in , , , ,

7 Συμβουλές για να Επιλέξετε τα Σωστά Καθημερινά Προϊόντα Ομορφιάς

επιλογή προϊόντων ομορφιάς,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,χρήσιμα
7 Συμβουλές για να Επιλέξετε τα Σωστά Καθημερινά Προϊόντα Ομορφιάς

Μερικές φορές αγοράζουμε προϊόντα ομορφιάς που δεν ωφελούν καθόλου το δέρμα μας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μάθουμε τι χρειάζεται το δέρμα μας και μετά να αναζητήσουμε τα ιδανικά προϊόντα. Υπάρχουν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τα καλύτερα δυνατά προϊόντα για την καθημερινή σας ρουτίνα ομορφιάς. 9 Σπιτικές Θεραπείες για τους Μαύρους Κύκλους Κάτω από τα Μάτια

Επιλέξτε το σωστό βουρτσάκι μάσκαρας.

brightside
  • Κλασσικό: εφαρμόζει πολύ περισσότερη μάσκαρα, που σημαίνει υπέροχο όγκο στις βλεφαρίδες σας. ]
  • Καμπυλωτό: ταιριάζει στο φυσικό σχήμα των βλεφαρίδων σας και τις ανεβάζει προς τα πάνω.
  • Λεπτό και μακρύ: είναι ιδανικό για επιμήκυνση, καθώς καλύπτει όλες τις βλεφαρίδες το ίδιο.
  • Κοντό: αν η εφαρμογή μάσκαρας στις κάτω βλεφαρίδες σας είναι μια δύσκολη δουλειά, επιλέξτε ένα κοντό βουρτσάκι. Φτάνει σε όλες τις βλεφαρίδες και αποτρέπει τις μουτζούρες.
  • Σχήμα κλεψύδρας: αυτός ο τύπος θα ανοίξει τα μάτια σας και θα φτάσει ακόμα και τις πιο μικρές βλεφαρίδες στις άκρες των ματιών δίνοντάς τους πολύ όγκο.
  • Κωνικό: είναι ο τέλειος τύπος για να διαχωρίσετε κάθε τρίχα των βλεφαρίδων και να καλύψετε τις κάτω βλεφαρίδες. Προσφέρει μεγάλο όγκο και περίγραμμα.
  • Κυκλικό: με αυτό θα μπορείτε να εφαρμόσετε μάσκαρα σε ορισμένες μεμονωμένες βλεφαρίδες αντί για όλες και να κάνετε περίγραμμα σε αυτές που σας ενδιαφέρουν περισσότερο.
  • Σε σχήμα τιρμπουσόν: θα χρειαστεί να το εφαρμόσετε από τη μία πλευρά στην άλλη από κάτω προς τα πάνω για να έχετε πλήρη κάλυψη. Το αποτέλεσμα θα είναι σούπερ ανυψωμένες βλεφαρίδες.

Επιλέξτε σκιές ματιών με βάση τον τόνο της επιδερμίδας σας.

© Depositphotos.com
  • Βρείτε τον υποτόνο σας: ανεξάρτητα από το ποια είναι η επιδερμίδα σας, έχετε έναν κίτρινο, σταχτί ή ροζ υποτόνο, ο οποίος αναφέρεται επίσης ως «θερμός» ή «ψυχρός». Έτσι, όταν επιλέγετε σκιές ματιών, θα πρέπει να λάβετε υπόψη και τον υποτόνο σας.
  • Ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα: με αυτόν τον τύπο επιδερμίδας και θερμούς υποτόνους ταιριάζει μια μουντή μπρονζέ σκιά ματιών. Σε ψυχρούς υποτόνους ταιριάζει μια ξεθωριασμένη χάλκινη απόχρωση.
  • Μεσαία/σταρένια επιδερμίδα: τώρα αυτή η κατηγορία έχει συνήθως ζεστούς υποτόνους και ταιριάζει με αποχρώσεις κανέλας, χρυσού και κόκκινου που μοιάζει με το χρώμα της σκουριάς.
  • Μελαχρινή επιδερμίδα: για αυτόν τον τύπο, συνδυάζονται θερμοί και ψυχροί υποτόνοι. Το γαλαζοπράσινο χρώμα είναι ιδανικό για να κάνει το δέρμα λαμπερό, όπως και οι αποχρώσεις πολύτιμων λίθων.
  • Σκούρα καφέ επιδερμίδα: ο υποτόνος εδώ είναι συνήθως ουδέτερος, κάτι που σας δίνει τεράστια ελευθερία στην επιλογή της σκιάς ματιών σας. Μπορείτε να επιλέξετε οτιδήποτε σας αρέσει και να δείτε πώς σας ταιριάζει.
  • Σκούρο επιδερμίδα: μεταλλικά και χρώματα όπως το μωβ και το μπλε θα φαίνονται υπέροχα. Ωστόσο, εάν έχετε αυτόν τον τύπο δέρματος θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με την ποιότητα της χρωστικής.

