Αν και η τεχνολογία έχει απλοποιήσει την τέχνη της φωτογραφίας, η επίδραση των κόκκινων ματιών εξακολουθεί να καταστρέφει τις όμορφες λήψεις κάθε φορά. Όμως, τι προκαλεί αυτό το περίεργο αποτέλεσμα; 10 Παράξενα γεγονότα που Έχουν Αποδειχθεί Επιστημονικά
Σε χαμηλό φωτισμό περιβάλλοντος, οι κόρες των ματιών μεγεθύνονται για να επιτρέψουν να εισέλθει περισσότερο φως στο μάτι. Όταν το φως από το φλας εισέρχεται στα μάτια, οι κόρες των ματιών δεν έχουν αρκετό χρόνο να συσταλούν. Επομένως, η ποσότητα του φωτός που εισέρχεται στα μάτια αντανακλάται στα κόκκινα αιμοφόρα αγγεία του χοριοειδούς, ένα στρώμα συνδετικού ιστού στο πίσω μέρος του ματιού. Όταν το φλας μιας κάμερας φωτίζει τον πλούσιο σε αίμα αμφιβληστροειδή, έχει ως αποτέλεσμα το φαινόμενο των κόκκινων ματιών.
Ο λόγος που έχετε κόκκινα μάτια είναι πιθανώς ότι κοιτάτε απευθείας τον φακό της κάμερας. Μπορείτε να εξαλείψετε το φαινόμενο αυτό κοιτάζοντας απλώς μια κοντινή λάμπα λίγο πριν τραβήξετε τη φωτογραφία.
Δείτε ακόμη 9 Περίεργα Πράγματα που Κάνει το Ταξίδι με Αεροπλάνο στο Σώμα
Για να μειώσετε το φαινόμενο των κόκκινων ματιών, οι περισσότερες σύγχρονες φωτογραφικές κάμερες στέλνουν προ-φλας πριν από το τελευταίο φλας, δίνοντας στις κόρες των ματιών αρκετό χρόνο να συστέλλονται και να προσαρμοστούν.
Η ένταση της ανάκλασης ποικίλλει από το ένα άτομο στο άλλο, ανάλογα με το μέγεθος της κόρης του ματιού, την ηλικία και το χρώμα των ματιών ενός ατόμου. Τα άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα και μπλε ή πράσινα μάτια τείνουν να έχουν λιγότερη μελανίνη και μπορεί να έχουν κόκκινα μάτια στις φωτογραφίες πιο συχνά.
πηγή φωτό
Δείτε επίσης Γιατί Ξυπνάτε την Ίδια Ώρα Κάθε Νύχτα