11 Κρυφοί Παράγοντες που Βλάπτουν τα Μαλλιά και Πως να τους Σταματήσετε

Πιθανώς οι περισσότεροι ονειρευόμαστε υγιή μαλλιά με υπέροχη όψη. Δυστυχώς, στη ζωή μας, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που βλάπτουν απαρατήρητα τα μαλλιά μας που μπορούμε εύκολα να τους σταματήσουμε. 6 Μυστικά Ομορφιάς για Υγιή Μαλλιά που Λίγοι Γνωρίζουν

Ο τύπος των μαλλιών σας μπορεί να χρειάζεται Co-washing.

© Depositphotos.com

Το Co-washing σημαίνει λούσιμο με κοντίσιονερ. Μπορεί να ακούγεται λάθος, αλλά στην πραγματικότητα, υπάρχουν ειδικά μαλακτικά που ταιριάζουν απόλυτα σε αυτόν τον σκοπό χωρίς να καταστρέφουν ή να βαραίνουν τα μαλλιά. Ωστόσο, δεν επωφελούνται όλοι οι τύποι μαλλιών από αυτή την τεχνική. Είναι καλύτερα να το χρησιμοποιείτε εάν τα μαλλιά σας είναι πυκνά, χοντρά, ξηρά ή σγουρά.

Κάνετε τα μαλλιά σας χωρίστρα πάντα με τον ίδιο τρόπο.

brightside

Συνήθως κάνετε χωρίστρα τα μαλλιά σας όπως έχετε συνηθίσει γιατί είναι πιο εύκολο και εξοικονομεί χρόνο, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών καθώς τα βαραίνει και προκαλεί σπάσιμο.

Κάνετε συχνά την ίδια αλογοουρά.

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Το δέσιμο των μαλλιών σε αλογοουρά κάθε μέρα μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο και απώλεια τριχών κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών σας. Επιπλέον, μπορεί να έχετε ημικρανίες και πόνο στον αυχένα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να αλλάζετε τα χτενίσματα από καιρό σε καιρό.

Δεν χρησιμοποιείτε σκουφάκι κολύμβησης όταν κολυμπάτε στην πισίνα.

© Pixabay.com, © Shutterstock.com

Όχι μόνο σας επιτρέπει να κολυμπήσετε πιο γρήγορα και κρατά την πισίνα καθαρή από τρίχες, αλλά τα σκουφάκια κολύμβησης είναι απαραίτητα για την προστασία των μαλλιών σας από το χλώριο. Παρόλο που είναι λανθασμένη η αντίληψη ότι τα σκουφάκια κολύμβησης κρατούν τα μαλλιά σας εντελώς στεγνά, εξακολουθούν να σας επιτρέπουν να αποφύγετε τις επιπτώσεις των σκληρών χημικών ουσιών στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας. Μια άλλη συμβουλή είναι να βρέχετε τα μαλλιά πριν πάτε στην πισίνα για να μην απορροφήσουν το νερό της πισίνας.

Στεγνό ή βρεγμένο βούρτσισμα.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το ερώτημα αν θα βουρτσίσετε τα μαλλιά σας στεγνά ή βρεγμένα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο των μαλλιών σας. Εάν τα μαλλιά σας είναι σγουρά, χτενίστε πριν τα στεγνώσετε: αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε το φριζάρισμα και να τα διατηρήσετε. Για ίσια μαλλιά, συνιστάται το αντίθετο: το βούρτσισμα των μαλλιών ενώ είναι βρεγμένα μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο.

Δείτε ακόμη 7 Ινδικές Συμβουλές για Λαμπερά και Πυκνά Μαλλιά

Related Post

Χρησιμοποιείτε κανονική πετσέτα.

© Pixabay.com, © Depositphotos.com

Οι πετσετέ πετσέτες είναι καλές στην απορρόφηση υγρών, γι’ αυτό είναι ο κύριος σκοπός τους, αλλά όταν πρόκειται για την υγεία των μαλλιών σας, μπορεί να είναι επιβλαβείς. Μουλιάζοντας πολύ νερό και δημιουργώντας τριβή, μπορεί να προκαλέσουν φριζάρισμα. Αντίθετα, δοκιμάστε πετσέτες από μικροΐνες.

Χρησιμοποιείτε λάδι καρύδας σε λεπτά μαλλιά.

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Η βιομηχανία ομορφιάς φαίνεται να έχει εμμονή με οτιδήποτε καρύδας, αλλά δεν είναι τόσο καθολικό όσο μπορεί να φαίνεται: για τα λεπτά μαλλιά, το λάδι καρύδας προσφέρει λάμψη, αλλά δεν παρέχει ενυδάτωση. Το λάδι μπορεί να βαρύνει τα μαλλιά σας.

