in , , , ,

24 Τρόποι για να Απαλλαγείτε Γρήγορα από τους Αρουραίους στο Σπίτι και τον Κήπο

εξολόθρευση αρουραίων,αντιμετώπιση αρουραίων,για τον κήπο,συμβουλές για αρουραίους,χρήσιμα
24 Τρόποι για να Απαλλαγείτε Γρήγορα από τους Αρουραίους στο Σπίτι και τον Κήπο

Απαλλαγείτε γρήγορα και αποτελεσματικά από τους αρουραίους στο σπίτι και τον κήπο με τους πιο καλυτέρους τρόπους. Είναι εύχρηστοι και λειτουργούν 100%! Σπιτικά Απωθητικά για Ποντίκια και Αρουραίους

Φυσικοί θηρευτές

balconygardenweb

Απωθήστε τους αρουραίους δημιουργώντας έναν κατάλληλο βιότοπο για φυσικούς θηρευτές όπως οι κουκουβάγιες, οι οποίοι μπορούν να εξαφανίσουν πολλούς σε μια νύχτα. Αφήστε την ευεργετική άγρια ζωή να ευδοκιμήσει γύρω σας, φτιάξτε μια φωλιά και προσθέστε ένα λουτρό πουλιών για να τα προσκαλέσετε στον κήπο σας.

Μην βάζετε σπόρους πτηνών ή άλλο υλικό διατροφής σε προσβάσιμες τοποθεσίες για να προσελκύσετε πτηνά, καθώς μπορεί να παρασύρουν περισσότερους αρουραίους στην αυλή.

Ξηρός πάγος

ndtv

Ο ξηρός πάγος είναι μια εξαιρετική μέθοδος για τη θανάτωση των αρουραίων, καθώς είναι εξαιρετικά πιο κρύος από τον συνηθισμένο πάγο και παράγει διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο τους μουδιάζει και τους σκοτώνει. Το πρώτο βήμα είναι να ανακαλύψετε λαγούμια και τρύπες αρουραίων και, στη συνέχεια, εφαρμόστε περίπου 1 κιλάo ξηρού πάγου σε κάθε τρύπα χρησιμοποιώντας μια σέσουλα και σφραγίστε την. Φοράτε μονωμένα γάντια καθώς μπορεί να βλάψει σοβαρά το δέρμα εάν χρησιμοποιηθεί με γυμνά χέρια.

Παγίδες

shutterstock/Fineart1

Χρησιμοποιήστε παγίδες για να πιάνετε αρουραίους γρήγορα. Μπορείτε να πειραματιστείτε και να χρησιμοποιήσετε φυστικοβούτυρο, μπισκότα ή τυρί ως δόλωμα.

Διατηρήστε τον κήπο καθαρό

shutterstock/annsei38

Διατηρήστε τον κήπο σας καθαρό και χωρίς ακαταστασία, καθώς οι αρουραίοι μισούν τους ανοιχτούς χώρους. Αφαιρέστε σωρούς από φύλλα, σφραγίστε τα σκουπίδια και κλείστε τις τρύπες, εάν υπάρχουν.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Εκπαιδεύστε τον σκύλο σας

balconygardenweb

Τα σκυλιά είναι έμπειροι ιχνηλάτες αρουραίων, αν μπορείτε να τα εκπαιδεύσετε με τον σωστό τρόπο. Θα χαρούν να τους κυνηγήσουν γύρω από τον κήπο και το σπίτι.

Βάλτε ένα κλουβί

balconygardenweb

Υπάρχουν πολλά έξυπνα κλουβιά για να πιάσετε αρουραίους και ποντίκια. Λειτουργούν αποτελεσματικά και μόλις τα πιάσετε, μπορείτε να πετάξετε τους αρουραίους στο δάσος.

