in , ,

6 Μυστικά Ομορφιάς από την Αυτοκρατορία των Αζτέκων

μυστικά ομορφιάς των Αζτέκων,περίεργα,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,
6 Μυστικά Ομορφιάς από την Αυτοκρατορία των Αζτέκων

Οι Αζτέκοι είναι ένας από τους πρωτοπόρους της βιολογικής ομορφιάς και ως κληρονομιά μας έχουν αφήσει μια σειρά μυστικών ομορφιάς που μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε στο σήμερα. Κάντο όπως η Κλεοπάτρα: 5 Μυστικά Ομορφιάς από την Αρχαία Αίγυπτο που Αξίζει να τα Δοκιμάσετε

Φυσικά αρώματα και αποσμητικά

© Hernán / Televisión Azteca, © Unsplash.com

Τα καθημερινά αρωματικά λουτρά ήταν απαραίτητα για αυτόν τον πολιτισμό. Είχαν διαφορετικούς τρόπους να φτιάχνουν αρώματα και αποσμητικά που θα τους έδιναν την αίσθηση καθαρότητας 24/7. Χρησιμοποιώντας διαφορετικά φυτά για να δημιουργήσουν χυμό βοτάνων, γλυκά μυρωδάτα λουλούδια και κόκαλα σε σκόνη, συνήθιζαν να φτιάχνουν μείγματα που έβαζαν ως αποσμητικά κάτω από τις μασχάλες τους.

Από την άλλη πλευρά, είχαν τη δική τους εκδοχή αρωμάτων από κόμμι κόπαλ, υγρό έλαιο κεχριμπαριού και βαλσαμέλαιο. Πρόσθεσαν επίσης την προσωπική τους πινελιά με ψιλοκομμένα λουλούδια, φρούτα, δημητριακά και πευκοβελόνες.

Ρουτίνα περιποίησης δέρματος

© Hernán / Televisión Azteca, © Album / Prisma / East News

Ένα καθαρό πρόσωπο ήταν ένδειξη καθαρότητας. Πρωτοπόροι υπέρ της φυσικής ομορφιάς, πιστεύαν ότι λιγότερο ήταν περισσότερο. Οι περισσότερες από αυτές τις πρακτικές ομορφιάς έγιναν ως μια ιεροτελεστία για την εύρεση ενός συζύγου. Οι γυναίκες των Αζτέκων συνήθιζαν να πλένουν τα πρόσωπά τους και να κρατούν το μακιγιάζ στο ελάχιστο, εφαρμόζοντας μια κίτρινη κρέμα από κονιοποιημένη αξίνη, η οποία είναι ένα έντομο από τροπικά δάση που έδινε μια εκθαμβωτική όψη στην επιδερμίδα. Και σε ειδικές περιπτώσεις, οι γυναίκες συνήθιζαν να βάφουν τα χείλη τους με μια φυσική απόχρωση ρουζ.

Για να διατηρήσουν την «αιώνια νεανική εμφάνισή τους» συνήθιζαν να εφαρμόζουν μάσκες προσώπου με ένα μυστικό συστατικό — αναμειγνύοντας διαφορετικά βότανα πρόσθεταν περιττώματα περιστεριών. Αυτό το ειδικό συστατικό πιστεύεται ότι κάνει θαύματα με το δέρμα.

Δείτε ακόμη 30 Μυστικά για Άψογο Δέρμα από Διάφορες Χώρες

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βιολογικά σαπούνια και απορρυπαντικά

© Pexels.com, © Cassiano dal Pozzo / Wikimedia Commons, © Public Domain Mark 1.0

Αν δυσκολεύεστε να κάνετε μπάνιο καθημερινά, φανταστείτε τώρα να κάνετε 2 μπάνια την ημέρα, συν, μερικές φορές, να σηκώνεστε το βράδυ για να κάνετε μπάνιο σε κρύο νερό. Οι Αζτέκοι έπαιρναν την καθαριότητα πολύ σοβαρά. Το σαπούνι τους παρασκευαζόταν είτε από τον καρπό του δέντρου copalxocotl είτε από τις ρίζες του φυτού amolli. Και τα δύο παράγουν αφρό που χρησιμοποιήθηκε για το πλύσιμο του σώματος και το πλύσιμο ρούχων.

Πέρα από τους σκοπούς της υγιεινής, η κουλτούρα των Αζτέκων πίστευε στη σύνδεση μεταξύ σώματος και ψυχής. Όταν οι έμποροι έπρεπε να ταξιδεύουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ως σημάδι θυσίας, απέφευγαν αυτούς τους τύπους φυσικών μεθόδων πλυσίματος. Από την άλλη πλευρά, όταν οι κρατούμενοι επρόκειτο να θυσιαστούν, τους έκαναν ένα μπάνιο πριν συναντηθούν με τους προγόνους τους.

