in ,

7 Απίθανες Χρήσεις Χυμού Λεμονιού στον Κήπο

χρήσεις χυμού λεμονιού στον κήπο,για τον κήπο,χρήσιμα
7 Απίθανες Χρήσεις Χυμού Λεμονιού στον Κήπο

Τα λεμόνια δεν είναι μόνο για μαγείρεμα ή λεμονάδα αλλά είναι επίσης εξαιρετικά στην κηπουρική. Υπάρχουν πολλοί περίεργοι τρόποι για να διατηρήσετε τους πράσινους φίλους σας υγιείς και ένας από αυτούς είναι η χρήση χυμού λεμονιού. Μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο, έχει τα δικά του πλεονεκτήματα καθώς είναι οικονομικό, ασφαλές και εύκολο για όλους τους κηπουρούς. Εάν είστε λάτρεις του βιολογικού κήπου, ο χυμός λεμονιού είναι μία από τις καλύτερες μεθόδους για να εφαρμόσετε. 11 Χρήσεις Οδοντόκρεμας για τον Κήπο και το Σπίτι

Ενισχύστε τη διαδικασία βλάστησης

Gardeningtips

Για να αυξήσετε τη διαδικασία βλάστησης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού. Βοηθά στην ανάπτυξη κυτταρικής διαίρεσης, διεγείρει τη δραστηριότητα ορισμένων ενζύμων και βοηθά τα θρεπτικά συστατικά να μεταφέρονται πιο εύκολα στα μέρη του φυτού. Απλώς, προσθέστε 3 ml χυμό λεμονιού σε ένα λίτρο νερό και χρησιμοποιήστε το διάλυμα για να ποτίσετε τους σπόρους. Ή μουλιαστε τους σπόρους για μια νύχτα σε αυτό το διάλυμα πριν από τη σπορά τους ώστε να αυξηθούν επίσης οι πιθανότητες βλάστησης.

Προσθήκη στο κομπόστ

Greenmatters

Οι φλούδες λεμονιού είναι μια πλούσια πηγή μαγνησίου, ασβεστίου και θείου. Η προσθήκη μιας χούφτας στο κομπόστ θα αυξήσει τα επίπεδα αζώτου. Ή βάλτε τις σε μπλέντερ, κάντε τις σκόνη και ρίξτε την σε γλάστρες και στον κήπο.

Καταπολέμηση ζιζανίων

Health.clevelandclinic

Ο χυμός λεμονιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσική καταπολέμηση των ζιζανίων. Ανακατέψτε 120 ml χυμό λεμονιού και ανακατέψτε με 4 λίτρα λευκό ξύδι, γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού και χρησιμοποιήστε το σε ζιζάνια.

Δείτε ακόμη Πώς να Καταστρέψετε τα Ζιζάνια με Ξύδι

Ισορροπήστε το επίπεδα pH του χώματος

Familyhandyman

Μπορείτε να εξισορροπήσετε το επίπεδα pH του χώματος με αραιωμένο χυμό λεμονιού μία φορά το μήνα. Διατηρεί το χώμα κοντά σε ουδέτερο pH, κάτι που είναι καλό για φυτά που αγαπούν τα οξέα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Καταπολέμηση αφίδων

Gardendesign

Οι φρέσκες φλούδες λεμονιού βοηθούν να απαλλαγείτε από τις αφίδες. Απλά, απλά κόψτε τις σε μικρά κομμάτια και τοποθετήστε τις κοντά στις γλάστρες για να κρατήσετε τα παράσιτα μακριά.

Απώθηση κουνουπιών

Jacksonandsons

Για να προστατευθείτε από τα κουνούπια όταν εργάζεστε στον κήπο, τρίψτε με φλούδες λεμονιού το δέρμα σας.

Διώξτε τις αράχνες

X-pest

Ο χυμός λεμονιού διώχνει επίσης τις αράχνες. Προσθέστε 10-14 σταγόνες χυμό λεμονιού σε ένα φλιτζάνι νερό και ψεκάστε το διάλυμα γύρω από τον ιστό της αράχνης. Ή μπορείτε να κόψετε το λεμόνι στη μέση, να βάλετε μερικά μοσχοκάρφια και να το τοποθετήσετε κοντά στο σημείο με αράχνες για να τις απωθήσετε.

Δείτε επίσης 8 Εκπληκτικές Χρήσεις της Κανέλας στα Φυτά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

σύγχρονη διακόσμηση βρεφικού δωματίου,ιδέες σύγχρονη διακόσμησης βρεφικού δωματίου,διακόσμηση βρεφικού δωματίου,ιδέες διακόσμησης βρεφικού δωματίου

25 Ιδέες Σύγχρονης Διακόσμησης Βρεφικού Δωματίου

επαγγελματικές συμβουλές μαγειρικής,επαγγελματικά κόλπα μαγειρικής,χρήσιμα

8 Συμβουλές Μαγειρικής από Επαγγελματίες