Το μαγείρεμα ενός ωραίου γεύματος για εσάς ή τους αγαπημένους μπορεί να σας χαλαρώσει αλλά μπορεί επίσης να γίνει κουραστικό και χρονοβόρο. Τι θα λέγατε αν μπορούσατε να μαγειρεύετε γρηγορότερα, χωρίς άγχος και σούπερ επαγγελματικά με αυτά τα 6 χρήσιμα κόλπα; 12 Έξυπνα Κόλπα Μαγειρικής
Τοστ
Εάν θέλετε να ψήσετε περισσότερα από 2 φέτες ψωμί κάθε φορά, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε το φούρνο ως φρυγανιέρα! Τοποθετήστε τη σχάρα του φούρνου ακριβώς πάνω από το ταψί και τοποθετήστε τις φέτες ψωμιού δίπλα δίπλα στις ράγες της σχάρας. Ανοίξτε το φούρνο και κανείς δεν θα περιμένει ξανά τη σειρά του για να χρησιμοποιήσει πια τη φρυγανιέρα!
Ξεχωρίστε τον κροκό στα αυγά
Τρίψτε τα δάχτυλά σας σε μια ξεφλουδισμένη σκελίδα σκόρδου και σπάστε ένα αυγό σε ένα μπολ. Όταν αγγίζετε τον κρόκο του αυγού με τα δάχτυλά σας, δεν θα σπάσει! Τώρα μπορείτε εύκολα να διαχωρίσετε τον κρόκο από το ασπράδι του αυγού!
Τρίψτε με ασφάλεια πατάτες
Για να προστατεύσετε τα χέρια σας και να αποφύγετε το κόψιμο όταν τρίβετε πατάτες, περάστε 2 ξυλάκια στην πατάτα και χρησιμοποιήστε τα ως λαβή.
Δείτε ακόμη 9 Κόλπα με Μαγειρική Σόδα που Πρέπει να Ξέρετε
Κόψτε 2 ομοιόμορφα στρωματά βάσης τούρτας
Με ένα χάρακα μετρήστε το ύψος της βάσης της τούρτας. Περάστε οδοντογλυφίδες σε ίσες αποστάσεις γύρω από την περιφέρεια του κέικ μέχρι τη μέση. Τοποθετήστε ένα μεγάλο κομμάτι χωρίς γεύση οδοντικού νήματος πάνω από τις οδοντογλυφίδες και τραβήξτε το νήμα προς εσάς. Η βάση της τούρτας θα χωριστεί σε 2 τέλεια ομοιόμορφα στρώματα!
Κόψτε ίσια κομμάτια
Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο μαχαίρι για να κάνετε 1 μεγάλο κόψιμο στο κέντρο του κέικ. Στη συνέχεια, κάντε 3 κοψίματα στο κέικ διαγώνια, κόβοντας από αριστερά προς τα δεξιά. Ύστερα, κάντε 3 κοψίματα με ίσες αποστάσεις, αυτή τη φορά από δεξιά προς αριστερά. Φροντίστε να ξεκινήσετε από το ίδιο σημείο με το πρώτο σετ διαγώνιων κοψιμάτων όπου είναι δυνατόν ώστε να βγουν ίσια κομμάτια.
Χύστε υγρά χωρίς να τα σκορπίσετε
Βάλτε τη λαβή ενός καθαρού ξύλινου κουταλιού στο λαιμό του μπουκαλιού στο οποίο θέλετε να ρίξετε το υγρό σας. Βάλτε το ποτήρι που περιέχει το υγρό πάνω στο ξύλινο κουτάλι και αρχίστε να ρίχνετε. Το υγρό θα ρέει κατευθείαν στο μπουκάλι χωρίς να χύνεται έξω.
πηγή φωτό
Δείτε επίσης Δοσομετρητικός Οδηγός για Μαγειρική και Ζαχαροπλαστική