Απολαύστε αυτές τις τσακιστές πατάτες φούρνου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που έχουν κάνει πάταγο. Μπορείτε να τις φτιάξετε ως συνοδευτικό αλλά και ως κυρίως γεύμα με μια σαλατούλα.
Υλικά
- 1,5 kg baby πατάτες φρέσκες
- 1/4 φλ. Ελαιόλαδο
- Ανθός αλατιού
- Δεντρολίβανο
- Ρίγανη ή θυμάρι
Για τις τσακιστές πατάτες
Πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα για τις τσακιστές πατάτες που γίνονται σαν τηγανητές στο φούρνο, τις πλένουμε πάρα πολύ καλά, ώστε να καθαρίσει τελείως η φλούδα τους.
Βάζουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα, τις καλύπτουμε με μπόλικο νερό, ρίχνουμε λίγο χοντρό αλάτι και ένα κλωνάρι δεντρολίβανο.
Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15’.
Θέλουμε να κρατάνε λίγο στην καρδιά τους.
Σουρώνουμε τις πατάτες σε σουρωτήρι και πετάμε το νερό.
Μία-μία τις σπάμε και τις τσακίζουμε ελαφρά με ένα βαρύ αντικείμενο έτσι ώστε να ανοίξουν ελαφρά στα πλάγια χωρίς να τις λιώσουμε.
Το ύψος της σπασμένης πατάτας πρέπει να είναι λίγο λιγότερο από 1εκ για να γίνουν τραγανές.
Λαδώνουμε ρηχό ταψί, βάζουμε μέσα τις τσακιστές πατάτες, πασπαλίζουμε με αλάτι και βότανα και ραντίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο.
Αν θέλουμε προσθέτουμε ολόκληρες σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους για περισσότερο άρωμα.
Ανακατεύουμε τις πατάτες να λαδωθούν καλά.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 30 περίπου λεπτά.
Ψήνουμε δηλαδή, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές ολόγυρα σαν τις τηγανητές πατάτες.
via argiro