Τα Γυμνασμένα Πόδια Συμβάλουν στην Υγεία του Εγκεφάλου Σύμφωνα με την Επιστήμη

Το τρέξιμο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα παγκοσμίως, λένε οι στατιστικές. Και οι ανησυχίες για το βάρος είναι συνήθως ο κύριος λόγος που οι άνθρωποι το κάνουν. Ωστόσο, προσφέρει ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα: οι ασκήσεις ποδιών έχουν επίσης μεγάλη επίδραση στην υγεία του εγκεφάλου μας σύμφωνα με την επιστήμη. Οξυγόνο στα πνευμόνια μας: 10 φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα στο σπίτι μας καλύτερα από οποιαδήποτε συσκευή

Επιβραδύνει τη γήρανση του εγκεφάλου.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο King’s College του Λονδίνου, οι επιστήμονες παρακολούθησαν την υγεία περισσότερων από 150 ζευγών δίδυμων αδελφών ηλικίας μεταξύ 43 και 73 ετών. Και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το δίδυμο που είχε πιο δυνατά πόδια στην αρχή της μελέτης είχε λιγότερες εγκεφαλικές αλλαγές που σχετίζονται με τη γήρανση, κάτι που μετρήθηκε μετά από 10 χρόνια.

Αυτό εξηγήθηκε από το γεγονός ότι η άσκηση που στοχεύει ειδικά στα πόδια απελευθερώνει χημικές ουσίες στο σώμα που μπορούν να τονώσουν τον εγκέφαλο των ηλικιωμένων.

Αυξάνει τα υγιή κύτταρα.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ενεργά τα πόδια τους, όπως οι νοσοκομειακοί ασθενείς ή ακόμα και οι αστροναύτες σε παρατεταμένα ταξίδια, έχουν αλλάξει τη χημεία του σώματος. Αντίθετα, όταν χρησιμοποιούμε τα πόδια, ιδιαίτερα σε ασκήσεις με βάρη, στέλνονται σήματα στον εγκέφαλο που είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή υγιών νευρικών κυττάρων.

Δείτε ακόμη 11 Προειδοποιητικά Σημάδια που Δίνει το Σώμα για την Υγεία σας

Related Post

Βελτιώνει τη λειτουργικότητα του κεντρικού νευρικού συστήματος.

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Αυτή η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι όταν το σώμα έχει δυσκολίες στην παραγωγή νέων νευρικών κυττάρων λόγω της κακής δραστηριότητας των ποδιών, μπορεί να επηρεάσει το νευρικό μας σύστημα. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτά τα κύτταρα είναι θεμελιώδη για να χειριστούμε το άγχος και να προσαρμοστούμε στις προκλήσεις της ζωής μας. Έτσι, η αρκετή άσκηση θα μπορούσε να έχει πολύ θετική επίδραση σε ολόκληρο το σώμα μας.

Είναι καλό για τη μνήμη και τη μάθηση.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Μια άλλη μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας λέει ότι η τακτική αερόβια άσκηση μπορεί να ενισχύσει το μέγεθος του ιππόκαμπου, της περιοχής του εγκεφάλου που εμπλέκεται στη λεκτική μνήμη και τη μάθηση. Έτσι, δραστηριότητες όπως το τρέξιμο, η ποδηλασία και το γρήγορο περπάτημα συνιστώνται ιδιαίτερα για άτομα όλων των ηλικιών.

Επηρεάζει το μεταβολισμό.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Επίσης, μειώνοντας την άσκησή μας, μειώνουμε την ποσότητα του οξυγόνου στο σώμα μας. Το οποίο, όπως λένε οι ερευνητές, αλλάζει το μεταβολισμό μας και επηρεάζει τα γονίδια που είναι υπεύθυνα για την απελευθέρωση ενέργειας που μπορεί να χρησιμοποιήσει το σώμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η άσκηση των ποδιών μας όποτε είναι δυνατόν είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία μας.

Δείτε επίσης Γιατί Δεν Πρέπει να Γαργαλάτε τα Παιδιά

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Παρβοϊός του Σκύλου: Τι είναι, συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζεται

Ο Παρβοϊός του σκύλου (CPV) ή αλλιώς παρβοϊωση του σκύλου είναι ιογενής μεταδοτική ασθένεια και… Read More

17 Μαΐου, 2024

Ρένος Χαραλαμπίδης: Που επένδυσε τα χρήματα του – «Δεν είμαι ευφυής επιχειρηματίας..φοβόμουν πάντα τη φτώχεια»

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης είναι ένας πολύ αγαπημένος ηθοποιός και ένας άνθρωπος που κρατάει χαμηλό προφίλ,… Read More

17 Μαΐου, 2024

Φελλός: Η φυσική «σπιτική συνταγή» που θα κάνει το αμάξι να μοσχοβολάει και να μην ξανά θολώσουν τα τζάμια

Μια «σπιτική συνταγή» με πολλαπλά οφέλη μπορεί να δώσει τη λύση και στο εσωτερικό ενός… Read More

16 Μαΐου, 2024

6 Χρήσιμα Κόλπα και χρήσεις με Προφυλακτικά

Οι περισσότεροι έχουν ένα πακέτο προφυλακτικών στο σπίτι, αλλά αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν… Read More

16 Μαΐου, 2024

Τι σημαίνει “βυσσοδομώ”

Στο παρακάτω άρθρο θα μάθετε τι σημαίνει η λέξη "βυσσοδομώ". Τι σημαίνει Το ρήμα βυσσοδομώ… Read More

16 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα