in , , , , ,

6 Σημάδια ότι Εχετε Λοίμωξη στο Αυτί και πώς να την Αποτρέψετε

6 Σημάδια ότι Εχετε Λοίμωξη στο Αυτί και πώς να την Αποτρέψετε
6 Σημάδια ότι Εχετε Λοίμωξη στο Αυτί και πώς να την Αποτρέψετε

Οι λοιμώξεις των αυτιών έχουν συνδεθεί κυρίως με παιδιά, αλλά στην πραγματικότητα εξακολουθούν να επηρεάζουν το 20% των ενηλίκων. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, καθώς οι ενήλικες μπορούν να επηρεαστούν από βακτήρια και ιούς όπως και τα παιδιά. Και φαίνεται ότι τα άτομα με αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα και φλεγμονή των αυτιών είναι αυτά που πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικά. Οι μολύνσεις των αυτιών είναι πολύ δυσάρεστες και θα πρέπει να μπορείτε να αναγνωρίσετε αμέσως τα σημάδια για να τις αντιμετωπίσετε γρήγορα. Γιατί Δεν Πρέπει να Καθαρίζετε τα Αυτιά σας με Μπατονέτες και τι να Κάνετε Αντ’ Αυτού

Φαγούρα

6 Σημάδια ότι Εχετε Λοίμωξη στο Αυτί και πώς να την Αποτρέψετε

Μπορεί να ξεκινήσει με ήπιο κνησμό στο εσωτερικό κανάλι του αυτιού σας και μπορεί να γίνει πιο σοβαρό καθώς η μόλυνση παραμένει χωρίς θεραπεία.

Ερυθρότητα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του αυτιού

Μπορεί να ξεκινήσει με κάποια ήπια ερυθρότητα στον έσω ακουστικό πόρο. Αλλά, αν εξελιχθεί, η ερυθρότητα μπορεί να γίνει πιο αισθητή όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό του αυτιού.

Ενόχληση ή πόνος

Στην αρχή, μπορεί να αισθανθείτε έναν γενικό πόνο στο αυτί σας — ειδικά αφού τραβήξετε τον λοβό του αυτιού ή σπρώξετε τον έξω ακουστικό πόρο. Μετά από λίγο, μπορεί να αρχίσετε να νιώθετε ότι το αυτί σας είναι γεμάτο με κάτι. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, ο πόνος μεταφέρεται στο πρόσωπο, στον λαιμό ή στο πλάι του κεφαλιού σας.

Αποστράγγιση άοσμου υγρού

Όπως και με τα άλλα συμπτώματα, το άοσμο υγρό μπορεί να είναι πολύ λίγο στην αρχή, αλλά καθώς η μόλυνση συνεχίζει να αυξάνεται, μπορεί να αρχίσει να γίνεται υπερβολικό.

Πνιχτή ακοή ή κουδούνισμα

Αυτό το σύμπτωμα μπορεί να μην υπάρχει σε ήπιες περιπτώσεις, αλλά σε πιο σοβαρές μπορεί να επηρεαστεί η ακοή σας. Μπορεί να αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να ακούσετε τα πράγματα όπως πριν, ή να αισθανθείτε ένα ασταμάτητα κουδούνισμα βαθιά μέσα στο αυτί σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας εάν Κάνετε Μασάζ στα Αυτιά σας Καθημερινά

Διογκωμένοι λεμφαδένες του λαιμού

Εάν η λοίμωξη αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να προκαλέσει ορατό πρήξιμο των λεμφαδένων σας. Αυτό μπορεί να σας προκαλέσει πυρετό, καθώς ολόκληρος ο ακουστικός πόρος σας είναι πιθανώς εντελώς φραγμένος.

Πως να αποτρέψετε μολύνσεις των αυτιών

Μην χρησιμοποιείτε μπατονέτες ή ξένα αντικείμενα

Οι μπατονέτες μπορούν να καθαρίσουν τα τοιχώματα των αυτιών σας, αλλά πιέζουν επίσης το κερί του αυτιού ακόμα πιο βαθιά. Εάν παρατηρήσετε ότι η χρήση τους σας προκαλεί δυσφορία, θα πρέπει να σταματήσετε να τις χρησιμοποιείτε εντελώς. Επίσης, μπορεί να θέλετε να αποφύγετε τη χρήση ξένων αντικειμένων, όπως κλειδιά, φουρκέτες ή συνδετήρες για να ξύσετε τα αυτιά σας. Μπορούν επίσης να σπρώξουν το κερί του αυτιού πιο βαθιά, να ερεθίσουν το δέρμα, ακόμη και να σπάσουν το τύμπανο του αυτιού.

Χρησιμοποιήστε σκουφάκι κολύμβησης ή ωτοασπίδες

Μερικοί άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι σε μολύνσεις του αυτιού και γι’ αυτό ίσως πρέπει να λάβετε κάποια μέτρα εάν είστε ένας από αυτούς. Μπορείτε να ξεκινήσετε φορώντας ένα σκουφάκι κολύμβησης για να αποτρέψετε την είσοδο νερού στα αυτιά σας. Μπορεί επίσης να δοκιμάσετε να βάλετε ωτοασπίδες εάν αισθάνονται άνετα στα αυτιά σας. Μπορείτε πάντα να ρωτήσετε το γιατρό σας για τυχόν άλλες προφυλάξεις που μπορείτε να λάβετε.

Κρατήστε τα αυτιά σας στεγνά χρησιμοποιώντας ένα πιστολάκι

Αφού βγείτε από το νερό, φροντίστε να στεγνώνετε όσο το δυνατόν περισσότερο τα αυτιά σας γέρνοντάς και καθαρίζοντάς τα με μια πετσέτα. Γέρνοντας το κεφάλι σας και τραβώντας το λοβό του αυτιού προς διαφορετικές κατευθύνσεις, θα βοηθήσετε το νερό να φύγει με ασφάλεια από τα αυτιά σας. Εάν εξακολουθείτε να αισθάνεστε ότι υπάρχει νερό στο αυτί σας αφού φτάσετε στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πιστολάκι για να τα στεγνώσετε. Φροντίστε να το βάλετε σε χαμηλή ταχύτητα και χαμηλή θερμοκρασία.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 6 Πράγματα που Πρέπει να Γνωρίζετε πριν Κάνετε Τρύπημα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

γυναικεία τατουάζ ηλιοτρόπιο,τάσεις τατουάζ,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,

28 Γυναικεία Τατουάζ Ηλιοτρόπιο που θα Θέλετε να Κάνετε Αμέσως

Τα Γυμνασμένα Πόδια Συμβάλουν στην Υγεία του Εγκεφάλου Σύμφωνα με την Επιστήμη

Τα Γυμνασμένα Πόδια Συμβάλουν στην Υγεία του Εγκεφάλου Σύμφωνα με την Επιστήμη