Επιλέξτε το σωστό eyeliner.

© Depositphotos.com

Υπάρχουν 2 βασικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη στην επιλογή eyeliner:

  • Ο τόνος του δέρματός σας: το ανοιχτόχρωμο δέρμα δεν ταιριάζει με μαύρο eyeliner καθώς θα το κάνει να φαίνεται πολύ τραχύ και θα να σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτερη. Αν έχετε μεσαίο και σκούρο δέρμα, μπορείτε να επιλέξετε ένα εντυπωσιακό μαύρο eyeliner. Αυτό το χρώμα θα κάνει τα μάτια σας να ξεχωρίζουν.
  • Τζελ, υγρό ή μολύβι: ο πρώτος τύπος στεγνώνει πιο γρήγορα από τους άλλους, αλλά είναι ο πιο εύκολος στην εφαρμογή καθώς προσφέρει περισσότερο έλεγχο. Ο υγρός τύπος σάς επιτρέπει να δημιουργείτε πιο λεπτό βλέμμα στα μάτια, αλλά μπορεί να μουτζουρώσει πολύ πιο εύκολα και να κάνει πιο εμφανή τυχόν σπυράκια. Με το μολύβι έχεις άπειρες επιλογές, αφού μπορείς να δημιουργήσεις από απαλές πρωινές εμφανίσεις μέχρι νυχτερινά στυλ.

Δείτε ακόμη 7 Φυσικά Συστατικά που θα Κάνουν το Δέρμα σας να Ακτινοβολεί

Επιλέξτε την κατάλληλη κρέμα ματιών.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com
  • Ξηρό δέρμα: μια πυκνή συνοχή με ενυδατικές ικανότητες είναι αυτό που χρειάζεστε. Επιλέξτε κρέμες που περιλαμβάνουν κεραμίδια, υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη και βιταμίνη Ε στη λίστα συστατικών.
  • Λιπαρό και επιρρεπές σε ακμή δέρμα: προϊόντα που δεν περιέχουν έλαια και δεν είναι φαγεσωρογόνα. Επίσης, συστατικά όπως το χαμομήλι, το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, η αμαμελίδα και τα ρετινοειδή θα ωφελήσουν πολύ το δέρμα.
  • Συστατικά για την υγεία του δέρματος: δεν είναι όλα τα συστατικά υγιεινά για το δέρμα ανεξάρτητα από τον τύπο. Μερικά από τα σπουδαιότερα και ασφαλέστερα συστατικά περιλαμβάνουν πεπτίδια, υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες C, K & E, ρετινοειδή, φερουλικό οξύ και χαμομήλι.
  • Μην ξεχνάτε το SPF: η προστασία από τις ακτίνες UV είναι απολύτως απαραίτητη και θα χρειαστεί είτε να εφαρμόσετε αντηλιακό είτε να αγοράσετε μια κρέμα ματιών με SPF.

Επιλέξτε τη σωστή ενυδατική κρέμα για τις ανάγκες σας.

© Shutterstock.com
  • Ελέγξτε τον τύπο του δέρματός σας: το ξηρό και ώριμο δέρμα χρειάζεται πολύ περισσότερη ενυδατωση, επομένως οι ενυδατικές κρέμες με βάση το λάδι με πυκνή συνοχή θα σας ωφελήσουν πολύ. Το λιπαρό και κανονικό δέρμα θα χρειαστεί μια φόρμουλα με βάση το νερό που έχει πολύ πιο ανάλαφρη αίσθηση. Το ευαίσθητο δέρμα θα χρειαστεί καταπραϋντικά συστατικά, όπως η αλόη που δεν προκαλεί καμιά βλάβη.
  • Χωρίς άρωμα: τα αρώματα είναι γνωστό ότι προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις και γι’ αυτό ίσως χρειαστεί να τα αποφύγετε. Ωστόσο, τα περισσότερα προϊόντα περιέχουν κάποιο είδος φυσικού αρώματος, όπως αιθέρια έλαια. Το ίδιο ισχύει και για τα προϊόντα χωρίς άρωμα αφού συνήθως περιέχουν κάποιο άρωμα για να κρύψουν τη δυσάρεστη χημική οσμή.
  • Φυσικό ή βιολογικό: τα προϊόντα και των δύο κατηγοριών συνήθως παρασκευάζονται από συστατικά που προέρχονται από βοτανικές πηγές. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε τι σημαίνει κάθε ετικέτα, καθώς χρησιμοποιούν μια συγκεκριμένη ποσότητα χημικών ουσιών και τα υπόλοιπα είναι φυσικά συστατικά.

