in , , , ,

Τι Μπορεί να Συμβεί εάν Σταματήσετε να Τρώτε Κρέας

συνέπειες διακοπής κρέατος,οφέλη κρέατος,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς
Τι Μπορεί να Συμβεί εάν Σταματήσετε να Τρώτε Κρέας

Οι άνθρωποι επιλέγουν να γίνουν χορτοφάγοι για πολλούς λόγους. Κάποιοι το κάνουν για την υγεία τους, ενώ άλλοι αποφασίζουν να σταματήσουν να τρώνε κρέας για ηθικούς λόγους. Αν και μια χορτοφαγική διατροφή έχει σίγουρα πολλά οφέλη, η ξαφνική διακοπή του κρέατος μπορεί να οδηγήσει σε κάποιες απροσδόκητες και αρκετά δυσάρεστες παρενέργειες. Ακριβώς όπως κάθε δραστική διατροφική αλλαγή, η εξάλειψη του κρέατος είναι πολύ αγχωτική για το σώμα σας και μπορεί να προκαλέσει κάποια συμπτώματα στέρησης στην αρχή. Τι θα Συμβεί εάν Τρώτε Πάρα Πολύ Κρέας

Μπορεί να προκληθεί ακμή.

© Shutterstock.com

Αν ονειρεύεστε να έχετε απόλυτα καθαρό δέρμα, τότε η ξαφνική διακοπή του κρέατος από τη διατροφή σας μπορεί να φέρει κάποιες δυσάρεστες εκπλήξεις. Το κόκκινο κρέας είναι πλούσιο σε αμινοξέα που είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή κολλαγόνου και η μη λήψη αρκετών από αυτά τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά μπορεί να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται θαμπό. Το κρέας περιέχει επίσης ψευδάργυρο, και ακόμη κι αν οι χορτοφάγοι τρώνε αρκετά φασόλια και δημητριακά που είναι επίσης πλούσια σε ψευδάργυρο, ορισμένες ενώσεις σε αυτά εμποδίζουν την απορρόφησή του από τον οργανισμό. Η μη λήψη αρκετού ψευδαργύρου μπορεί να επηρεάσει το δέρμα με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της ακμής.

Μπορεί να νιώθετε την επιθυμία να τσιμπολογείτε περισσότερο.

© Unsplash.com, © Shutterstock.com

Το κρέας είναι μία από τις κύριες πηγές πρωτεΐνης και εάν αφαιρεθεί ξαφνικά από τη διατροφή σας, το σώμα σας μπορεί να ανταποκριθεί μεταβαίνοντας σε λειτουργία επιβίωσης. Όταν σταματήσετε να τρώτε κρέας ξαφνικά, μπορεί να βρείτε τον εαυτό σας να χορταίνει με κάθε ανθυγιεινό σνακ. Το σώμα σας χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί σε αυτή την ξαφνική διατροφική αλλαγή και αν αποφασίσετε να γίνετε χορτοφάγοι ή vegan, προτιμήστε μερικά υγιεινά σνακ, όπως ξηρούς καρπούς ή φρούτα, για να αποφύγετε τον πειρασμό να πάρετε ένα πακέτο πατατάκια ή κουλουράκια.

Δείτε ακόμη 9 Σημάδια ότι Δεν Χωνεύετε Σωστά το Κρέας

Μπορεί να αντιμετωπίσετε περισσότερες εναλλαγές της διάθεσης.

© Shutterstock.com

Όταν ξεκινάτε μια νέα δίαιτα, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει καλές αλλαγές για το σώμα σας μακροπρόθεσμα, μπορεί να βιώσετε συναισθηματικές εναλλαγές στην αρχή. Ό,τι τρώτε έχει ισχυρή επίδραση στο επίπεδο άγχους, επειδή το μικροβίωμα στο στομάχι απελευθερώνει νευροδιαβιβαστές που επικοινωνούν με τον εγκέφαλο. Αν και αυτή η δυσάρεστη παρενέργεια είναι προσωρινή και θα εξασθενίσει μόλις το σώμα σας προσαρμοστεί στις αλλαγές, ορισμένοι νέοι χορτοφάγοι και vegans μπορεί να βιώσουν περισσότερο άγχος από ό,τι έχουν συνηθίσει.

Μπορεί να παρατηρήσετε περισσότερα μαλλιά να πέφτουν.

© Shutterstock.com

Παρόλο που υπάρχουν πολλές καλές φυτικές πηγές ψευδαργύρου, όπως όσπρια, ξηροί καρποί και σπόροι, είναι η πρωτεΐνη που βοηθά το σώμα να απορροφήσει τον ψευδάργυρο και οι χορτοφάγοι και οι vegan μπορεί να κινδυνεύουν να μην λαμβάνουν αρκετό από αυτό το απαραίτητο θρεπτικό συστατικό. Όταν δεν λαμβάνετε τακτικά αρκετό ψευδάργυρο, μπορεί να επηρεάσει τα μαλλιά σας και ακόμη και να οδηγήσει στην απώλειά τους μακροπρόθεσμα. Εάν είστε αποφασισμένοι να σταματήσετε να τρώτε κρέας, βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε έως και 50% περισσότερο ψευδάργυρο από τις συνιστώμενες ποσότητες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Μπορεί να πονάει το στομάχι σας.

© Shutterstock.com

Ενώ η κατανάλωση λαχανικών σίγουρα θα κάνει το έντερό σας χαρούμενο, η ξαφνική αλλαγή από το πολύ κρέας σε καθόλου μπορεί να αναστατώσει τη μοναδική σύνθεση των βακτηρίων στο στομάχι σας. Όταν αλλάζετε δραματικά τη διατροφή σας και αρχίζετε να τρώτε τροφές που είναι διαφορετικές από αυτές που έχετε συνηθίσει, μπορεί να προκαλέσετε πόνο στο στομάχι και δυσπεψία στην αρχή.

Δείτε επίσης Πώς να Επιλέξετε Σωστά Κρέας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κοσμετολογία,διασημότητες,ομορφιά,lifestyle,περίεργα

Πώς θα Έμοιαζαν 10 Διασημότητες αν Δεν Είχαν Δοκιμάσει Ποτέ τη Σύγχρονη Κοσμετολογία

οφέλη σπανακιού,συμβουλές διατροφής,διατροφή,συμβουλές υγείας,υγεία

Τι θα Συμβεί εάν Αρχίσετε να Τρώτε Περισσότερο Σπανάκι