Καλλιεργήστε απωθητικά φυτά αρουραίων

balconygardenweb

Μια από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες για να κρατήσετε τους αρουραίους μακριά από τον κήπο σας είναι να καλλιεργήσετε φυτά που τους απωθούν. Η μέντα, ο κατιφές, η λεβάντα και το δεντρολίβανο είναι τα καλύτερα γιατί οι αρουραίοι μισούν το άρωμά τους.

Τέφρα ξύλου

shutterstock/FotoHelin

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τέφρα ξύλου για να κρατήσετε τους αρουραίους μακριά από τον κήπο. Πασπαλίστε το κοντά σε παρτέρια φυτών, χώρο πισίνας, γκαράζ, σιντριβάνι, κιόσκι και όπου τους εντοπίσετε.

Αμμωνία και τυρί

balconygardenweb

Ανακατέψτε την αμμωνία σε μια φέτα τυρί και τοποθετήστε την εκεί που βρίσκονται οι αρουραίοι. Είναι ένας από τους πιο ισχυρούς τρόπους όταν πρόκειται για την εξολόθρευσή τους.

Σκορδόνερο

shutterstock/ArtCookStudio

Θρυμματίστε 8-10 σκελίδες σκόρδο στο μπλέντερ και κάντε μια λεία πάστα. Προσθέστε πιπεριά χαλαπένιο, μια κουταλιά πιπέρι, 3-4 φλιτζάνια νερό και ανακατέψτε ξανά.

Ρίξτε το διάλυμα σε ένα γυάλινο μπολ, καλύψτε το και αφήστε το όλη τη νύχτα. Στραγγίστε και γεμίστε ένα καθαρό μπουκάλι ψεκασμού και χρησιμοποιήστε το στα σημεία όπου συχνάζουν οι αρουραίοι.

Έλαιο μέντας

shutterstock/rawf8

Ψεκάστε λάδι έλαιο στους εξωτερικούς τοίχους ή στο δάπεδο ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος που υπάρχουν ίχνη. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μπάλες βαμβακιού εμποτισμένες με έλαιο.

Πιπερι ή τσίλι

shutterstock/Amarita

Απλώστε νιφάδες ή σκόνη τσίλι ή πιπέρι σε μια περιοχή όπου εντοπίστηκαν οι αρουραίοι. Θα τους πνίξει αναγκάζοντάς τους να φύγουν αμέσως.

Δείτε ακόμη Απαλλαγείτε από τα Ποντίκια με Γύψο Καλλιτεχνίας

Υγρή αμμωνία

shutterstock/sulit.photos

Γεμίστε ένα μπολ με υγρή αμμωνία και βάλτε το κοντά σε τρύπες. Η έντονη μυρωδιά αυτού του υγρού απωθεί τους αρουραίους και θα φύγουν οριστικά.

Κρεμμύδια

shutterstock/Indian Food Images

Οι αρουραίοι αντιπαθούν τη μυρωδιά των κρεμμυδιών. Δοκιμάστε αυτό το κόλπο έξω στις αυλές και τους κήπους, καθώς η πικάντικη μυρωδιά τους μπορεί να είναι υπερβολική στις τρύπες τους.

Κατακάθια καφέ

shutterstock/DGLimages

Τοποθετήστε τα κατακάθια καφέ σε ένα δοχείο ή πλαστική σακούλα και βάλτε τα εκεί όπου οι αρουραίοι περιφέρονται περισσότερο ή μένουν. Έχει πικρή γεύση και έντονο άρωμα που τους απομακρύνει.

Λευκό ξύδι

shutterstock/CatherineLProd

Οι αρουραίοι αντιπαθούν τη μυρωδιά και τη γεύση του λευκού ξιδιού. Μουσκέψτε μπάλες βαμβακιού ή ψεκάστε το γύρω από την περιοχή όπου εντοπίζετε αρουραίους.

Έλαιο κιτρονέλλας

shutterstock/matka_Wariatka

Το έλαιο κιτρονέλλας καλύπτει τις αισθήσεις των αρουραίων και τους δυσκολεύει να αναζητήσουν τροφή. Μια μελέτη αναφέρει ότι οι αρουραίοι τρώνε λιγότερο φαγητό σε μέρη όπου υπάρχει έλαιο κιτρονέλας.

