in , , ,

Τι θα Συμβεί εάν Δεν Κοιμάστε Αρκετά

έλλειψη ύπνου,έλλειψη ύπνου συνέπειες,έλλειψη ύπνου και υγεία,συμβουλές υγείας,χρήσιμα
Τι θα Συμβεί εάν Δεν Κοιμάστε Αρκετά

Ο ύπνος έχει τα οφέλη του, από την τόνωση της διάθεσης και την αύξηση της παραγωγικότητας έως και την ενδυνάμωση της καρδιάς. Όμως η έλλειψη ύπνου μπορεί να αντιστρέψει αυτά τα πράγματα και να προκαλέσει πολλά προβλήματα υγείας, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Βραδινός ύπνος: Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε καθημερινά, σύμφωνα με την ηλικία μας

Μπορεί να οδηγήσει σε «μικρούπνο».

brightside

Ένα πολύ αληθινό και δυνητικά επικίνδυνο αποτέλεσμα της έλλειψης ύπνου είναι ο λεγόμενος «μικρούπνος». Αυτός ο ακούσιος ύπνος μπορεί να συμβεί τυχαία, ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής εργασίας ή δραστηριότητας, χωρίς να το συνειδητοποιήσετε. Μπορεί να συμβεί στο σχολείο, στη δουλειά ή ακόμα και κατά την οδήγηση, γεγονός που το καθιστά πολύ σοβαρή κατάσταση.

Μπορεί να γεράσει το δέρμα.

© depositphotos.com

Η έλλειψη ύπνου παράγει κορτιζόλη, η οποία μπορεί να διαλύσει το κολλαγόνο, την πρωτεΐνη που διατηρεί το δέρμα «νέο». Σύμφωνα με μια ερεύνα, όσοι κοιμούνται σωστά έχουν μικρότερο βαθμό γήρανσης του δέρματος από όσους έχουν έλλειψη ύπνου.

Επηρεάζει την κρίση.

brightside

Σε μια μελέτη, 26 άτομα στερήθηκαν τον ύπνο για μόνο 2 ημέρες, και τους ανατέθηκε να αποφανθούν για διαφορετικά ηθικά διλήμματα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι, λόγω της έλλειψης ύπνου, ήταν πιο δύσκολο για τους ανθρώπους να απαντήσουν σε πολύπλοκες ηθικές ερωτήσεις.

Επηρεάζει αρνητικά τα συναισθήματα.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Σύμφωνα με τον καθηγητή David Dinges, η έλλειψη ύπνου μπορεί να έχει διάφορες αρνητικές συναισθηματικές επιπτώσεις σε ένα άτομο. Γνωρίζουμε ότι μας κάνει ασταθείς και ευερέθιστους, αλλά δυσκολεύει επίσης να δείξουμε θετικά συναισθήματα και θα ήταν πιο δύσκολο να πούμε πότε κάποιος άλλος είναι ευτυχισμένος. Επειδή είτε είναι σε εμάς είτε σε κάποιον άλλο, μια θετική έκφραση μπορεί να φαίνεται ουδέτερη στο άτομο που στερείται ύπνου.

Δείτε ακόμη Γιατί τα Χέρια Μουδιάζουν όταν Κοιμάστε και Πώς να το Σταματήσετε

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μπορεί να προκαλέσει ψευδαισθήσεις και ψύχωση.

© Ghostbusters / Sony Pictures

Το να μην κοιμάστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα μπορεί να παράγει μια σειρά εμπειριών, συμπεριλαμβανομένων αντιληπτικών διαταραχών και παραισθήσεων. Τα ψυχωτικά συμπτώματα αναπτύσσονται όσο περισσότερο μένουμε ξύπνιοι. Μπορούν να κυμαίνονται από απλές οπτικές παρανοήσεις έως ψευδαισθήσεις και παραισθήσεις και θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μια κατάσταση που μοιάζει με οξεία ψύχωση. Αυτό μπορεί να επιλυθεί με αρκετό ύπνο.

Μπορεί να βλάψει τον εγκέφαλο.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Οι μακροχρόνιες επιπτώσεις της έλλειψης ύπνου είναι δύσκολο να μελετηθούν σε ανθρώπους για ηθικούς λόγους, αλλά έχει συνδεθεί με τη σχιζοφρένεια και την άνοια. Όχι μόνο αυτό, αλλά σύμφωνα με μια μελέτη, η έλλειψη ύπνου μπορεί να συρρικνώσει τον εγκέφαλο. Ο υγιής ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή λειτουργεία του εγκέφαλου.

Μπορεί να αυξήσει το βάρος.

© depositphotos.com

Μια έρευνα που διεξήχθη από γιατρούς στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο επιβεβαίωσε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ αυξημένης όρεξης και έλλειψης ύπνου. Διαπίστωσαν ότι όταν στερούνται ύπνου, οι άνθρωποι κατανάλωναν περισσότερο πρόχειρο φαγητό και ανθυγιεινά σνακ. Ένας από τους ερευνητές, ο Δρ Hanlon, εξήγησε ότι εάν έχετε αρκετό ύπνο, μπορεί να ελέγχετε την πείνας σας, ειδικά όταν βλέπετε πρόχειρο φαγητό. Αλλά πρόσθεσε επίσης ότι εάν είμαστε λυπημένοι, η επιθυμία μας για ορισμένα τρόφιμα γίνεται ισχυρότερη και η ικανότητά μας να αντισταθούμε μπορεί να μειωθεί.

Δείτε επίσης Γιατί ο Ύπνος στον Καναπέ Μπορεί να Είναι Βλαβερός

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

τι να μην αφήνετε στο υπνοδωμάτιο,χρήσιμα,συμβουλές

9 Πράγματα που Δεν Πρέπει να Αφήνετε στο Υπνοδωμάτιο Σύμφωνα με τους Ειδικούς

κρεβάτι με ουρανό,διακόσμηση κρεβατιού με ουρανό,διακόσμηση υπνοδωματίου,ιδέες διακόσμησης υπνοδωματίους,έπιπλα

25 Εύκολοι Τρόποι να Διακοσμήσετε ένα Κρεβάτι με Ουρανό