Επιλογή κραγιόν.

Όπως και με τις σκιές ματιών, θα πρέπει πρώτα να μάθετε ποιος είναι ο υποτόνος σας για να βρείτε το καλύτερο δυνατό κραγιόν.

  • Σκούρα κραγιόν: οι έγχρωμες γυναίκες μπορούν εύκολα να φορέσουν τις περισσότερες σκούρες αποχρώσεις. Εάν έχετε πιο ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, μπορείτε προσθέσετε ένα gloss ή κάτι που γυαλίζει πάνω από το κραγιόν. Η σκουρότητα και η ένταση της απόχρωσης θα ανοίξουν λίγο.
  • Κραγιόν στο χρώμα του δέρματος: οι αποχρώσεις αυτής της κατηγορίας δεν είναι απαραίτητα αυτές που ταιριάζουν απόλυτα με τον τόνο του δέρματός σας. Ψάχνετε να βρείτε έναν τόνο που να τονίζει τα χείλη σας με φυσικό τρόπο και χωρίς να σας κάνει να φαίνεστε άρρωστες. Αυτό που θέλετε επίσης είναι να βρείτε μια απόχρωση που να είναι κατά ένα τόνο πιο σκούρα από το εσωτερικό σας χείλος.
  • Ανοιχτά κραγιόν: επιλέξετε χρώματα που θα μπορέσετε να ξεχωρίσετε με λίγο lip balm. Αυτό σας βοηθά να μειώσετε τη φωτεινότητα σε περίπτωση που το χρώμα δεν φαίνεται ακριβώς τέλειο στα χείλη σας.

Επιλέξτε ένα μολύβι φρυδιών ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών σας.

© Depositphotos.com
  • Κόκκινα μαλλιά: εκτός από το χρώμα των μαλλιών σας πρέπει να λάβετε υπόψη και τον τόνο του δέρματος και το χρώμα των ματιών σας. Εάν υπάρχει λίγο ροζ στον τόνο του δέρματός σας, αποφύγετε ένα μολύβι που έχει ακριβώς το ίδιο χρώμα με τα μαλλιά σας. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστείτε κάτι πιο σταχτί.
  • Καστανά μαλλιά: συνιστάται να παραμείνετε δύο τόνοι εντός του χρώματος των μαλλιών σας. Θα χρειαστεί επίσης να συνδυάσετε το μολύβι με το χρώμα των ματιών σας, καθώς τα ανοιχτόχρωμα μάτια θα χρειαστούν κάτι πιο σκούρο για περίγραμμα. Από την άλλη, τα πιο σκούρα μάτια θα δείχνουν καλύτερα με ένα πιο ανοιχτό μολύβι.
  • Μαύρα μαλλιά: αντί να προσπαθήσετε να βρείτε την ίδια ακριβώς απόχρωση του μαύρου για τα φρύδια σας, ίσως να θέλετε να αναζητήσετε ένα μεσαίο καφέ. Αυτό θα φωτίσει πολύ τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.
  • Ξανθά μαλλιά: σε αυτή την περίπτωση θέλετε να συνδυάσετε το μολύβι σας με τη βάση των μαλλιών σας. Αυτό σημαίνει ότι θέλετε την πιο σκούρα απόχρωση του ξανθού που είναι στα μαλλιά σας. Συνδυάζοντας τα φρύδια σας με το πιο ανοιχτό μέρος των μαλλιών σας θα σας κάνει να φαίνεστε κουρασμένες και τα μαλλιά ξεθωριασμένα.

Δείτε επίσης 11 Μάσκες Προσώπου με Μόλις 2 Συστατικά για Αψεγάδιαστο Δέρμα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά από πήλινες γλάστρες,DIY χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά,DIY χριστουγεννιάτικες κατασκευές,Χριστούγεννα

20 DIY Χριστουγεννιάτικα Διακοσμητικά από Πήλινες Γλάστρες

11 λάθη που κάνουμε σχεδόν όλοι στη ζυγαριά και μας δείχνει περισσότερα κιλά

11 λάθη που κάνουμε σχεδόν όλοι στη ζυγαριά και μας δείχνει περισσότερα κιλά