Μουλιάστε μερικές μπάλες βαμβακιού και τοποθετήστε τις κοντά σε περιοχές όπου θέλετε να αποτρέψετε τους αρουραίους.

Τρίχωμα γάτας

shutterstock/Alena Ivochkina

Τοποθετήστε στρατηγικά τρίχωμα γάτας στον κήπο σας όπου βλέπετε συχνά αρουραίους. Θα κάνει τους αρουραίους να πιστέψουν ότι είναι κοντά και θα μείνουν μακριά.

Έλαιο ευκάλυπτου

shutterstock/Pixel-Shot

Σύμφωνα με μελέτη, το έλαιο ευκαλύπτου είναι αρκετά ισχυρό όταν πρόκειται να κρατήσει μακριά τους αρουραίους. Προσθέστε 10-15 σταγόνες σε 200 ml νερό και χρησιμοποιήστε το ως σπρέι στα σημεία που τους βλέπετε πολύ.

Γαρύφαλλο μπαχαρικό

shutterstock/Halil ibrahim mescioglu

Τυλίξτε ολόκληρα γαρίφαλα σε ένα κομμάτι ύφασμα και βάλτε τα σε ένα σημείο όπου υπαρχουν αρουραίοι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ελαιο γαρύφαλλου σε βαμβακερά μπαλάκια.

Φέρτε στο σπίτι μια γάτα

shutterstock/Romuald Cisakowski

Λοιπόν, αν όλα αποτύχουν, τότε μπορείτε πάντα να φέρετε μια γάτα στο σπίτι. Θα φροντίσει τους αρουραίους με τον καλύτερο τρόπο!

Προστατέψτε τα μη δηλητηριώδη φίδια

balconygardenweb

Αν πάντα πιστεύατε ότι «το μόνο καλό φίδι είναι το νεκρό φίδι», σταματήστε! Αντίθετα, μάθετε να τα αναγνωρίζετε. Αν δείτε μη δηλητηριώδη φίδια γύρω από τον κήπο σας, μην τα σκοτώσετε και μην τα μετακινήσετε, καθώς ελέγχουν τον πληθυσμό των αρουραίων.

Επικοινωνήστε με εταιρεία διαχείρισης παρασίτων

abc-pestcontrol

Επικοινωνήστε με μια εταιρεία διαχείρισης παρασίτων για να απωθήσετε τους αρουραίους τόσο από το σπίτι όσο και από τον κήπο. Επιλέξτε αυτήν που έχει μια φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση.

Χρησιμοποιήστε δηλητήριο και δολώματα στον κήπο

balconygardenweb

Εάν όλες οι παραπάνω λύσεις δεν πετυχαίνουν – αυτή θα λειτουργήσει. Χρησιμοποιήστε ποντικοφάρμακα μόνο και μόνο εάν δεν έχετε παιδιά και κατοικίδια. Αυτή θα πρέπει να είναι η τελευταία σας λύση όταν πρόκειται να απαλλαγείτε από τους αρουραίους. Επίσης, υπάρχουν πολλά δολώματα και παγίδες κόλλας.

Δείτε επίσης Αποτρέψτε τα Ποντίκια με Φυσικό Τρόπο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πανάκριβο Ηλιέλαιο: Το ξεχασμένο λάδι που το αντικαθιστά. Είναι πάμφθηνο και γίνεται ανάρπαστο

Πανάκριβο Ηλιέλαιο: Το ξεχασμένο λάδι που το αντικαθιστά. Είναι πάμφθηνο και γίνεται ανάρπαστο

βελτιώση καθημερινότητας,αρχαία ινδικά κόλπα για την καθημερινότητα,συμβουλές ομορφιάς,συμβουλές υγείας,ομορφιά,υγεία

8 Αρχαία Ινδικά Κόλπα που Μπορούν να Βελτιώσουν την Καθημερινότητά σας