in , , , , ,

7 Πράγματα που Βελτιώνει το Διάβασμα

οφέλη διαβάσματος,διάβασμα και υγεία,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα
7 Πράγματα που Βελτιώνει το Διάβασμα

Αν και η καλή συνήθεια του διαβάσματος σας βοηθά να γίνετε πιο έξυπνοι και πιο εύγλωττοι, αυτά δεν είναι τα μόνα που μπορείτε να κερδίσετε από αυτή τη δραστηριότητα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν απίστευτα οφέλη για την υγεία για τους οποίους θα θέλετε να ολοκληρώσετε αυτό το βιβλίο που αγοράσατε πριν από χρόνια. 10 Ιδιοφυή Κόλπα για το Σώμα και το Μυαλό

Μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα το στρες.

Σε μια μελέτη του 2009, ανακαλύφθηκε ότι ένα διάλειμμα ανάγνωσης για τουλάχιστον 30 λεπτά μπορεί να μειώσει το στρες, όπως το γέλιο και η γιόγκα. Όταν βρίσκεστε σε καταστάσεις στρες, είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να αποσυμπιεστείτε. Οπότε πάρτε ένα καλό βιβλίο για να διαβάσετε.

Βοηθά στη μείωση του άγχους.

Αν και το διάβασμα δεν θεραπεύει το άγχος, αυτό το ευχάριστο χόμπι μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τυχόν ανησυχίες που μπορεί να σκέφτεστε πάρα πολύ. Το να διαβάσετε ένα μυθιστόρημα και να βυθιστείτε στον κόσμο του βιβλίου μπορεί να σας δώσει ψυχικό κουράγιο. Το διάβασμα μπορεί επίσης να σας οδηγήσει να σκεφτείτε τη ζωή σας, κάτι που οδηγεί στην προσωπική ανάπτυξη και μπορεί να μειώσει το άγχος.

Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ.

© pexels.com

Η απλή πράξη του διαβάσματος διεγείρει τον εγκέφαλό σας. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με δραστηριότητες που ασκούν το μυαλό έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν νόσο Αλτσχάιμερ, σε σύγκριση με εκείνους των οποίων οι δραστηριότητες αναψυχής είναι λιγότερο διεγερτικές. Η διατήρηση ενός ανενεργού τρόπου ζωής μπορεί να σας βάλει σε κίνδυνο να αναπτύξετε Αλτσχάιμερ, επομένως είναι πάντα καλό να διατηρείτε το μυαλό σας ενεργό και το σώμα σας ενεργό.

Δείτε ακόμη 7 Συνήθειες που Εμποδίζουν να Κοιμηθείτε Καλά

Μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα.

© Depositphotos.com, © Syda Productions / Shutterstock

Βρίσκεστε να χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο ακριβώς πριν κοιμηθείτε; Αυτή η συνήθεια έχει βρεθεί ότι μειώνει τον χρόνο ύπνου και την ποιότητά του. Το φως της οθόνης του κινητού τηλεφώνου μειώνει την παραγωγή της ορμόνης του ύπνου μελατονίνη. Επομένως, αντί να περιηγείστε πριν κοιμηθείτε, διαβάστε ένα πραγματικό βιβλίο για να έχετε έναν καλό ύπνο χωρίς διακοπές.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο.

Δεδομένου ότι η ανάγνωση απασχολεί τον εγκέφαλο, μπορεί να τον εμποδίσει να εκφυλιστεί. Με τη σειρά του, αυτό μπορεί να αποτρέψει τις γνωστικές ασθένειες που σχετίζονται με τη συντόμευση της διάρκειας ζωής. Μια μελέτη του 2016 ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι που διαβάζουν περισσότερο ζουν περισσότερο κατά μέσο όρο, σε αντίθεση με άτομα που δεν έχουν συνήθεια ανάγνωσης. Το διάβασμα δεν είναι μόνο μια διασκεδαστική δραστηριότητα, αλλά μπορεί επίσης να κάνει θαύματα στην ευημερία σας.

Μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο που αλληλεπιδράτε με τους άλλους.

© Depositphotos.com

Το διάβασμα σάς επιτρέπει να μπείτε σε ζωές που είναι διαφορετικές από τις δικές σας. Με αυτόν τον τρόπο, κατανοείτε καλύτερα τους άλλους ανθρώπους. Μια μικρή έρευνα διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που διάβαζαν μυθοπλασία τα πήγαν καλύτερα όσον αφορά τις κοινωνικές τους ικανότητες και έδειξαν περισσότερη ενσυναίσθηση. Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι όσοι διαβάζουν λογοτεχνική φαντασία, που είναι ιστορίες που σας επιτρέπουν να εξερευνήσετε τη ζωή των χαρακτήρων, είναι σε θέση να συμπάσχουν καλύτερα.

Μπορεί να σας βοηθήσει να προσαρμόσετε την προσωπικότητά σας.

Οι άνθρωποι που διαβάζουν φανταστικές ιστορίες μπορούν πραγματικά να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους. Η ανάγνωση σάς επιτρέπει να εμβαθύνετε στις ζωές ανθρώπων που διαφορετικά δεν θα συναντούσατε στην πραγματική ζωή και αυτή η εμπειρία μπορεί να σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε το είδος του ανθρώπου που θέλετε να είστε.

Ένα άλλο πείραμα έδειξε επίσης ότι η ανάγνωση ικανοποιεί τις ανάγκες των ατόμων να έχουν μια ανθρώπινη σύνδεση, καθώς η αίσθηση που δίνει η ανάγνωση είναι ίδια με την κοινωνική αλληλεπίδραση.

Δείτε επίσης Πώς να Σταματήσετε τις Σκέψεις που σας Κρατούν Άυπνους

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

σκυλοτροφή ως λίπασμα,για τον κήπο,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα

Πώς να Χρησιμοποιήσετε Σκυλοτροφή ως Λίπασμα

κρύου ντους,ωφέλη καθημερινού κρύου ντους,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,συμβουλές υγείας,υγεία

Τι Μπορεί να Συμβεί αν Κάνετε Κρύο Ντους Καθημερινά