in , , ,

Πώς να Σταματήσετε τις Σκέψεις που σας Κρατούν Άυπνους

νυχτερινές σκέψεις,αυπνία,συμβουλες ύπνου,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα
Πώς να Σταματήσετε τις Σκέψεις που σας Κρατούν Άυπνους

Ξαπλώνετε στο κρεβάτι και οι σκέψεις αρχίζουν να κατακλύζουν το μυαλό σας με ταχύτητα φωτός. Ένα χαλαρωτικό μπάνιο, ένα ποτήρι ζεστό γάλα, μέτρημα – τίποτα δεν σας βοηθά να ξεφύγετε από αυτό το τρελό καρουσέλ σκέψεων. Ακόμα και εκείνοι που δεν έχουν προβλήματα ύπνου μπορεί μερικές φορές να έχουν άγχος και τότε το μυαλό ξεκινά τα παιχνίδια. Αλλά μην ανησυχείτε, υπάρχουν τρόποι για να κερδίσετε την ηρεμία και τον ύπνο σας. Τι θα Συμβεί εάν Δεν Κοιμάστε Αρκετά

Εστιάστε στο εδώ και τώρα.

brightside

Οι σκέψεις που δεν μας αφήνουν να κοιμηθούμε συχνά συνδέονται με το παρελθόν ή το μέλλον. Ανησυχούμε για το τι μπορεί να συμβεί, ή μετανιώνουμε που κάναμε ή όχι πράγματα στο παρελθόν. Εάν σας συμβαίνει, προσπαθήστε να εστιάσετε σε αυτό που συμβαίνει στο εδώ και τώρα. Ενώ δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν, ούτε μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον, το παρόν είναι κάτι που μπορούμε να ελέγξουμε και αυτή η αλλαγή εστίασης μπορεί να προσφέρει τη χαλάρωση που χρειάζεται ο εγκέφαλός σας.

Αφήστε στην άκρη τις ηλεκτρονικές συσκευές.

© Depositphotos.com

Η χρήση τηλεφώνων, φορητών υπολογιστών και tablet πριν κοιμηθείτε μπορεί να αυξήσει το επίπεδο άγχους και στρες, ειδικά αν διαβάζετε ή παρακολουθείτε ειδήσεις ή άλλα πράγματα που σας κάνουν να ανησυχείτε ή να κρατάνε τον εγκέφαλό σας απασχολημένο. Εκτός αυτού, το φως από αυτές τις ηλεκτρονικές συσκευές επηρεάζει αρνητικά την παραγωγή μελατονίνης στο σώμα, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολο τον ύπνο.

Αποσπάστε τον εαυτό σας.

© Depositphotos.com

Αφού αφήσατε στην άκρη τις ηλεκτρονικές συσκευές σας, μπορείτε να σκεφτείτε μερικές πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις. Μπορείτε να δοκιμάσετε μια χαλαρωτική δραστηριότητα που σας ταιριάζει καλύτερα, όπως το διάβασμα, η ζωγραφική, η μουσική, το περπάτημα ή το μαγείρεμα. Όταν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε λόγω των σκέψεων, η δραστηριότητα θα σας βοηθήσει να αλλάξετε την εστίαση από αυτές και το γεγονός ότι δεν μπορείτε να κοιμηθείτε σε κάτι πιο ευχάριστο.

Προγραμματίστε μια συγκεκριμένη ώρα για να ανησυχείτε.

© Depositphotos.com

Ακριβώς όπως προγραμματίζετε μια ώρα για ψώνια, συναντήσεις με τους φίλους σας ή για δουλειές στο σπίτι, μπορείτε να δοκιμάσετε να προγραμματίσετε 15 έως 30 λεπτά την ημέρα για τις ανησυχίες σας. Αφιερώστε αυτήν τη φορά στις σκέψεις που σας ενοχλούν και, πιθανότατα, δεν θα επιστρέψουν αργότερα το βράδυ. Κατά τη διάρκεια αυτού του «ανησυχητικού χρόνου», γράψτε τις αγχωτικές σκέψεις σας σε χαρτί και σκεφτείτε μερικά πρακτικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα που σας απασχολεί. Να είστε επίμονοι και προσπαθήστε να κάνετε αυτήν την τεχνική μέρος της ρουτίνας σας για να επιτύχετε καλύτερα αποτελέσματα.

