in , ,

Πώς να Καταστρέψετε τα Ζιζάνια με Ξύδι

καταστροφή ζιζανίων με ξύδι,αντιμετώπιση ζιζανίων,για τον κήπο,χρήσιμα
καταστροφή ζιζανίων με ξύδι,αντιμετώπιση ζιζανίων,για τον κήπο,χρήσιμα

Το ξύδι είναι ένας αποτελεσματικός φυσικός εξολοθρευτής ζιζανίων. Μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε από αυτά τον κήπο σας και να καλλιεργήσετε με ασφάλεια τα αγαπημένα σας βιολογικά λαχανικά. Τα ζιζάνια είναι η Νέμεσις κάθε κηπουρού και η εξόντωσή τους χωρίς να βλάψετε το περιβάλλον είναι μια πρόκληση. Φυσικά, υπάρχει η επιλογή να τα τραβήξετε, αλλά αυτό δεν είναι πάντα αποτελεσματικό. 8 Εκπληκτικές Χρήσεις της Κανέλας στα Φυτά

Πώς να Καταστρέψετε τα Ζιζάνια με Ξύδι

Το οξικό οξύ στο ξύδι επιτίθεται στο ζιζάνιο και το σκοτώνει μέχρι τις ρίζες. Όμως δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε ζιζάνια στο γκαζόν, καθώς θα σκοτώσει επίσης το γρασίδι.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού πριν ρίξετε ξύδι στα ζιζάνια. Θα χρειαστεί να έχετε δύο ή τρεις ημέρες ηλιόλουστου καιρού για να απορροφηθεί το ξύδι στο φυτό και στις ρίζες. Το ηλιακό φως θα επιταχύνει τη διαδικασία απορρόφησης.

Εφαρμόστε ξύδι στα ζιζάνια χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι ψεκασμού. Μην ψεκάζετε ποτέ ξύδι αν φυσάει γιατί θα μεταφερθεί σε γειτονικά φυτά που δεν θέλετε να καταστρέψετε. Θα πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί για να αποφύγετε τον υπερβολικό ψεκασμό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι χαρτόνι για να προστατέψετε τα φυτά σας. Διαφορετικά, χρησιμοποιήστε ένα μικρό πινέλο για να εφαρμόσετε ξίδι απευθείας και στις δύο πλευρές των φύλλων, το μίσχο και τα λουλούδια των ζιζανίων.

Δείτε ακόμη Πώς να Φτιάξετε Βιολογικό Παρασιτοκτόνο με Καπνό

Εφαρμόστε βραστό ξίδι σε επίμονα ζιζάνια. Πολλοί κηπουροί χρησιμοποιούν βραστό νερό για να σκοτώσουν τα ζιζάνια που βγαίνουν από σχισμές σε βεράντες και πεζοδρόμια. Η θερμότητα αρχίζει να καταστρέφει το φυτό αμέσως, ενώ το ξύδι απορροφάται στο ριζικό σύστημα και καταστρέφει το ζιζάνιο κάτω από το επίπεδο του εδάφους.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μην ποτίζετε την περιοχή για δύο ημέρες.

Εφαρμόστε ξανά αν απαιτείται. Ακόμη και τα εμπορικά ζιζανιοκτόνα δολοφόνοι συχνά πρέπει να επαναχρησιμοποιηθούν τουλάχιστον μία φορά για να εξοντώσουν εντελώς τα ζιζάνια. Οι φυσικοί, οργανικοί εξολοθρευτές ζιζανίων δεν διαφέρουν.

Αφαιρέστε τα νεκρά ζιζάνια από τον κήπο. Εάν οι ρίζες εξακολουθούν να είναι ζωντανές, αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερη ρίζα, σκάψτε λίγο και ριξτε ξύδι απευθείας στη ρίζα. Καλύψτε με χώμα.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Σπιτικό Παρασιτοκτόνο Μπύρας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κατακράτηση υγρών,αντιμετώπιση κατακράτησης υγρών,συμβουλές υγείας,υγεία,συμβουλές διατροφής,διατροφή

Πώς να Αντιμετωπίσετε την Κατακράτηση Υγρών

εύκολα υγιεινά πρωινά,συνταγές για υγιεινά πρωινά,υγιεινή διατροφή,συμβουλές διατροφής

14 Εύκολα Υγιεινά Πρωινά