in , ,

Τι Φανερώνουν τα Πρησμένα Πόδια για την Υγεία σας

πρησμένα πόδια,πρησμένα πόδια και υγεία,συμβουλές υγείας,υγεία
Τι Φανερώνουν τα Πρησμένα Πόδια για την Υγεία σας

Τα πρησμένα πόδια και οι αστράγαλοι είναι συχνά συμπτώματα σε πολλούς. Αυτή η δυσάρεστη κατάσταση προκαλείται συνήθως από παρατεταμένη ορθοστασία ή περπάτημα, από άβολα παπούτσια ή εγκυμοσύνη. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις τα πρησμένα πόδια και οι αστράγαλοι είναι σημάδι για πιο σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία δεν πρέπει να αγνοηθούν. 10 Συμβουλές για Πρόληψη και Αντιμετώπιση Πρησμένων Ποδιών

Οι φλέβες μπορεί να είναι φραγμένες.

© Juan Sharma / Bruja, PacificCoastN / EAST NEWS

Όταν το φλεβικό σύστημα λειτουργεί σωστά, οι βαλβίδες στις φλέβες δεν αφήνουν το αίμα να λιμνάζει στα πόδια. Καθώς γερνάμε, οι βαλβίδες τείνουν να λειτουργούν λιγότερο αποτελεσματικά και μπορεί να κατακρατούν το αίμα στα πόδια.

Η εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση είναι ένα άλλο πρόβλημα που σχετίζεται με τις φλέβες που μπορεί να οδηγήσει σε πρήξιμο των ποδιών. Οι θρόμβοι αίματος εμποδίζουν την επιστροφή του αίματος από τα πόδια στην καρδιά, διατηρώντας το υγρό κάτω στα πόδια. Χωρίς θεραπεία, αυτή η κατάσταση μπορεί να γίνει επικίνδυνη, καθώς οι θρόμβοι αίματος μπορούν να ταξιδέψουν στο σώμα, εάν χαλαρώσουν. Αυτοί οι θρόμβοι αίματος θα μπορούσαν να φτάσουν στους πνεύμονες προκαλώντας πνευμονική εμβολή ή ακόμη και να οδηγήσουν σε ισχαιμικό εγκεφαλικό εάν μπλοκάρουν μια αρτηρία που παρέχει αίμα στον εγκέφαλο.

Η καρδιά μπορεί να μην λειτουργεί σωστά.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το πρήξιμο των ποδιών ή το οίδημα μπορεί επίσης να προκληθεί από καρδιακή ανεπάρκεια. Όταν η καρδιά δεν έχει αρκετή δύναμη άντλησης, αποτυγχάνει να ωθήσει το αίμα από τα πόδια στο πάνω μέρος του σώματος.

Οι καρδιακές βαλβίδες που διαρρέουν μπορεί να είναι ένας από εκείνους τους τύπους καρδιακής ανεπάρκειας που προκαλούν πρήξιμο στα πόδια και τους αστραγάλους. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί εάν παρατηρήσετε άλλα συμπτώματα καρδιακής νόσου που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν πόνο στο στήθος, κόπωση και δύσπνοια.

Μπορεί να έχετε νεφρική νόσο.

© Depositphotos.com

Μία από τις κύριες λειτουργίες των νεφρών είναι να αποβάλλουν τα επιπλέον υγρά στο σώμα. Όταν τα νεφρά δεν μπορούν να εκπληρώσουν αυτή τη λειτουργία, το επιπλέον υγρό και το νάτριο λιμνάζουν στο σώμα και προκαλούν οίδημα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκληθεί από ουρολοιμώξεις που προκαλούν βλάβη στο σύστημα παροχέτευσης των νεφρών (για παράδειγμα, πυελονεφρίτιδα). Το οίδημα που προκαλείται από νεφρική ανεπάρκεια εμφανίζεται συνήθως στα πόδια και γύρω από τα μάτια.

Δείτε ακόμη Γιατί πρήζεστε; 8 Συνηθισμένες Αιτίες Πρηξίματος

Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στο συκώτι.

© Depositphotos.com

Εκτός από τις άλλες λειτουργίες του, το ήπαρ παράγει μια πρωτεΐνη που ονομάζεται λευκωματίνη. Αυτή η πρωτεΐνη διατηρεί υγρό στην κυκλοφορία του αίματος και δεν το αφήνει να διαρρεύσει στους ιστούς. Ορισμένες ηπατικές ασθένειες μπορεί να μειώσουν το επίπεδο της λευκωματίνης στο αίμα και να προκαλέσουν τη διέλευση υγρών από την κυκλοφορία του αίματος στους ιστούς του σώματος. Σε αυτή την περίπτωση, οίδημα μπορεί να εμφανιστεί όχι μόνο στα πόδια και τους αστραγάλους, αλλά και σε άλλα μέρη του σώματος.

Το λεμφικό σύστημα μπορεί να μην αποστραγγίζει τα σωματικά υγρά.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Μαζί, με τα αιμοφόρα αγγεία, τα λεμφικά αγγεία παρέχουν οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στους ιστούς και τα όργανα και απομακρύνουν τα απόβλητα και το CO2. Όταν τα λεμφικά αγγεία μπλοκάρουν και αποτυγχάνουν να εκτελέσουν τη λειτουργία παροχέτευσης, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια ανώμαλη συσσώρευση υγρού που ονομάζεται λεμφοίδημα. Το λεμφοίδημα μπορεί να εμφανιστεί λόγω λοιμώξεων, χειρουργικών επεμβάσεων, τραυμάτων, ακτινοβολίας, θεραπείας καρκίνου και άλλων παραγόντων.

Τα φάρμακα που παίρνετε μπορεί να είναι ακατάλληλα για εσάς.

Αρκετά συχνά, το πρήξιμο στα πόδια και τους αστραγάλους μπορεί να είναι παρενέργεια των φαρμάκων που παίρνετε. Αυτά τα φάρμακα περιλαμβάνουν ΜΣΑΦ, από του στόματος αντισυλληπτικά, από του στόματος στεροειδή και άλλα. Εάν τα πόδια σας είναι πρησμένα, προσπαθήστε να καταλάβετε εάν μπορεί να σχετίζεται με τη λήψη ενός συγκεκριμένου φαρμάκου.

Εάν το πρήξιμο των ποδιών και των αστραγάλων προκαλείται από άβολα παπούτσια ή παρατεταμένη ορθοστασία, αυτό αντιμετωπίζεται εύκολα στο σπίτι απλώς με την κατάλληλη ανάπαυση και ανασηκώνοντας τα πόδια σας. Εάν τα συμπτώματα δεν φαίνεται να εξαφανίζονται μετά από μια μακρά ανάπαυση ή εάν υποψιάζεστε ότι υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα υγείας, θα πρέπει να προγραμματίσετε αμέσως ένα ραντεβού με το γιατρό σας.

Δείτε επίσης ΥΓΕΙΑ: Πώς να Απαλλαγείτε από την Κατακράτηση Υγρών

* Το παρόν άρθρο είναι καθαρά πληροφοριακού χαρακτήρα και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει τις συμβουλές των γιατρών σας.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κόλπα ρούχων,ρούχα,συμβουλές για ρούχα,χρήσιμα

10 Κόλπα Ρούχων για να Φαίνεστε Φρέσκιες Όλη Μέρα

ύπνος,συμβουλές για ύπνο,υγεία,συμβουλές υγείας

7 Τρόποι για να Κοιμηθείτε σαν Μωρό σε Χρόνο Μηδέν