in , ,

10 Συμβουλές για να Κοιμάστε Καλύτερα τη Νύχτα

10 Συμβουλές για να Κοιμάστε Καλύτερα τη Νύχτα
10 Συμβουλές για να Κοιμάστε Καλύτερα τη Νύχτα

Απλώς ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία στο υπνοδωμάτιο σας, μπορείτε να κάνετε τον ύπνο πιο ευχάριστο. Ή εάν έχετε αϋπνία, απλώς συνεχίστε να λέτε στον εαυτό σας, “Μην κοιμάστε”. Ακούγεται παράδοξο, αλλά αυτή είναι μια από τις αποδεδειγμένες μεθόδους που προτείνουν οι ειδικοί. Αν έχετε πρόβλημα να κοιμηθείτε κατά καιρούς, δείτε μερικές συμβουλές για να κοιμάστε καλύτερα τη νύχτα. 9 Λόγοι που ο Ύπνος σε Δροσερό Δωμάτιο είναι Καλύτερος

Τεντώστε τους μυς σας για να κοιμηθείτε εάν ξυπνήσετε μέσα στη νύχτα.

Μπορείτε να ξαπλώσετε στο κρεβάτι για ώρες προσπαθώντας να κοιμηθείτε, αλλά τίποτα δεν λειτουργεί γιατί το σώμα σας είναι σε ένταση. Δοκιμάστε αυτό το τέχνασμα:

  • Δουλέψτε από τα δάχτυλα των ποδιών στο μέτωπο και χαλαρώστε όλους τους μυς σταδιακά.
  • Τεντώστε καλά κάθε ομάδα μυών για 5 δευτερόλεπτα. Μετά χαλαρώστε.

Κρατήστε το δωμάτιο δροσερό για να αποφύγετε τους εφιάλτες.

Εάν σας αρέσει το υπνοδωμάτιο να είναι ζεστό, αυτό μπορεί να είναι μια κακή συνήθεια. Μια δροσερή θερμοκρασία δωματίου είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για να κοιμηθείτε καλά, λένε οι ερευνητές.

Η καλύτερη θερμοκρασία δωματίου είναι περίπου 18,3 ° C. Ωστόσο, οι γιατροί συνιστούν τη διατήρησή της μεταξύ 15,5 ° C έως 19,4 ° C, ανάλογα με το τι είναι πιο άνετο για εσάς. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα μειώνει τη θερμοκρασία του το βράδυ. Εάν ρυθμίσετε τη θερμοκρασία πιο χαμηλά, λειτουργεί ως σήμα στο σώμα σας ότι είναι ώρα να κοιμηθείτε.

Βάλτε το ένα πόδι στο πάτωμα εάν αισθάνεστε ζάλη.

Μερικές φορές, μπορεί να νιώσετε ζάλη ενώ προσπαθείτε να κοιμηθείτε. Όμως, το στριφογύρισμα στο κρεβάτι μπορεί να κάνει τα πράγματα ακόμη χειρότερα. Απλά βάλτε το ένα πόδι στο πάτωμα ενώ ξαπλώνετε ανάσκελα. Αυτό θα βοηθήσει τον εγκέφαλό σας να υπολογίσει εκ νέου τη θέση σας και η ζάλη θα εξαφανιστεί.

Μην κοιμηθείτε το μεσημέρι μετά τις 3 μ.μ.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν επηρεάζονται από το μεσημεριανό ύπνο και κοιμούνται καλά τη νύχτα. Αλλά εάν έχετε αϋπνία ή άλλες διαταραχές του ύπνου, ο μεσημεριανός ύπνος μπορεί να επιδεινώσει αυτά τα προβλήματα. Ακολουθήστε αυτούς τους κανόνες εάν θέλετε να ξεκουραστείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

  • Ο μεσημεριανός ύπνος θα πρέπει να διαρκεί περίπου 10 έως 20 λεπτά. Όσο περισσότερο κοιμάστε, τόσο πιο πιθανό θα νιώσετε άσχημα μετά το ξύπνημα.
  • Μην κοιμηθείτε μετά τις 3 μ.μ.
  • Να κοιμάστε σε ένα ήσυχο, δροσερό, σκοτεινό μέρος.

Αναπνεύστε με την κοιλιά για να κοιμηθείτε πιο γρήγορα.

Μπορεί να αισθανθείτε άγχος, ανησυχία ή ένταση ενώ προσπαθείτε να κοιμηθείτε. Κάνει την αναπνοή σας γρήγορη και η πιθανότητα καλού ύπνου μειώνεται. Δοκιμάστε την τεχνική αναπνοής 4-7-8. Αναπνεύστε από την κοιλιά αντί για το στήθος. Αυτό ονομάζεται διαφραγματική αναπνοή.

