνιο, η βιταμίνη Ε και η βιταμίνη C.

Σκεφτείτε να προσθέσετε ιχθυέλαιο ή άλλα αντιφλεγμονώδη συμπληρώματα στη διατροφή σας. Το ιχθυέλαιο είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 οξέα που βελτιώνουν τη λειτουργία της καρδιάς, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Τα ωμέγα-3 είναι επίσης εξαιρετικά για τη διατήρηση της νεανικής όψης του δέρματος.

Δείτε επίσης 7 κόλπα αντιγήρανσης που πρέπει να ακολουθεί κάθε γυναίκα μετά τα 40 για να δείχνει νεότερη από την ηλικία της

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.7 / 5. Αξιολογήσεις: 11

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY χριστουγεννιάτικα δέντρα κήπου,για τον κήπο,διακόσμηση κήπου,ιδέες διακόσμησης κήπου,Χριστούγεννα,γιορτές,

16 DIY Παράξενα Χριστουγεννιάτικα Δέντρα Κήπου για να Εντυπωσιάσετε

Οι Διακοσμητές Αποκαλύπτουν τις 5 Κορυφαίες Τάσεις Διακόσμησης Κουζίνας για το 2023 και 4 που θα Εξαφανιστούν

Οι Διακοσμητές Αποκαλύπτουν τις 5 Κορυφαίες Τάσεις Διακόσμησης Κουζίνας για το 2023 και 4 που θα Εξαφανιστούν