in , , , ,

Τι θα Συμβει εάν Αρχίσετε να Τρώτε 2 Γαρίφαλα την Ημέρα

οφέλη γαρίφαλων,κατανάλωση γαρίφαλων,συμβουλές υγείας,υγεία
Τι θα Συμβει εάν Αρχίσετε να Τρώτε 2 Γαρίφαλα την Ημέρα

Τα γαρίφαλα είναι τα κλειστά αρωματικά ροζ μπουμπούκια λουλουδιών του αειθαλούς δέντρου γαρύφαλλου που προέρχεται από την Ινδονησία. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μπαχαρικά στον κόσμο. Εκτός από τη γλυκιά γεύση που δίνουν στα πιάτα που προστίθενται, τα γαρίφαλα είναι γνωστά για τα εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία με τη κατανάλωση μόλις 2 την ημέρα. Τι θα Συμβει αν Τρώτε Σκόρδο Καθημερινά

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

© Subbotina / depositphotos, © Syda_Productions / depositphotos, © IgorPalamarchuk / depositphotos

Το γαρίφαλο είναι μια από τις καλύτερες τροφές που μπορούμε να καταναλώσετε για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, επειδή αυξάνουν την ποσότητα των λευκών αιμοσφαιρίων στο σώμα, τα οποία καταπολεμούν τις λοιμώξεις. Και όλα αυτά χάρη στη βιταμίνη C που περιέχουν.

Βελτιώνουν την πέψη.

© agencyby / depositphotos, © Syda_Productions / depositphotos, © IgorPalamarchuk / depositphotos

Το γαρίφαλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία για πεπτικά προβλήματα, καθώς αυξάνει την έκκριση πεπτικών ενζύμων. Μειώνουν επίσης τη ναυτία. Επίσης, είναι γεμάτο φυτικές ίνες, οι οποίες προάγουν την υγεία του πεπτικού συστήματος και βοηθούν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε πεπτικά προβλήματα με γαρίφαλο είναι να τα καταναλώνετε σε μορφή σκόνης.

Μπορούν να ανακουφίσουν τους πονόδοντους.

© eddiephotograph / depositphotos, © pressmaster / depositphotos, © IgorPalamarchuk / depositphotos

Αυτό το μπαχαρικό έχει επίσης τοπικές αναισθητικές ιδιότητες. Εάν έχετε πονόδοντο, τοποθετήστε ένα σκελίδα πάνω από το δόντι για να εξαλείψετε την ενόχληση μέχρι να φτάσετε στον οδοντίατρο.

Συμβάλλουν σε ένα υγιές συκώτι.

© lucidwaters / depositphotos, © nanka-photo / depositphotos, © IgorPalamarchuk / depositphotos

Το συκώτι είναι υπεύθυνο για την αποτοξίνωση του σώματος και τον μεταβολισμό των φαρμάκων που παίρνουμε. Η ευγενόλη που υπάρχει στο γαρυφαλέλαιο βελτιώνει τη λειτουργία του ήπατος.

Βοηθούν στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής στο σώμα.

© stokkete / depositphotos, © studiograndouest / depositphotos, © IgorPalamarchuk / depositphotos

Η ευγενόλη δίνει επίσης στα γαρίφαλα τις αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ένας τρόπος για να επωφεληθείτε από αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε αυτό το μπαχαρικό ως θεραπεία για τον πονοκέφαλο. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με έναν από τους 2 τρόπους: να τα καταναλώνετε ή να τα χρησιμοποιείτε τοπικά. Αν προτιμάτε να τα καταναλώνετε, μπορείτε να ανακατέψετε σκόνη γαρύφαλλου και αλάτι με ένα ποτήρι γάλα και να το πιείτε για να ανακουφίσετε τον πονοκέφαλο. Εάν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε τοπικά, μπορείτε να μουσκέψετε τα γαρίφαλα σε λάδι καρύδας και να κάνετε μασάζ στους κροτάφους σας για να ανακουφιστείτε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί στο Δέρμα σας αν Τρώτε Καρύδια Καθημερινά

Κάνουν καλό στα οστά και στις αρθρώσεις.

