in , , ,

Γιατί οι Άνθρωποι με Μπλε Μάτια Είναι Τόσο Μοναδικοί

Γιατί οι Άνθρωποι με Μπλε Μάτια Είναι Τόσο Μοναδικοί
Γιατί οι Άνθρωποι με Μπλε Μάτια Είναι Τόσο Μοναδικοί

Κανείς στον κόσμο δεν έχει το ίδιο χρώμα ματιών με εσάς. Αλλά αν είστε αρκετά τυχεροί και έχετε μάτια στο μπλε χρώμα του ουρανού, είστε ακόμα πιο ξεχωριστοί και μοναδικοί. Και όπως αποδεικνύεται, όσοι έχουν μπλε μάτια μπορεί να διαθέτουν πραγματικές υπερδυνάμεις. Γιατί οι Άνθρωποι Δεν Έχουν Μαύρα Μάτια

Τα μπλε μάτια δεν είναι στην πραγματικότητα μπλε.

© Jenna Hamra / Pexels

Δεν υπάρχει μπλε χρωστική ουσία στα μάτια. Η πλειοψηφία της ανθρώπινης φυλής παίρνει το καφέ χρώμα των ματιών της από τη μελανίνη – τη χρωστική ουσία που είναι υπεύθυνη για το χρώμα του δέρματος. Αλλά όταν πρόκειται για μπλε μάτια, παίρνουν το χρώμα τους ως αποτέλεσμα της ανάκλασης του φωτός. Είναι το ίδιο που κάνει τον ωκεανό και τον ουρανό να φαίνονται μπλε.

Μπορούν να αλλάξουν χρώμα.

© Sharon McCutcheon / Unsplash, © Hadis Safari / Unsplash

Τα μπλε μάτια μπορεί να έχουν διαφορετικά χρώματα ανάλογα με τις συνθήκες φωτός. Αυτό συμβαίνει επειδή παίρνουν το χρώμα τους από το φως που εισέρχεται και στη συνέχεια αντανακλάται ξανά προς τα έξω. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε ελαφρώς το χρώμα των ματιών σας και να τα κάνετε να φαίνονται πιο λαμπερά ή θαμπά ανάλογα με το μακιγιάζ που θα επιλέξετε.

Όλοι οι γαλανομάτες έχουν τον ίδιο πρόγονο.

© Shutterstock.com, © Mateus Souza / Pexels

Μια ομάδα επιστημόνων στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης ανακάλυψε ότι όλοι οι άνθρωποι με μπλε μάτια μπορεί να έχουν συγγένεια. Κάπου μεταξύ 6.000 και 10.000 ετών πριν, όλοι είχαν καστανά μάτια, αλλά σε κάποιο σημείο, το γονίδιο που ελέγχει το επίπεδο της μελανίνης μεταλλάχθηκε. Αυτή η μετάλλαξη περιόρισε την ποσότητα μελανίνης που μπορούσαμε να παράγουμε και «αραίωσε» τα καστανά μάτια σε μπλε. Όλοι οι γαλανομάτες έχουν κληρονομήσει αυτόν τον γενετικό «διακόπτη» ακριβώς στο ίδιο σημείο στο DNA τους.

Δείτε ακομη Αυτός Είναι ο Λόγος που Έχετε Κόκκινα Μάτια στις Φωτογραφίες

Τα μπλε μάτια είναι πολύ σπάνια.

© Iurii Melentsov / Unsplash, © Lukas Hartmann / Pexels

Η πλειοψηφία των ανθρώπων έχει καστανά μάτια, ενώ μόνο το 8% με 10% είναι αρκετά τυχεροί να έχουν γαλάζια μάτια. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Άτλαντα, η πλειονότητα των γαλανομάτων ζει στην Ευρώπη. Η Φινλανδία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων με μπλε μάτια.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πολλά μωρά γεννιούνται με μπλε μάτια που θα αλλάξουν αργότερα.

© Colin Maynard / Unsplash, © Jen Theodore / Unsplash

Όταν γεννιέται ένα μωρό, δεν μπορείτε να γνωρίζετε ποιο θα είναι το χρώμα των ματιών του όταν μεγαλώσει. Κατά τη στιγμή της γέννησής τους, τα μωρά δεν έχουν μελανίνη στην ίριδα – το τμήμα του ματιού που καθορίζει το χρώμα των ματιών. Μετά από 6 μήνες, τα γονίδια των μωρών καθορίζουν πόση μελανίνη θα υπάρχει στην ίριδα. Ανάλογα με αυτό, τα μάτια μπορεί να παραμείνουν μπλε ή να γίνουν γκρι, πράσινα ή καφέ.

Οι γαλανομάτες είναι πιο ευαίσθητοι στο φως.

© Artem Beliaikin / Unsplash

Εάν τα μάτια σας είναι ανοιχτόχρωμα, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν τα προστατεύετε από τον ήλιο. Οι οφθαλμίατροι πιστεύουν ότι τα άτομα με μπλε ίριδες τείνουν να είναι πιο ευαίσθητα στο φως. Επειδή τα μπλε μάτια δεν έχουν αρκετή χρωστική ουσία που απορροφά το φως, περισσότερο φως μπορεί να περάσει από την ίριδα και να βλάψει το μάτι.

Τα άτομα με μπλε μάτια χειρίζονται καλύτερα τον πόνο.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Τα άτομα με ανοιχτόχρωμες ίριδες είναι αρκετά τυχερά να έχουν μεγαλύτερη ανοχή στον πόνο από τα άτομα με σκούρα μάτια. Ένας ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ εξέτασε 58 γυναίκες που περίμεναν μωρά και ανακάλυψε ότι οι γυναίκες με μπλε ή πράσινα μάτια βίωσαν λιγότερο πόνο και αντιμετώπισαν καλύτερα τον τοκετό. Πιστεύεται ότι τα γονίδια που συνδέονται με τη μελανίνη μπορεί να επηρεάσουν έντονα την ανοχή στον πόνο.

Δείτε επίσης Μεταμερισμός: 29χρονη αγόρασε Πράσινο σκούφο και έγινε Καφέ μέχρι να πάει στο σπίτι. Γιατί είναι σημαντικός ο φωτισμός στο μαγαζί που ψωνίζουμε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.6 / 5. Αξιολογήσεις: 11

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πώς να Γεμίσετε Σωστά ένα Πλυντήριο Πιάτων - ο Τρόπος του TikTok!

Γνωρίζετε πώς να Γεμίσετε Σωστά ένα Πλυντήριο Πιάτων – ο Τρόπος του TikTok!

25 Εύκολες DIY Κατασκευές Κήπου με Πλαστικούς Σωλήνες Αποχέτευσης

25 Εύκολες DIY Κατασκευές Κήπου με Πλαστικούς Σωλήνες Αποχέτευσης