  • Αδειάστε τον αέρα.
  • Αναπνεύστε ήρεμα μέσα από τη μύτη για 4 δευτερόλεπτα. Η κοιλιά πρέπει να φουσκώσει.
  • Κρατήστε την αναπνοή για 7 δευτερόλεπτα.
  • Εκπνεύστε από το στόμα για 8 δευτερόλεπτα.
  • Επαναλάβετε τον κύκλο έως και 4 φορές.

Δείτε ακόμη Βραδινός ύπνος: Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε καθημερινά, σύμφωνα με την ηλικία μας

Δημιουργήστε ένα κανάλι με τα μαξιλάρια εάν έχετε προβλήματα στους ώμους.

Εάν έχετε πόνο στον ώμο και το να κοιμάστε ανάσκελα ή μπρούμυτα δεν είναι άνετο, δοκιμάστε αυτή τη συμβουλή. Χρησιμοποιήστε περισσότερα ποιοτικά μαξιλάρια και δημιουργήστε ένα κανάλι για το χέρι σας μαζί τους, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Μην βάζετε πολύ ψηλά μαξιλάρια κάτω από το πλάι σας. Κρατήστε τη σπονδυλική σας στήλη ευθυγραμμισμένη.

Γράψτε πριν από το κρεβάτι.

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά μελέτες δείχνουν ότι η καταγραφή θετικών γεγονότων πριν τον ύπνο μειώνει το άγχος και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου. Αφιερώστε 15 λεπτά κάθε βράδυ για να γράψετε για την ημέρα σας – αλλά προσπαθήστε να επικεντρωθείτε όχι μόνο σε καλά πράγματα αλλά και στο πώς αισθάνεστε εκείνη τη στιγμή.

Δοκιμάστε να πείτε τις λέξεις, “μην σκέφτεστε” ξανά και ξανά για 10 δευτερόλεπτα.

Οι ειδικοί λένε ότι αυτό το τέχνασμα λειτουργεί σαν μαγικό ξόρκι. Χρειάζεστε 120 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσετε τη μέθοδο. Πείτε στον εαυτό σας, “Μην σκέφτεστε” ξανά και ξανά. Τα τελευταία 10 δευτερόλεπτα θα πρέπει να είναι το γλυκό σημείο αφού τότε θα αρχίσετε να κοιμάστε.

Πείτε στον εαυτό σας να μείνετε ξύπνιοι.

Υπάρχει μια ακόμη μέθοδος που μπορείτε να δοκιμάσετε, αλλά βασίζεται σε ένα παράδοξο. Το να λέτε στον εαυτό σας να μείνετε ξύπνιοι μπορεί να είναι ένα μεγάλο τέχνασμα για να κοιμηθείτε πιο γρήγορα. Οι άνθρωποι που το εξασκούν κοιμούνται γρηγορότερα από εκείνους που δεν το έκαναν, και αυτή η μέθοδος μπορεί να είναι ακόμη πιο αποτελεσματική από τις παραδοσιακές πρακτικές αναπνοής, ακόμα κι αν έχετε αϋπνία.

Πατήστε σημεία χαλάρωσης ακριβώς κάτω από την παλάμη.

Συγκεκριμένα σημεία στον βελονισμό μπορούν επίσης να προκαλέσουν καλύτερο ύπνο. Μπορείτε να το συνδυάσετε με αρωματοθεραπεία.

  • Βρείτε το μικρό, κοίλο χώρο ακριβώς κάτω από την παλάμη στη μέσα πλευρά. Αυτό είναι το πρώτο σημείο. Το δεύτερο σημείο βρίσκεται τρία δάκτυλα κάτω από την πτυχή του καρπού, ακριβώς ανάμεσα στους τένοντες σας.
  • Πιέστε απαλά με κυκλική ή πάνω-κάτω κίνηση για 2 έως 3 λεπτά.
  • Νιώστε τους μυς σας να χαλαρώνουν.
  • Επαναλάβετε στον άλλο καρπό.

πηγή φωτογραφιών: brightside

Δείτε επίσης Τι Είναι η Υπνική Παράλυση και τι την Προκαλεί

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY Δώρα Αγίου Βαλεντίνου με Γυάλινα Βαζάκια

DIY Δώρα Αγίου Βαλεντίνου με Γυάλινα Βαζάκια

7 Τάσεις Μακιγιάζ που Ανήκουν στο Παρελθόν

7 Τάσεις Μακιγιάζ που Ανήκουν στο Παρελθόν