in , , , , ,

Τι θα Συμβεί αν Τρώτε Σέλερι για μια Εβδομάδα

Τι θα Συμβεί αν Τρώτε Σέλερι για μια Εβδομάδα
Τι θα Συμβεί αν Τρώτε Σέλερι για μια Εβδομάδα

Τα φρέσκα, τραγανά κοτσάνια σέλερι αποτελούνται σχεδόν από 95% νερό και προσφέρουν πολλά οφέλη στο σώμα. Ίσως ήρθε η ώρα να εισαγάγετε αυτό το λαχανικό στη διατροφή σας. Τι θα Συμβεί εάν Τρώτε 2 Αυγά την Ημέρα

Ο έλεγχος του βάρους θα γίνει ευκολότερος.

brightside

Το σέλερι αποτελείται κυρίως από νερό, ωστόσο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ και πολλά άλλα μεταλλικά ιχνοστοιχεία. Ωστόσο, για τον έλεγχο του βάρους, το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάστε για το σέλερι είναι ο «αρνητικός αριθμός θερμίδων» του. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται περισσότερες θερμίδες από το σώμα για να το αφομοιώσει από τις θερμίδες που έχει το σέλερι. Για απώλεια βάρους, μπορείτε να το καταναλώσετε ή να το πιείτε ως χυμό, ο οποίος έχει μόνο 16 θερμίδες ανά 1,5 φλιτζάνια.

Ανακουφίζει την καούρα.

© HansMartinPaul/pixabay

Η παλινδρόμηση οξέος ή η καούρα είναι μια κατάσταση που έχουν άτομα με φτωχές διατροφικές επιλογές ή ανθυγιεινά συστήματα πέψης. Ο χυμός σέλερι ανακουφίζει την καούρα αμέσως, ρυθμίζοντας την οξύτητα στο στομάχι. Όμως είναι μια μάλλον προσωρινή λύση – εάν η καούρα επιμένει, πρέπει να αλλάξετε τη διατροφή σας ή να δείτε έναν γιατρό.

Καταπολεμεί τα έλκη.

© silviarita/pixabay

Σε μια μελέτη του 2010 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Pharmaceutical Biology, διαπιστώθηκε ότι το σέλερι περιέχει έναν συγκεκριμένο τύπο εκχυλίσματος αιθανόλης που προστατεύει το προστατευτικό κάλυμμα της πεπτικής οδού από έλκη. Άλλα ωφέλιμα συστατικά που περιέχει είναι φλαβονοειδή, τανίνες, πτητικά έλαια και αλκαλοειδή, τα οποία αυξάνουν την παραγωγή προστατευτικής βλέννας μέσα στα έντερα.

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί εάν Αρχίσετε να Τρώτε Μέλι Καθημερινά

Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

brightside

Η φλεγμονή σε ένα σώμα είναι μια αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε μια μόλυνση ή ερεθισμό και δεν είναι απαραίτητα κακό αφού έτσι το σώμα σας προστατεύει από την εξάπλωση μιας μόλυνσης. Ωστόσο, μερικές φορές πρέπει να ρυθμίσετε το πρήξιμο και άλλες επιδράσεις του και το σέλερι μπορεί να σας βοηθήσει με αυτό, καθώς έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ικανότητες. Επίσης, μπορεί να βοηθήσει τα δόντια να φαίνονται πιο λευκά χάρη στην αύξηση του ασβεστίου.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Θα αποτρέψει την αφυδάτωση.

© Buntysmum/pixabay, © shutterstock

Είναι αυτονόητο ότι οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό θα διατηρήσουν το σώμα σας με νερό, αποτρέποντας έτσι την αφυδάτωση. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε περιεκτικότητα σε νερό είναι το αγγούρι (98%) και φυσικά το σέλερι (95%).

Υποβοηθά το γαστρεντερικό σύστημα.

© AndCan/pixabay

Μαζί με την υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, το σέλερι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Μαζί με τις φυτοχημικές ουσίες διεγείρουν τα τοιχώματα του στομάχου και του λεπτού εντέρου, αποτρέποντας τη δυσκοιλιότητα βοηθώντας τη διαδικασία της περίσταλσης. Αυτό κάνει την τροφή που μπαίνει στο παχύ έντερο να αναμειγνύεται και να ανακατεύεται καλύτερα. Βοηθά τα ένζυμα να διασπάσουν τα θρεπτικά συστατικά και να τα απορροφήσουν στην κυκλοφορία του αίματος.

Η αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης θα μειωθούν.

© rawpixel/pixabay

Και τέλος, το σέλερι έχει ιδιότητες κατά της χοληστερόλης που βοηθούν στην πρόληψη της υψηλής αρτηριακής πίεσης «καθαρίζοντας» βασικά τα επίπεδα χοληστερόλης. Επίσης, βελτιώνει τη ροή ασβεστίου και καλίου μέσα και έξω από τα κύτταρα.

Δείτε επίσης Τι θα Συμβεί εάν Τρώτε Πάρα Πολύ Κρέας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.8 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Διαμέρισμα 8,8 τετραγωνικών: Νεαρός μας ξαναγεί σε ένα μικροσκοπικό σπίτι - Πώς ζει [Βίντεο]

Διαμέρισμα 8,8 τετραγωνικών: Νεαρός μας ξαναγεί σε ένα μικροσκοπικό σπίτι – Πώς ζει [Βίντεο]

9 Έξυπνα Κόλπα που Μπορούν να Επαναφέρουν στη Ζωή τα Έπιπλά σας

9 Έξυπνα Κόλπα που Μπορούν να Επαναφέρουν στη Ζωή τα Έπιπλά σας