Δεν προστατεύετε τα μαλλιά από τον ήλιο.

© Pixabay.com, © Depositphotos.com

Είναι γνωστό ότι ο ήλιος μπορεί να είναι βλαβερός, γι’ αυτό πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε SPF στο δέρμα μας. Ταυτόχρονα, τα μαλλιά χρειάζονται προστασία και από τις ακτίνες UV. Εάν βρίσκεστε έξω στον ήλιο, χρησιμοποιήστε ένα μαλακτικό για τα μαλλιά κάθε δεύτερη μέρα. Είναι επίσης καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε ένα θερμοπροστατευτικό με SPF.

Ο στατικός ηλεκτρισμός επηρεάζει τα μαλλιά σας.

© Shutterstock.com

Εάν τα μαλλιά σας είναι ξηρά, μπορεί να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα του στατικού ηλεκτρισμού. Είναι αρκετά δυσάρεστο λόγω της αίσθησης σοκ που λαμβάνετε από αυτό και γενικά είναι απλώς ενοχλητικό. Βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας είναι καλά ενυδατωμένα, αλλά αν αυτό δεν σας βοηθά, αλλάξτε τη βούρτσα σας σε μεταλλική. Μια άλλη γρήγορη λύση είναι η χρήση ενός στατικού προστατευτικού, παρόμοιου με αυτό που χρησιμοποιείται για το πλύσιμο ρούχων ή ακόμα και φύλλα στεγνωτηρίου.

Βάφετε όλα τα μαλλιά όταν έχετε μερικές γκρίζες τρίχες.

© Depositphotos.com

Εάν έχετε μόνο μερικές δεκάδες γκρίζες τρίχες, δεν σημαίνει ότι είναι ώρα να βάψετε όλα τα μαλλιά σας. Αυτές οι χημικές ουσίες προκαλούν αραίωση των μαλλιών και προβλήματα με το τριχωτό της κεφαλής. Μπορείτε να βάψετε μόνο τις γκριζαρισμένες περιοχές.

Χρησιμοποιείτε καστορέλαιο στα μαλλιά σας.

© Depositphotos.com

Δεν είναι όλα τα έλαια εξίσου ευεργετικά για τα μαλλιά. Ενώ μπορεί να είναι μια εξαιρετική φυσική θεραπεία ορισμένα είδη ελαίων κάνουνε περισσότερο κακό παρά καλό. Παρά τη δημοφιλή πεποίθηση, το καστορέλαιο κάνει τα μαλλιά να φριζάρουν και να μπλέκονται περισσότερο.

Δείτε επίσης 6 Φυσικοί Τρόποι για να Πυκνώσετε τα Μαλλιά σας

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

8 Φυσικές Μάσκες για Αναζωογόνηση των Κατεστραμμένων Μαλλιών

Ορισμένες παραδοσιακές φυσικές θεραπείες περιποίησης μαλλιών μπορεί να είναι πολύ πιο αποτελεσματικές από τα ακριβά… Read More

17 Μαΐου, 2024

ΠΑΚΟΕ: Πόσο επικίνδυνες είναι οι χρωστικές τροφίμων – Τα πιο επικίνδυνα ΕΨΙΛΟΝ – Πίνακας

Οι  χρωστικές, μεταξύ των άλλων πρόσθετων  τροφίμων,  είναι ουσίες φυσικές ή συνθετικές που προστίθενται σε τροφές έτοιμες προς… Read More

17 Μαΐου, 2024

6 Έξυπνα Κόλπα που θα σας Προστατέψουν από Πορτοφολάδες

Πολλοί πορτοφολάδες περιμένουν πλήθος κόσμου στα εμπορικά κέντρα. Απασχολημένοι ψάχνοντας για τέλεια δώρα, πέφτουν θύματα… Read More

17 Μαΐου, 2024

Φυσικό λίπασμα για φυτά: 10 σπιτικά υλικά για να χρησιμοποιήσετε

Εκτός από τα λιπάσματα που βρίσκουμε σε γεωπονικά καταστήματα, υπάρχουν πολλά καθημερινά υλικά, οικιακά υπολείμματα… Read More

17 Μαΐου, 2024

Πνιγμός στη Θάλασσα: Τι πρέπει να κάνετε αν κινδυνεύετε να Πνιγείτε

Πολλοί κάνουν τις διακοπές τους στη θάλασσα ή σε μια λίμνη. Δυστυχώς, το καλοκαίρι συχνά… Read More

17 Μαΐου, 2024

Πώς να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια στο σπίτι με εύκολο τρόπο

Το καλοκαίρι έρχεται επιτέλους όμως οι υψηλότερες θερμοκρασίες σημαίνουν ότι πολλά έντομα θα επισκεφθούν τα… Read More

17 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα