in , , , , , ,

Γιατί Δεν Πρέπει να Γαργαλάτε τα Παιδιά

Γιατί Δεν Πρέπει να Γαργαλάτε τα Παιδιά
Γιατί Δεν Πρέπει να Γαργαλάτε τα Παιδιά

Τίποτα δεν φωτίζει τη μέρα ενός γονιού περισσότερο από το γέλιο του παιδιού του. Το να βλέπουν τη χαρά στα μάτια τους και το να ακούνε το γέλιο είναι μουσική στα αυτιά τους που κανένα άλλο συναίσθημα δεν μπορεί να νικήσει. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι τα ανεξέλεγκτα γέλια λόγω γαργαλητού δεν είναι τόσο διασκεδαστικά όσο φαίνονται, ειδικά για τα μικρά παιδιά. 7 Επιβλαβείς Τροφές που Δίνουμε Συχνά στα Παιδιά

Το γαργάλημα μπορεί να είναι τραυματικό.

© JeannieR / Shutterstock.com

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε τουλάχιστον μια δυσάρεστη ανάμνηση από την προσπάθεια να σταματήσουμε έναν γαργαλητό αλλά γελούσαμε τόσο πολύ που δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε. Άλλες φορές, λέγαμε επανειλημμένα σταμάτα ή προσπαθούσαμε να φύγουμε καθώς το γαργαλητό συνεχιζόταν.

Ένα παρατεταμένο γαργαλητό μπορεί να επιταχύνει τον καρδιακό ρυθμό, τροφοδοτώντας το φόβο του παιδιού για ασφυξία και προκαλώντας του υπερδιέγερση. Ως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, θα έχει υπερβολική ενέργεια που, αν δεν εκτονωθεί, μπορεί να οδηγήσει σε τραύμα.

Το γαργάλημα μπορεί να προκαλέσει προσωρινή παράλυση.

© Bricolage / Shutterstock.com

Το γαργάλημα είναι διασκεδαστικό, αλλά μπορεί επίσης να είναι και επικίνδυνο. Το αίσθημα του γαργαλητού συχνά κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται ότι τους επιτίθενται. Συχνά, η έντονη διέγερση προκαλεί καταπληξία, μια προσωρινή παράλυση, η οποία εμποδίζει το άτομο που γαργαλιέται να αντισταθεί.

Το γέλιο είναι απλώς ένα αντανακλαστικό.

© Olga Sagal / Shutterstock.com

Συχνά υποθέτουμε ότι το γέλιο είναι μια εκδήλωση χαράς. Αντίθετα, οι άνθρωποι γελούν σαν αυτόματη αντίδραση όταν τους γαργαλάμε. Εξαιτίας αυτού, δεν έχουμε κανέναν έλεγχο στο πώς αντιδρούμε, και είναι ακόμη χειρότερο για τα μωρά και τα μικρά παιδιά που δεν είναι σε θέση να εκφράσουν λεκτικά τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους.

Δείτε ακόμη Προσοχή – Ο κάδος του πλυντηρίου μεταφέρει ασθένειες! Ιδιαίτερη προσοχή στα παιδικά ρούχα

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Το γαργάλημα είναι σωματικά επώδυνο.

© rmarmion / Depositphotos.com

Ένα γαργαλητό μπορεί να κάνει το παιδί σας να ουρλιάξει από τα γέλια. Ωστόσο, η πρακτική μπορεί να είναι επώδυνη γι’ αυτό. Η έρευνα για τα μοτίβα του προσώπου δείχνει ότι το γαργάλημα έχει μια σταθερή δυσάρεστη πλευρά, καθώς οι συμμετέχοντες έκαναν μορφασμούς που έδειχναν πόνο, ακόμα και όταν γελούσαν.

Το γαργάλημα παραβιάζει το δικαίωμα στη σωματική αυτονομία.

© quintanilla / Depositphotos.com

Όταν σκεφτόμαστε το γαργαλητό, φανταζόμαστε κάποιον να γελάει υστερικά και να στριμώχνεται καθώς προσπαθεί να ξεφύγει. Η πράξη περιλαμβάνει το άγγιγμα ευαίσθητων περιοχών του σώματος, όπως οι μασχάλες, η κοιλιά και οι αστράγαλοι.

Επειδή είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς αν το μωρό απολαμβάνει το γαργαλητό και πού να σταματήσει, είναι εύκολο να παρασυρθείς από τον ήχο του γέλιου και να αγνοήσεις τις προσπάθειες του να ξεφύγει. Αυτή η πρακτική μπορεί να στείλει το λάθος μήνυμα στα παιδιά, υπονοώντας ότι δεν σεβόμαστε τα όριά τους και τη σωματική τους αυτονομία.

Άλλοι τρόποι για να κάνετε τα μωρά να γελούν.

© jarenwicklund / Depositphotos.com, © True Touch Lifestyle / Shutterstock.com

Εάν θέλετε να παίξετε με το μωρό σας, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το διασκεδάσετε χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο την ψυχική ή σωματική του υγεία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τους χαρίσετε ένα καλό γέλιο, όπως να κάνετε ανόητες γκριμάτσες, να μιλήσετε με αστεία φωνή ή να πείτε ασυναρτησίες.

Δείτε επίσης 8 Συμβουλές για να Προστατέψετε τα Παιδιά σας από Κακόβουλες Ενέργειες και Απαγωγή

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.7 / 5. Αξιολογήσεις: 10

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

38 Υπέροχες Ιδέες για Φωτισμό Εξωτερικού Χώρου

Φώτισε τους εξωτερικούς χώρους και φτιάξε το “Παλάτι¨σου: 38 Υπέροχες Ιδέες για Φωτισμό Εξωτερικού Χώρου

κόλπα για γκρίζα μαλλιά,συμβουλές για γκρίζα μαλλιά,φροντίδα γκρίζων μαλλιών,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,

Αγαπάμε τα γκρίζα μας μαλλιά: 9 Κόλπα για Γκρίζα Μαλλιά για να Φαίνονται Εντυπωσιακά