Αναπνεύστε το άρωμα του αιθέριου ελαίου λεβάντας.

© Depositphotos.com

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας χρησιμοποιείται συχνά στην αρωματοθεραπεία για ανακούφιση από το στρες, χαλάρωση και καλύτερο ύπνο. Μπορείτε να ρίξετε μερικές σταγόνες σε μια πετσέτα ή ένα πανί ή να προσθέσετε λίγο λάδι στο μπάνιο σας. Τα αιθέρια έλαια μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις, οπότε προσέξτε τη χρήση τους.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Γιατί τα Χέρια Μουδιάζουν όταν Κοιμάστε και Πώς να το Σταματήσετε

Δοκιμάστε μια τεχνική χαλάρωσης των μυών.

© Depositphotos.com

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνική χαλάρωσης στο κρεβάτι. Έναν προς έναν, τεντώστε και χαλαρώστε τους μυς σας, ξεκινώντας από τα δάχτυλα των ποδιών μέχρι το κεφάλι. Αυτή η άσκηση θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε τους τεντωμένους μύες και να σας αναγκάσει να εστιάσετε σε αυτά τα μέρη του σώματός σας, αποσπώντας σας από τυχόν σκέψεις.

Μην προσπαθείτε να κοιμηθείτε αναγκαστικά.

© Depositphotos.com

Αντί να προσπαθείτε να κοιμηθείτε με το ζόρι, σηκωθείτε από το κρεβάτι και κάντε κάτι. Πιείτε λίγο γάλα, διαβάστε ένα βιβλίο ή γράψτε στο ημερολόγιο σας και επιστρέψτε στο κρεβάτι όταν αρχίσετε να αισθάνεστε υπνηλία. Η παραμονή στο κρεβάτι και ο εξαναγκασμός για ύπνο μπορεί να κάνει τον εγκέφαλό σας να συσχετίσει το κρεβάτι με αϋπνία και ανησυχίες, μετατρέποντας το υπνοδωμάτιό σας σε ένα μέρος όπου είναι δύσκολο να κοιμηθείτε.

Ανοίξτε την τηλεόραση.

© Depositphotos.com

Αν δεν σας βοηθήσει τίποτα, η αγαπημένη σας τηλεοπτική εκπομπή μπορεί να αποσπάσει το μυαλό σας από τις σκέψεις. Το φως που εκπέμπει η τηλεόραση είναι πιο μακριά από τα μάτια σας σε σχέση με αυτό από το τηλέφωνό σας. Επομένως είναι λιγότερο επιβλαβές για έναν υγιεινό ύπνο. Στην πραγματικότητα, πολλοί μπορούν εύκολα να κοιμηθούν απλά ακούγοντας την τηλεόραση με τα μάτια κλειστά.

Δοκιμάστε ασκήσεις αναπνοής.

© Depositphotos.com

Οι σκέψεις συνδέονται συχνά με το άγχος και το στρες κάνοντας την καρδιά μας να χτυπά γρηγορότερα και αυξάνει τον ρυθμό αναπνοής μας. Η αργή, βαθιά αναπνοή μπορεί να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε άλλες αναπνευστικές ασκήσεις και τεχνικές για να αποφύγετε το άγχος και το στρες.

Δείτε επίσης 10 Συμβουλές για να Κοιμάστε Καλύτερα τη Νύχτα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Τρέφεστε Υγιεινά; 8 Τρόποι για να Τρώτε πιο Υγιεινά με Ελάχιστη Προσπάθεια

Τρέφεστε Υγιεινά; 8 Τρόποι για να Τρώτε πιο Υγιεινά με Ελάχιστη Προσπάθεια

κόλπα μαγειρέματος,συμβουλές μαγειρικής,χρήσιμα κόλπα,χρήσιμα

6 Χρήσιμα Κόλπα Μαγειρέματος