in , , ,

Πώς να Φτιάξετε Βιολογικό Παρασιτοκτόνο με Καπνό

βιολογικό παρασιτοκτόνο με καπνό,diy παρασιτοκτόνο,φροντίδα φυτών,για τον κήπο,χρήσιμα
Πώς να Φτιάξετε Βιολογικό Παρασιτοκτόνο με Καπνό

Τα φυτά καπνού (Nicotiana tabacum) περιέχουν νικοτίνη, αλλά μπορεί να μην γνωρίζετε ότι μπορεί να σας απαλλάξεις από τα παράσιτα του κήπου. Τα παρασιτοκτόνα που βασίζονται σε φύλλα καπνού είναι τοξικά για ορισμένα έντομα, ιδιαίτερα πλάσματα με μαλακό σώμα, όπως γυμνοσάλιαγκες και αφίδες. Κάθε επεξεργασμένος καπνός μπορεί να αποτελέσει τη βάση ενός σπιτικού βιολογικού παρασιτοκτόνου. Αυτό περιλαμβάνει καπνό για στριφτά, για πίπα, για μάσημα ή τσιγάρα. Σπιτικό Παρασιτοκτόνο Μπύρας

Πώς να Φτιάξετε Βιολογικό Παρασιτοκτόνο με Καπνό

Μουλιάστε 1 φλιτζάνι ξηρό καπνό σε 4,5 λίτρα νερού για τουλάχιστον μισή ώρα. Όσο περισσότερο το αφήσετε τόσο ισχυρότερο θα γίνει. Μερικοί κηπουροί το αφήνουν για μια ημέρα. Τα ισχυρότερα παρασιτοκτόνα λειτουργούν πιο γρήγορα, αλλά είναι επίσης πιο επικίνδυνα για τα ωφέλιμα έντομα του κήπου.

Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων στο διάλυμα καπνού. Αυτό δρα ως επιφανειοδραστικό για να βελτιώσει την ικανότητα διασποράς και βοηθά το διάλυμα να κολλήσει στα φυτά. Το υγρό πιάτων είναι επίσης ελαφρώς τοξικό για τα παράσιτα από μόνο του.

Στραγγίστε το υγρό σε ένα πλαστικο δοχείο. Χρησιμοποιήστε ένα λεπτό σουρωτήρι για να αφαιρέσετε τα κομμάτια καπνού. Σφίξτε καλά το καπάκι του δοχείου. Το παρασιτοκτόνο θα διατηρηθεί για μερικές εβδομάδες εάν φυλάσσεται σε δροσερό μέρος, όπως γκαράζ ή υπόγειο.

Δείτε ακόμη 7 Φυσικά Εντομοαπωθητικά

Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε προσεκτικά τα μέρη του φυτού, στοχεύοντας τα παράσιτα. Ψεκάστε βλαστούς μολυσμένους με αφίδες αλλά όχι κοντά σε φύλλα χωρίς αυτές. Το σπρέι καπνού είναι φυσικό, αλλά εξακολουθεί να είναι επικίνδυνο για ευεργετικά έντομα όπως πασχαλίτσες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Ψεκάστε το παρασιτοκτόνο μόνο σε φυτά που δεν ανήκουν στην οικογένεια καπνού, Solanaceae. Αποφύγετε τα φυτά που σχετίζονται με τον καπνό, όπως ντομάτες (Lycopersicon esculentum), πατάτες (Solanum tuberosum) και πιπεριές (Capsicum spp.). Ο καπνός μπορεί να μεταδώσει τον ιό μωσαϊκού καπνού και να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα σε αυτά τα φυτά από τα παράσιτα.

πηγή φωτό

Δείτε ακόμη 9 Τρόποι να Κρατήσετε τις Αράχνες και τα Έντομα Μακριά από το Σπίτι σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Ο Ευκολότερος Τρόπος να Καθαρίσετε Σίτες Παραθύρων

Ο Ευκολότερος Τρόπος να Καθαρίσετε Σίτες Παραθύρων

Έτσι θα ήταν ο Michael Jackson χωρίς τις πλαστικές επεμβάσεις (Φωτογραφία+Βίντεο)

Έτσι θα ήταν ο Michael Jackson χωρίς τις πλαστικές επεμβάσεις (Φωτογραφία+Βίντεο)