7 Προϊόντα Ομορφιάς που Μπορεί να Βλάψουν το Δέρμα σας

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν μια πάστα από οξειδωμένο χαλκό για το μακιγιάζ των ματιών. Αυτό το επικίνδυνο συστατικό προκαλούσε ερεθισμό και αϋπνία, αλλά ήταν έτοιμοι να υποφέρουν στο όνομα της ομορφιάς. Και παρόλο που η βιομηχανία καλλυντικών έχει αλλάξει με τα χρόνια, ορισμένα από τα προϊόντα ομορφιάς μπορεί να υπονομεύουν τις προσπάθειές σας για υγιές και άψογο δέρμα. 6 Προϊόντα Ομορφιάς που Όλοι Χρησιμοποιούν Λάθος

Scrub προσώπου με τραχιά σωματίδια

© Depositphotos.com, © Leesa Unique / YouTube

Η τακτική απολέπιση (καθημερινή ή εβδομαδιαία) μπορεί να βλάψει το δέρμα. Τα λειαντικά scrub αφαιρούν το εξωτερικό στρώμα του δέρματος και βλάπτουν το φράγμα που το προστατεύει από το περιβάλλον. Μετά την απολέπιση το δέρμα μπορεί να φαίνεται προσωρινά χωρίς λιπαρότητα, αλλά αργότερα θα παράγει ακόμα περισσότερη για να αντισταθμίσει την ξηρότητα.

Μερικές θεραπείες ακμής

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Οι τοπικές θεραπείες ακμής μπορεί να αφήσουν το δέρμα ξηρό και ερεθισμένο. Αν και αυτά τα συμπτώματα είναι συχνά προσωρινά, το δέρμα μπορεί να έχει ακόμα φαγούρα, ακόμη και να ξεφλουδίζει ή να έχει εγκαύματα. Ορισμένα από του στόματος φάρμακα για την ακμή μπορεί να έχουν πιο σοβαρές παρενέργειες. Τα αντιβιοτικά, για παράδειγμα, μπορεί να σας προκαλέσουν στομαχικές διαταραχές ή να σας ζαλίσουν.

Πέτρες Gua sha

© Valerya Lipovetsky / YouTube, © Depositphotos.com

Το μασάζ στο δέρμα με πέτρες gua sha έχει πολλά οφέλη, όπως η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και η μείωση του πόνου στον αυχένα. Επειδή όμως περιλαμβάνει το τρίψιμο του δέρματος με ένα εργαλείο μασάζ, μπορεί να προκαλέσει σκάσιμο των μικροσκοπικών αιμοφόρων αγγείων κοντά στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μώλωπες και μικρή αιμορραγία.

Δείτε ακόμη 7 Συμβουλές για να Επιλέξετε τα Σωστά Καθημερινά Προϊόντα Ομορφιάς

Related Post

Στεγνό βούρτσισμα

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Το στεγνό βούρτσισμα είναι εξαιρετικό για την απολέπιση του δέρματος, αλλά μπορεί να μην είναι για όλες. Μπορεί να ερεθίσει το ευαίσθητο δέρμα ή να το αφήσει υπερβολικά ξηρό. Τα άτομα με φλεγμονή του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με έκζεμα και ψωρίαση, θα πρέπει να αποφεύγουν το στεγνό βούρτσισμα, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση.

Μαντηλάκια με οινόπνευμα

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Το να σκουπίζετε το πρόσωπό σας με μαντιλάκια αλκοόλης αφαιρεί τα πολύ απαραίτητα έλαια του δέρματός σας, ενεργοποιώντας την παραγωγή σμήγματος και στην πραγματικότητα επιδεινώνει την ακμή σας.

Χημικά απολεπιστικά

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Εάν χρησιμοποιείτε χημικό απολεπιστικό περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα, μπορεί να καταστρέψετε το προστατευτικό φιλμ των φυσικών ελαίων που καλύπτει το δέρμα. Η χρήση προϊόντων με επιβλαβή συστατικά μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή και σπυράκια. Τα σκληρά συστατικά των χημικών απολεπιστικών μπορεί να αφαιρέσουν πάρα πολλά στρώματα του δέρματος, αφήνοντάς σας με κόκκινο και ερεθισμένο δέρμα.

Λωρίδες καθαρισμού πόρων μύτης

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Οι λωρίδες καθαρισμού πόρων μύτης μπορούν να αφαιρέσουν περισσότερα από τα μαύρα στίγματα, καθαρίζοντας εξ ολοκλήρου τους πόρους από το σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Αυτά τα συστατικά μέσα στους πόρους προορίζονται να διατηρήσουν μια υγιή ισορροπία λαδιού στο δέρμα και όταν αφαιρεθούν, οι πόροι σας θα μπορούσαν να εκτεθούν σε ερεθιστικούς ρύπους και λάδια.

Δείτε επίσης 10 Δημοφιλή Προϊόντα Ομορφιάς που Μπορούν Κρυφά να σας Βλάψουν

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Παρβοϊός του Σκύλου: Τι είναι, συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζεται

Ο Παρβοϊός του σκύλου (CPV) ή αλλιώς παρβοϊωση του σκύλου είναι ιογενής μεταδοτική ασθένεια και… Read More

17 Μαΐου, 2024

Ρένος Χαραλαμπίδης: Που επένδυσε τα χρήματα του – «Δεν είμαι ευφυής επιχειρηματίας..φοβόμουν πάντα τη φτώχεια»

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης είναι ένας πολύ αγαπημένος ηθοποιός και ένας άνθρωπος που κρατάει χαμηλό προφίλ,… Read More

17 Μαΐου, 2024

Φελλός: Η φυσική «σπιτική συνταγή» που θα κάνει το αμάξι να μοσχοβολάει και να μην ξανά θολώσουν τα τζάμια

Μια «σπιτική συνταγή» με πολλαπλά οφέλη μπορεί να δώσει τη λύση και στο εσωτερικό ενός… Read More

16 Μαΐου, 2024

6 Χρήσιμα Κόλπα και χρήσεις με Προφυλακτικά

Οι περισσότεροι έχουν ένα πακέτο προφυλακτικών στο σπίτι, αλλά αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν… Read More

16 Μαΐου, 2024

Τι σημαίνει “βυσσοδομώ”

Στο παρακάτω άρθρο θα μάθετε τι σημαίνει η λέξη "βυσσοδομώ". Τι σημαίνει Το ρήμα βυσσοδομώ… Read More

16 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα