in , ,

8 Καθημερινές Δραστηριότητες που Είναι Πραγματικά Επιβλαβείς

επιβλαβείς καθημερινές δραστηριότητες,συμβουλές υγείας,υγεία
8 Καθημερινές Δραστηριότητες που Είναι Πραγματικά Επιβλαβείς

Η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις, και μερικές από αυτές μπορεί να είναι αρκετά συγκλονιστικές. Για παράδειγμα, μερικές καθημερινές δραστηριότητες αποδεικνύεται ότι, αργά αλλά σταθερά, είναι επιβλαβείς για τη υγεία σας. Ποιος θα πίστευε ποτέ ότι αυτά τα φαινομενικά ακίνδυνα πράγματα θα μπορούσαν να σας θέσουν σε κίνδυνο. Καλύτερα να το μάθετε αργά παρά ποτέ. Καθιστική ζωή: Πόσο κακό κάνουμε στον εαυτό μας. Τι Μπορεί να Συμβεί στο Σώμα σας εάν Κάθεστε Πολύ

Φοράτε σαγιονάρες

© MICHAEL POPP / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 4.0

Τα δάχτυλα των ποδιών σας λυγίζουν υπερβολικά για να συγκρατήσουν τις σαγιονάρες και είναι πιο εκτεθειμένα σε μυκητιάσεις. Επιπλέον, δεν είναι ασυνήθιστο να εμφανιστεί περιοστίτιδα κνήμης και μυϊκός πόνος. Οι πόνοι στη φτέρνα, στην πλάτη και στα γόνατα είναι επίσης γνωστοί στους λάτρεις της σαγιονάρας. Ένα άλλο κοινό πρόβλημα είναι ότι το υπερβολικό πιάσιμο στην άρθρωση του δακτύλου μπορεί να επιδεινώσει τα υπάρχοντα κότσια.

Χρήση στοματικού διαλύματος μετά το βούρτσισμα των δοντιών

© Claude TRUONG-NGOC / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 3.0

Χρησιμοποιήστε στοματικό διάλυμα μόνο μετά το φαγητό ή πριν βουρτσίσετε τα δόντια σας. Όταν ξεπλένετε τα δόντια σας με αυτό, ξεπλένετε το φθόριο υψηλής συγκέντρωσης σε χαμηλής συγκέντρωσης, το οποίο προσελκύει τα μικρόβια. Τελικά, αυτή η συνήθεια θα οδηγήσει σε φθορά των δοντιών.

Φοράτε στενό τζιν

© MioUzaki / Wikimedia Commons

Το στενό τζιν μειώνει τη ροή του αίματος και ουσιαστικά αφήνει τους μύες σας να χρειάζονται περισσότερο οξυγόνο. Τα στενά τζιν οδηγούν επίσης σε μυκητιάσεις. Εξάλλου προκαλούν συχνότερη ούρηση και ακόμη και αδυναμία της ουροδόχου κύστης.

Εκτύπωση στο σπίτι

© Infrogmation of New Orleans / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 4.0

Οι εκτυπωτές λέιζερ και τόνερ απελευθερώνουν εξαιρετικά μικρά σωματίδια που μπορούν να προκαλέσουν καρδιαγγειακή ή αναπνευστική βλάβη όταν βρίσκεστε κοντά τους. Μια μελέτη που διεξήχθη σε αρουραίους έδειξε ότι μια έκθεση 21 ημερών σε σωματίδια τόνερ διατάραξε τον μεταβολισμό, την ανοσολογική απόκριση και άλλες βιολογικές διεργασίες.

Δείτε ακόμη Το φαγητό παράλληλα με την εργασία μπορεί να είναι πολύ βλαβερό για την υγεία

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Διαβάζετε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι

© Prashant Gupta / Unsplash

Το διάβασμα πριν τον ύπνο ακούγεται χαλαρωτικό ωστόσο, είναι στην πραγματικότητα αρκετά επιβλαβές. Καταπονεί πολύ τα μάτια. Η θέση δεν είναι κατάλληλη καθώς η απόσταση ανάγνωσης πρέπει να είναι περίπου 40 εκατοστά με γωνία 60 μοιρών.

Όταν διαβάζετε ξαπλωμένοι, τα μάτια σας πρέπει να εστιάζουν προς τα πάνω και να διατηρούν μια άβολη γωνία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό προκαλεί δυσφορία, θολή όραση και πονοκεφάλους.

Χρήση αποσμητικών χώρου

© KRoock74 / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 3.0

Τα περισσότερα αποσμητικά χωρου περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες που εξουδετερώνουν τις οσμές. Είναι επίσης πιθανά αλλεργιογόνα και έχουν περιβαλλοντικές τοξίνες. Η συχνή χρήση τεχνητών αρωμάτων μπορεί να προκαλέσει βλάβη στους πνεύμονες και άσθμα. Συνιστάται επίσης να μείνετε μακριά από αυτά, καθώς η βιομηχανία αποσμητικού χώρου δεν ελέγχεται σχεδόν καθόλου και δεν γνωρίζουμε εάν αυτά τα προϊόντα είναι ασφαλή.

Ακουμπάτε το πρόσωπό σας στα χέρια σας

© Bridget Coila / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 2.0

Ο πρώτος λόγος είναι η υγιεινή — το να ακουμπάτε το πρόσωπό σας στο όχι και τόσο καθαρό σας χέρι μπορεί να προκαλέσει ακμή και να μεταδώσει μικρόβια. Ο δεύτερος λόγος – διατηρείτε μια κακή στάση καθίσματος. Ίσως να μην το προσέξετε αυτό, καθώς η στήριξη του κεφαλιού σας καθιστά πιο άνετο να κάθεστε για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. Έτσι, η σπονδυλική σας στήλη προσαρμόζεται στη λανθασμένη θέση και, ως αποτέλεσμα, η στάση σας επιδεινώνεται.

Φοράτε παπούτσια με μυτερή μύτη

© Maridav / Shutterstock.com, © Hellerhoff / Wikimedia Commons, © CC BY-SA 4.0

Τα παπούτσια με μυτερή μύτη φαίνονται υπέροχα εξωτερικά, αλλά καταστρέφουν τα πόδια σας εσωτερικά. Λόγω του αφύσικού σχήματος έχετε ένα σωρό παρενέργειες: σφυροδακτυλία, κάλοι και κότσι. Τα παπούτσια προκαλούν επίσης φλεγμονή των νεύρων, κυρίως μεταξύ του τρίτου και του τέταρτου δακτύλου. Για την αντιμετώπιση των συνεπειών χρησιμοποιούνται θεραπεία, ενέσεις ή, σε σοβαρές περιπτώσεις, χειρουργική επέμβαση.

Δείτε επίσης Γιατί Δεν Πρέπει να Καθαρίζετε τα Αυτιά σας με Μπατονέτες και τι να Κάνετε Αντ’ Αυτού

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

12 Καθημερινά Μικρά Κόλπα που θα Αλλάξουν τη Ζωή σας και θα σας κερδίζουν χρόνο.

12 Καθημερινά Μικρά Κόλπα που θα Αλλάξουν τη Ζωή σας και θα σας κερδίζουν χρόνο.

Το Κινεζικό Ρολόι Σώματος Εξηγεί Γιατί Ξυπνάτε τη Νύχτα και πώς να το Αντιμετωπίσετε