Γιατί οι Αριστερόχειρες Είναι Πραγματικά Μοναδικοί στο Είδος τους

Στην αρχαιότητα, η ενστικτώδης εκτέλεση όλων των δραστηριοτήτων με το αριστερό χέρι (όπως το φαγητό, οι χειρονομίες, το κούνημα ή ακόμα και το πέταγμα μιας μπάλας) μπορούσε να θεωρηθεί παράξενο ή ακόμα και κακό. Ευτυχώς, οι καιροί έχουν αλλάξει και έχει διεξαχθεί έρευνα για να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από την κυρίαρχη χρήση μιας πλευράς του σώματός μας, κάνοντας αυτό το θέμα όλο και πιο ενδιαφέρον. Γιατί οι Φυσικές Ξανθές Είναι Τόσο Μοναδικές

Ένας στους 10 ανθρώπους στον κόσμο είναι αριστερόχειρας.

© zmkstudio / Depositphotos

Τον Απρίλιο του 2020, δημοσιεύτηκε μια από τις πιο φιλόδοξες μελέτες για τους αριστερόχειρες, αποκαλύπτοντας ότι τουλάχιστον το 10,6% των ανθρώπων στον κόσμο γεννιούνται με αυτό το χαρακτηριστικό, δηλαδή περίπου 1 στους 10 ανθρώπους.

Λόγω έλλειψης γνώσεων, λαογραφικών πεποιθήσεων και κοινωνικής προκατάληψης, η αριστερόχειρα συνδέθηκε κάποτε με τις έννοιες του «κακού» – αποκαλώντας τους αριστερόχειρες απαίσιους και εμποδίζοντας τα παιδιά να αναπτυχθούν ως τέτοιοι από μικρή ηλικία.

Η αριστεροχειρία σχετίζεται με υψηλότερο επίπεδο ανταγωνιστικότητας.

© blueringmedia / Depositphotos

Ένα περίεργο πράγμα για τους αριστερόχειρες είναι ότι το να έχουν ένα διαφορετικό κυρίαρχο χέρι τους κάνει καλύτερους σε ανταγωνιστικές δραστηριότητες (όπως μια μάχη σώμα με σώμα). Αυτό συμβαίνει επειδή οι δεξιόχειρες έχουν συνηθίσει να αντιμετωπίζουν ανθρώπους και εργαλεία που δεν προκαλούν τις δεξιότητές τους.

Ωστόσο, στην καθημερινή ζωή, οι αριστερόχειρες πρέπει να αντιμετωπίσουν τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαλείων που έχουν σχεδιαστεί για δεξιόχειρες και πρέπει να συνυπάρχουν με άτομα που λειτουργούν με την αντίθετη πλευρά του σώματός τους, ανοίγοντας το πεδίο δράσης τους και από τις δύο πλευρές και αποκτώντας έτσι ένα φυσικό πλεονέκτημα.

Δείτε ακόμη Σε Ποια Ηλικία θα Έχετε Μεγαλύτερη Αυτοπεποίθηση στη Ζωή σας και Γιατί

Related Post

Το να είσαι αριστερόχειρας είναι στα γονίδια.

© Leonardi / Depositphotos, © cienpies / Depositphotos

Το αν ένα μωρό γεννιέται αριστερόχειρας ή δεξιόχειρας είναι θέμα γενετικής και δεν είναι μόνο αυτό, υπάρχουν περισσότερες από 40 πτυχές του DNA μας που μας κάνουν να προτιμάμε το ένα ή το άλλο χέρι για να ανακαλύψουμε τον κόσμο από μικρή ηλικία.

Το γεγονός ότι ένας από τους γονείς είναι αριστερόχειρας μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα τα παιδιά τους να γεννηθούν με αυτό το χαρακτηριστικό. Ωστόσο, δεν είναι μόνο η γενετική, αλλά και το περιβάλλον και τα ερεθίσματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που μαζί σηματοδοτούν την τάση προς την αριστεροχειρία.

Υπάρχουν περισσότεροι αριστερόχειρες άντρες παρά γυναίκες.

© Leonardi / Depositphotos

Ο πλανήτης αποτελείται από περισσότερους δεξιόχειρες παρά αριστερόχειρες, αλλά στον κόσμο των αριστερόχειρων κυριαρχεί το αρσενικό φύλο. Οι άνδρες έχουν 12% πιθανότητα ενώ το ποσοστό αυτό για τις γυναίκες είναι στο 10%. Και ενώ η διαφορά του 2% φαίνεται μικρή, με την ήδη χαμηλή πιθανότητα να είσαι αριστερόχειρας, είναι αρκετά ουσιαστική.

Η Ολλανδία είναι η πιο αριστερόχειρας χώρα στον κόσμο.

© Tavarius / Shutterstock.com, © Lifeframes / Shutterstock.com

Τώρα γνωρίζουμε ότι μόνο το 10% των ανθρώπων γεννιούνται αριστερόχειρες. Ωστόσο, δεν είναι ομοιόμορφα κατανεμημένοι σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η Ολλανδία είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό αριστερόχειρων, ακολουθούμενη από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι περιοχές με τα λιγότερα άτομα είναι η Ιαπωνία και η Κίνα, με 4,70% και 3,50% του πληθυσμού τους αντίστοιχα.

Δείτε επίσης Γιατί οι Άνθρωποι με Μπλε Μάτια Είναι Τόσο Μοναδικοί

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Recent Posts

Πώς να Ελέγξετε το pH του Κήπου σας στο Σπίτι

Δεν χρειάζεστε ένα εμπορικό κιτ για να μετρήστε την οξύτητα ή την αλκαλικότητα του κήπου… Read More

29 Μαρτίου, 2024

7 Τρόποι να Βάψετε τους Τοίχους για να Μεγαλωσετε Οπτικά ένα Μικρό Δωμάτιο

Φυσικά δεν είναι δυνατό να μετακινήσετε τους τοίχους και να κάνετε ένα δωμάτιο μεγαλύτερο αλλά… Read More

29 Μαρτίου, 2024

35 Εύκολα Πασχαλινά Διακοσμητικά για το Σπίτι

Το Πάσχα έρχεται και η εστίασή μας παραμένει στις αγαπημένες στιγμές με τα αγαπημένα μας… Read More

29 Μαρτίου, 2024

59 Ιδέες Πασχαλινής Διακόσμησης με Λαγουδάκια

Τα λαγουδάκια είναι από τα κύρια πασχαλινά σύμβολα, ενσωματώνονται στην πασχαλινή διακόσμηση όλων των στυλ… Read More

28 Μαρτίου, 2024

Μην Πετάς τις Στυμμένες Λεμονόκουπες: Έχουν 5 χρήσεις για το σπίτι

Τα λεμόνια είναι πολύ δημοφιλή στην μαγειρική αλλά και στην καθαριότητα του σπιτιού. Έχουν αντιβακτηριδιακή… Read More

28 Μαρτίου, 2024

16 IKEA Hacks που ο Καθένας Μπορεί να Φτιάξει Σπίτι του

Το κατάστημα IKEA είναι σχεδόν μια εμπειρία από μόνο του. Μας αρέσουν τα έπιπλά του… Read More

28 Μαρτίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα