in , ,

7 Θεραπείες Ομορφιάς που Επιβραδύνουν τη Γήρανση

Το 2022, η παγκόσμια αγορά αντιγήρανσης αναμένεται να φτάσει τα 67,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Αλλά μια υψηλή τιμή δεν ισοδυναμεί πάντα με καλύτερα αποτελέσματα. Ο λόγος είναι ότι τα αντιγηραντικά προϊόντα όπως οι ενυδατικές κρέμες, οι κρέμες νύχτας και τα μέικ-απ είναι καλλυντικά και όχι θεραπείες. Επιπλέον, οι κατασκευαστές τους δεν υποχρεώνονται να διεξάγουν συγκεκριμένες δοκιμές στα προϊόντα τους. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές φυσικές, προσιτές και αποτελεσματικές θεραπείες ομορφιάς θα κάνουν το δέρμα σας σφριγηλό και λαμπερό επιβραδύνοντας τη γήρανση. 7 κόλπα αντιγήρανσης που πρέπει να ακολουθεί κάθε γυναίκα μετά τα 40 για να δείχνει νεότερη από την ηλικία της

Εξαλείψτε τα γκρίζα μαλλιά με δεντρολίβανο

© NikiLitov / Depositphotos.com

Εάν θέλετε να εξαλείψετε τα γκρίζα μαλλιά, το δεντρολίβανο είναι μια φυσική θεραπεία για την επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης των μαλλιών. Ο ψεκασμός με νερό δεντρολίβανου πάνω από τα μαλλιά θα τα σκουρύνει και θα επαναφέρει το φυσικό τους χρώμα.

Καταναλώστε άπαχο γάλα

© TanyaLovus / shutterstock.com

Το γάλα είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα τρόφιμα αυτή τη στιγμή, αλλά σε μια πρόσφατη μελέτη διαπιστώθηκε ότι οι ενήλικες που δεν έπιναν γάλα γερνούσαν πιο γρήγορα από εκείνους που κατανάλωναν γάλα με χαμηλά λιπαρά. Αν και χρειάζεται περισσότερη έρευνα, αυτό υποδηλώνει ότι η κατανάλωση γάλακτος χαμηλών ή χωρίς λιπαρά επιβραδύνει τη βιολογική γήρανση, ενώ η αποχή από το γάλα ή η κατανάλωση γάλακτος πλήρους λιπαρών την επιταχύνει.

Πειραματιστείτε με διαλείπουσα νηστεία

© TanyaLovus / shutterstock.com

Η διαλείπουσα νηστεία είναι μια δημοφιλής δίαιτα εδώ και πολλά χρόνια. Όμως πρόσφατες μελέτες μακροζωίας διαπίστωσαν ότι έχει αντιγηραντική δράση. Καθώς μεγαλώνουμε, το DNA μας υποβαθμίζεται, κάτι που μας κάνει να γερνάμε. Με τη νηστεία επιταχύνεται η επιδιόρθωση του DNA, η οποία ελέγχει τη διαδικασία γήρανσης.

Δείτε ακόμη 64 χρονών Έφηβη: Μια 64χρονη Γυναίκα Αποκαλύπτει πώς Διατηρεί τη Νεανική της Εμφάνιση

Κοιμηθείτε ανάσκελα

 fizkes / shutterstock.com, © Stockbakery / shutterstock.com

Πολλοί άνθρωποι παραβλέπουν τις επιβλαβείς συνήθειές τους κατά το ένα τρίτο της ημέρας τους: την ώρα του ύπνου. Η στάση στην οποία κοιμόμαστε επηρεάζει την εμφάνισή μας, ειδικά στην περιοχή του στήθους και του προσώπου. Ίσως αξίζει να κοιμάστε ανάσκελα αντί μπρούμυτα ή στο πλάι.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Διπλός καθαρισμός

© Mal2TH / Shutterstock.com

Ο διπλός καθαρισμός περιλαμβάνει το πλύσιμο του προσώπου σας δύο φορές με 2 διαφορετικά καθαριστικά. Το πρώτο είναι συνήθως ένα καθαριστικό με βάση το λάδι και το άλλο είναι με βάση το νερό. Το σκεπτικό πίσω από αυτή τη μέθοδο είναι ότι το πρώτο αφαιρεί το μακιγιάζ, το αντηλιακό και τη ρύπανση, ενώ το δεύτερο καθαρίζει το δέρμα σας από τη βρωμιά και τον ιδρώτα.

DIY μάσκα προσώπου με κουρκουμά

© SuperGirl15 / reddit

Μελέτες έχουν δείξει ότι ο κουρκουμάς μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των ρυτίδων καθώς και στην υπερμελάγχρωση, που είναι σημαντικοί δείκτες γήρανσης. Για να φτιάξετε μια μάσκα προσώπου με κουρκουμά, αναμείξτε σκόνη ή εκχύλισμα κουρκουμά με έναν πηκτικό παράγοντα. Μπορείτε να προσαρμόσετε τη μάσκα με βάση τις προτιμήσεις σας.

Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό, τζελ αλόης βέρα ή γιαούρτι. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 10 λεπτά. Αφού περάσει ο χρόνος, πλύνετε καλά το δέρμα με ζεστό νερό και συνεχίστε με τόνερ, ορό και ενυδατική κρέμα. Χρησιμοποιήστε αυτή τη θεραπεία έως και 3 φορές την εβδομάδα.

Σταματήστε τις ρυτίδες με αιθέριο έλαιο ροδιού

© sashahaltam / Shutterstock.com

Το έλαιο από σπόρους ροδιού είναι ένα υποτιμημένο αντιγηραντικό προϊόν. Ο λόγος που ωφελεί το δέρμα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών όπως η βιταμίνη Α και η βιταμίνη C που περιέχει, καθώς και στις αντιφλεγμονώδεις και ενυδατικές του ιδιότητες.

Για να μεγιστοποιήσετε τα αποτελέσματα, καθαρίστε και τονώστε το πρόσωπο και το λαιμό σας και, στη συνέχεια, μοιράστε μια ποσότητα μεγέθους 50 λεπτού νομίσματος στα χέρια σας. Στη συνέχεια, ταμπονάρετε και πιέστε μέχρι να απορροφηθεί πλήρως ή ψεκάστε το δέρμα για να επιταχύνετε την απορρόφηση.

Δείτε επίσης Πώς να Εντοπίσετε και να Αποτρέψετε τα Πρώτα Σημάδια Γήρανσης

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.7 / 5. Αξιολογήσεις: 20

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

μη τοξικό DIY καθαριστικό παιχνιδιών,καθαρισμός παιχνιδιών,χρήσιμα

Μη Τοξικό DIY Καθαριστικό Παιχνιδιών

Οι κορυφαίες τάσεις για τα νύχια το φετινό καλοκαίρι του 2022. Το απόλυτο πεντικιούρ για τις διακοπές σου

Οι κορυφαίες τάσεις για τα νύχια το φετινό καλοκαίρι του 2022. Το απόλυτο πεντικιούρ για τις διακοπές σου