Temazcal: Ατμόλουτρο

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Αυτό το ονομάζουμε αρχαία ρουτίνα σπα. Γνωστό ως temazcal, το μέρος όπου γίνονταν τα ατμόλουτρα, ήταν μια πρακτική πολύ δημοφιλής μεταξύ των πολιτισμών στο Μεξικό και την Κεντρική Αμερική. Ακόμα κι αν ήταν απλώς για χαλάρωση, τα ατμόλουτρα γίνονταν επίσης για εξαγνισμό, για θεραπεία ορισμένων τύπων ασθένειων και επίσης για βοήθεια των εγκύων κατά τον τοκετό.

Ένα ατμόλουτρο των Αζτέκων αποτελούνταν από ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο με πέτρινο φούρνο. Όταν ήταν αρκετά ζεστό, πέταγαν κρύο νερό και σχηματίζονταν σύννεφα ατμού. Υπήρχε πάντα ένα άλλο άτομο που παρακολουθούσε τον λουόμενο και του έκανε ένα είδος μασάζ με θάμνους για να βελτιώσει την κυκλοφορία του σώματος.

Τσίχλα, οδοντόκρεμα από μέλι και δηλητήριο κροταλίας για οδοντιατρική φροντίδα

© Maunus / Wikimedia Commons, © Public Domain Mark 1.0, © Pexels.com, © Metropolitan Museum of Art / Wikimedia Commons, © CC0 1.0

Για να βουρτσίσουν τα δόντια τους οι Αζτέκοι χρησιμοποίησαν διαφορετικές μεθόδους, όπως το πλύσιμο τους με μίγμα αλατιού, τσίλι και φλοιού δέντρων και τρίψιμό τους με κάρβουνο, λευκό μέλι και λευκή στάχτη.

Επίσης, αυτό μπορεί να σας ακούγεται οικείο. Η τσίχλα ήταν μια άλλη εναλλακτική για να διατηρήσουν την αναπνοή φρέσκια και γλυκιά, χρησιμεύοντας επίσης ως σύμβολο της κοινωνικής θέσης. Και σε ακραίες περιπτώσεις, όταν χρειάστηκε να αφαιρέσουν τα δόντια η δική τους εκδοχή αναισθησίας αποτελούνταν από μίγμα ξυδιού και δηλητηρίου κροταλία.

Αζτέκικα χτενίσματα και φυσικά βαμμένα μαλλιά

© Shutterstock.com, © Unsplash.com, © Unsplash.com

Κατά τη διάρκεια της εξερεύνησής του στο Tenochtitlán, ο Hernán Cortés παρατήρησε ότι είχαν εγκαταστάσεις που μοιάζουν με κουρείο όπου οι κάτοικοι συνήθιζαν να πηγαίνουν για να φτιάξουν τα μαλλιά τους. Τα χτενίσματα και τα κουρέματα ήταν επίσης άλλα αναγνωριστικά της κοινωνικής θέσης.

© Shutterstock.com

Οι απλοί άνδρες συνήθιζαν να έχουν κοντά κουρέματα, ενώ η διακεκριμένη τάξη μακριά και τραβηγμένα προς τα πίσω. Οι γυναίκες είχαν μια ποικιλία από επιλογές χτενίσματος, αλλά υπήρχαν 2 τάσεις που τράβαγαν την προσοχή. Συνήθιζαν να φορούσαν λάδι αβοκάντο ως βελτιωτικό μαλλιών και xiuquilitl, που είναι μια φυσική απόχρωση που προέρχεται από ένα λουλούδι, για να βάψουν τα μαλλιά τους σε ένα λουλακί χρώμα.

Δείτε επίσης Όπως οι Γιαπωνέζες: 10 Καθημερινές Συνήθειες από Γιαπωνέζες ώστε να Φαίνεστε και να Νιώθετε Νεότερες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Προσοχή: Τι Μπορείτε να Κάνετε για να Προστατέψετε το Σπίτι σας από Διάρρηξη τα Χριστούγεννα

Προσοχή: Τι Μπορείτε να Κάνετε για να Προστατέψετε το Σπίτι σας από Διάρρηξη τα Χριστούγεννα

μυρωδικά για ζυμαρικά,συμβουλές μαγειρικής,χρήσιμα,

Τα 8 Καλύτερα Μυρωδικά για Τέλεια Ζυμαρικά