in , , ,

9 Χρήσεις Απορρυπαντικού για τον Κήπο και τα Φυτά σας

χρήσεις απορρυπαντικού για τον κήπο,για τον κήπο,χρήσιμα
χρήσεις απορρυπαντικού για τον κήπο,για τον κήπο,χρήσιμα

Εκτός από τη χρήση για ρούχα και καθαριότητα έχετε σκεφτεί ποτέ τη χρήση απορρυπαντικού στον κήπο σας; Αν και μπορεί να ακούγεται παράλογο στην αρχή, είναι μιας από τις ασφαλείς, φυσικές και αποτελεσματικές μεθόδους για τα φυτά σας. Και μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα για την αγορά χημικών λιπασμάτων ή φυτοφαρμάκων για να σκοτώσετε επιβλαβή έντομα! Οι 6 Καλύτερες Χρήσεις Κορν Φλάουρ στον Κήπο

Εξαλείψτε τα ενοχλητικά ζιζάνια

9 Χρήσεις Απορρυπαντικού για τον Κήπο

Το απορρυπαντικό είναι μια από τις καλύτερες λύσεις διαχείρισης ζιζανίων όταν το χρειάζεστε! Για να φτιάξετε ένα σπιτικό ζιζανιοκτόνο, αναμείξτε μισό φλιτζάνι αλάτι, 4 λίτρα ξύδι και λίγο απορρυπαντικό ρούχων ή πλυντηρίου. Θα καταστρέψει γρήγορα τα ζιζάνια μέσα σε διάστημα 2-3 ωρών!

Αντιμετώπιση μούχλας

Τα σημάδια μούχλας μπορούν να καταστρέψουν τα υγιή φυτά στον κήπο σας. Εύκολο να τα αντιμετωπίσετε αναμειγνύοντας μια κουταλιά μαγειρική σόδα, μισή κουταλιά υγρό πιάτων και 4 λίτρα νερό. Ποτίστε καλά τα φυτά σας πριν ψεκάσετε αυτό το διάλυμα. Επίσης, δοκιμάστε το σε ένα φύλλο πριν το ψεκάσετε σε όλα τα φύλλα του φυτού.

Ενίσχυση της ανάπτυξης των τριαντάφυλλων

Τα τριαντάφυλλα είναι δύσκολο να διατηρηθούν μερικές φορές, ειδικά όταν πρόκειται για τα άνθη. Για να το καταφέρετε χρησιμοποιείστε αραιωμένο σπρέι απορρυπαντικού στο φύλλωμα κάθε τόσο. Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε: Δυόμισι κουταλιά φυτικό έλαιο, δυόμιση κουταλιά υγρό πιάτων (χωρίς διαλυτές λιπών, αρώματα και χρώμα), 4 λίτρα αποσταγμένο νερό. Ανακατέψτε τα καλά και ψεκάστε τα τριαντάφυλλα.

Παγίδα για μύγες

Το αραιωμένο υγρό σαπούνι ή απορρυπαντικό πιάτων είναι χαμηλού κόστους που δεν βλάπτει τα πολύτιμα φυτά σας και καταφέρνει να παγιδεύει αποτελεσματικά τις μύγες. Αναμίξτε 6-8 σταγόνες απορρυπαντικού σε ένα μπολ που περιέχει λευκό ξύδι και τοποθετήστε το στον κήπο σας. Η
μυρωδιά του ξιδιού θα προσελκύσει τις μύγες αλλά το διάλυμα σαπουνιού θα τις εμποδίσει να πετάξουν ξανα.

Δείτε ακόμα 7 Απίθανες Χρήσεις Χυμού Λεμονιού στον Κήπο

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πότισμα του γκαζόν

Το γκαζόν αποκτά μια αντιαισθητική καφέ απόχρωση όταν ξεραίνεται. Η επιφάνεια γίνεται σκληρή και αδιαπέραστη. Ως εκ τούτου, το νερό δεν είναι ικανό να διεισδύσει βαθιά στο χώμα για να το θρέψει. Εδώ μπορεί να βοηθήσει το απορρυπαντικό: Προσθέστε μισό ή ολόκληρο κουταλάκι του γλυκού ανά 4 λίτρα νερού και ανακατέψτε το σε ένα ψεκαστήρα χεριών για να ποτίσετε το γκαζόν σας. Η επιφανειοδραστική ιδιότητα του απορρυπαντικού δρα για να διασπάσει την επιφανειακή τάση στο γκαζόν, επιτρέποντας στο νερό να διαπεράσει το πιο ανθεκτικό έδαφος και να φτάσει στις ρίζες.

Ως διαλυτικό μέσο

Η χρήση απορρυπαντικού πλυντηρίου ή υγρού πιάτων είναι ένας έξυπνος τρόπος για να βελτιώσετε την απόδοση των διαλυμάτων κήπου με ψεκασμό. Όταν αναμειγνύεται με λιπάσματα, ζιζανιοκτόνα ή εντομοκτόνα, βοηθά τις χημικές ουσίες να προσκολλώνται και να διεισδύουν καλύτερα στο γρασίδι/χώμα. Θα πρέπει να αναμίξετε 4-5 σταγόνες υγρό πιάτων/απορρυπαντικό στο λίπασμα πριν το εφαρμόσετε.

Παρασιτοκτόνο

Το υγρό πλυντηρίου πιάτων είναι μια χαμηλού κόστους εναλλακτική λύση στα ακριβότερα, χημικά παρασιτοκτόνα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση μη σοβαρών προσβολών από κοινά του κήπου, όπως αφίδες, αλευρώδη, ακάρεα αράχνες και θυσανόπτερα.

Εξολοθρεύστε γυμνοσάλιαγκες και σαλιγκάρια

Μετά από μια νεροποντή, αφαιρέστε απαλά τους γυμνοσάλιαγκες και τα σαλιγκάρια από τα φυτά σας και ρίξτε τα σε ένα κουβά με απορρυπαντικό και νερό. Το μείγμα σαπουνιού θα διαλύσει τις μεμβράνες τους και θα διαταράξει την ωσμωτική τους ισορροπία, με αποτέλεσμα να πεθάνουν τελικά. Για καλύτερα αποτελέσματα, κάντε το κάθε πρωί.

Εξαλείψετε μυρμηγκιά και κατσαρίδες

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τοξικές χημικές ουσίες για να εξαλείψετε τα μυρμήγκια και τις κατσαρίδες από τα αγαπημένα σας φυτά. Απλά ανακατέψτε λίγο απορρυπαντικό και νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, ανακινήστε καλά για να αναμειχθεί και ψεκάστε το αμέσως επάνω τους για να απαλλαγείτε από αυτά.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 7 Απίθανες Χρήσεις του Listerine στον Κήπο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

διαμόρφωση φρυδιών,φροντίδα φρυδιών,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,

11 Συμβουλές για να Διαμορφώσετε τα Φρύδια σας στο Σπίτι σαν Επαγγελματίας

diy αποθήκευση καπέλων,diy κατασκευές,οργάνωση καπέλων,χρήσιμα

Φτιάξε εύκολα και με λίγα χρήματα αυτοσχέδια κρεμάστρα για Αποθήκευση Καπέλων