© Maridav / depositphotos, © IgorVetushko / depositphotos, © IgorPalamarchuk / depositphotos

Τα γαρίφαλα περιέχουν ορισμένα στοιχεία όπως φλαβονοειδή, μαγγάνιο και ευγενόλη που προάγουν την υγεία των οστών και των αρθρώσεων. Αυτές οι ουσίες αυξάνουν την οστική πυκνότητα, συμμετέχουν στη δημιουργία οστικού ιστού και μεταφέρουν μέταλλα στα οστά.

Έχουν αντιβακτηριδιακές ιδιότητες.

© piotr_marcinski / depositphotos, © Dionisvera / depositphotos, © vladvitek / depositphotos, © IgorPalamarchuk / depositphotos

Μια μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες δοκίμασε τα γαρίφαλα ενάντια σε ορισμένα σοβαρά βακτήρια, όπως το E. coli και τον σταφυλόκοκκο. Η έρευνα έδειξε ότι το λάδι από γαρύφαλλο ήταν αποτελεσματικό στην εξάλειψη αυτών των βακτηρίων. Υπάρχει ακόμη και μια συνταγή για φυτικό στοματικό διάλυμα φτιαγμένο με λάδι δέντρου τσαγιού, γαρίφαλο και βασιλικό. Σύμφωνα με το Τμήμα Περιοδοντολογίας του Πανεπιστημίου KU Leuven στο Βέλγιο, αυτό το φυσικό στοματικό διάλυμα μπορεί να βελτιώσει την υγεία των ούλων και να μειώσει την ποσότητα βακτηρίων και πλάκας στο στόμα μετά τη χρήση του για μόνο 21 ημέρες.

Είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά.

© AnSim / depositphotos, © IgorPalamarchuk / depositphotos

Το γαρίφαλο είναι η νούμερο ένα και πιο ισχυρή διατροφική πηγή πολυφαινολών. Οι πολυφαινόλες είναι μικροθρεπτικά συστατικά που απορροφούμε όταν τρώμε φυτά. Έχουν μεγάλα οφέλη για τον οργανισμό μας: μειώνουν τη χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση, βελτιώνουν τη λειτουργία και την ευκαμψία των αρτηριών και αυξάνουν τη μακροζωία.

Μπορεί να βοηθήσουν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

© HighwayStarz / depositphotos, © AndreyPopov / depositphotos, © IgorPalamarchuk / depositphotos

Τα γαρίφαλα είναι τέλεια για άτομα με προβλήματα σακχάρου στο αίμα, όπως ο διαβήτης, επειδή δρουν σαν ινσουλίνη μέσα στο σώμα. Βοηθούν στην εξαγωγή της περίσσειας ζάχαρης από το αίμα στα κύτταρα, αποκαθιστώντας την ισορροπία και κρατώντας υπό έλεγχο το σάκχαρο.

Επιβραδύνουν την πήξη του αίματος.

© solar22 / depositphotos, © AlexanderPokusay / depositphotos, © IgorPalamarchuk / depositphotos

Η ευγενόλη που βρίσκεται στα γαρίφαλα είναι γνωστό ότι επιβραδύνει την πήξη του αίματος. Απλά να έχετε κατά νου ότι αυτό μπορεί να αντιδράσει άσχημα με φάρμακα για την αραίωση του αίματος. Είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν αρχίσετε να ενσωματώνετε περισσότερα γαρίφαλα στη διατροφή σας.

Δείτε επίσης Τι θα Συμβεί εάν Τρώτε 2 Αυγά την Ημέρα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

απαλλαγή από στριμμένες τρίχες,αντιμετώπιση στριμμένων τριχών,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

Τρίχες μέσα στο δέρμα: Πώς να Απαλλαγείτε από Στριμμένες Τρίχες και να Αποφύγετε την Επανεμφάνισή τους

ινδικές συμβουλές υγείας,συμβουλές υγείας,υγεία

7 Ινδικές Συμβουλές για να Είστε Νέοι και Υγιείς