in , ,

7 Τρόποι για να Κοιμηθείτε σαν Μωρό σε Χρόνο Μηδέν

ύπνος,συμβουλές για ύπνο,υγεία,συμβουλές υγείας
7 Τρόποι για να Κοιμηθείτε σαν Μωρό σε Χρόνο Μηδέν

Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας μιας υγιούς λειτουργίας του ανοσοποιητικού, του μεταβολισμού, της μνήμης, της μάθησης και άλλων λειτουργιών. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και να ενισχύσετε την καρδιά σας. Υπάρχουν 7 τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τις ενοχλητικές άγρυπνες νύχτες και να κοιμηθείτε σαν μωρό σε χρόνο μηδέν. Γιατί ο Ύπνος με μια Σταθμισμένη Κουβέρτα Κάνει Καλό

Δοκιμάστε τη στρατιωτική μέθοδο.

7 Τρόποι για να Κοιμηθείτε σαν Μωρό σε Χρόνο Μηδέν

Αν θέλετε να αποκοιμηθείτε μέσα σε 2 λεπτά, σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε τη στρατιωτική μέθοδο. Θα χρειαστείτε λίγη εξάσκηση, αλλά τα αποτελέσματα αξίζουν τον κόπο. Να τι πρέπει να κάνετε:

  • Χαλαρώστε ολόκληρο το πρόσωπό σας και τους μύες στο στόμα σας.
  • Ρίξτε τους ώμους και τα χέρια σας για να απαλλαγείτε από την ένταση.
  • Εκπνεύστε και χαλαρώστε το στήθος, τα πόδια, τους μηρούς και τις γάμπες σας.
  • Καθαρίστε το μυαλό σας για 10 δευτερόλεπτα φέρνοντας στο μυαλό σας μια χαλαρωτική σκηνή. Εάν δεν λειτουργεί, δοκιμάστε να επαναλάβετε τις λέξεις “μην σκέφτεστε” για 10 δευτερόλεπτα.

Χρησιμοποιήστε μια σταθμισμένη κουβέρτα.

Οι σταθμισμένες κουβέρτες δεν είναι μόνο για επιπλέον άνεση. Χρησιμοποιούν βαθιά πίεση, η οποία βελτιώνει τη διάθεσή σας, μειώνει το στρες και αυξάνει τα επίπεδα της μελατονίνης, της ορμόνης του ύπνου. Αυτός ο συνδυασμός πλεονεκτημάτων δεν θα σας κάνει απλώς να κοιμηθείτε πιο γρήγορα, αλλά θα βελτιώσει επίσης την ποιότητα του ύπνου σας.

Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας.

Σύμφωνα με τον Δρ Steve Orma, έναν κλινικό ψυχολόγο για την αϋπνία, τον ύπνο και το άγχος, η χρήση της φαντασίας σας μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να αποκοιμηθείτε. Και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φανταστείτε ένα ήρεμο και γαλήνιο μέρος, να βάλετε τον εαυτό σας σε αυτό και να εστιάσετε το μυαλό σας σε αυτό. Φανταστείτε τι φοράτε και πώς νιώθετε. Κάντε το για 20 λεπτά καθημερινά ή μέχρι να νιώσετε αρκετά χαλαροί για να κοιμηθείτε.

Δείτε ακόμη 9 Λόγοι που ο Ύπνος σε Δροσερό Δωμάτιο είναι Καλύτερος

Δοκιμάστε προοδευτική χαλάρωση.

Εάν θέλετε να αποκοιμηθείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια τεχνική που ονομάζεται προοδευτική χαλάρωση. Και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αρχίσετε να τεντώνετε διαφορετικές μυϊκές ομάδες πριν τις αφήσετε να χαλαρώσουν. Μπορείτε να ξεκινήσετε με το πρόσωπό σας και να κατεβείτε μέχρι τα πόδια σας. Κάντε αυτό μέχρι να κοιμηθείτε αργά για ύπνο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δοκιμάστε τη μέθοδο 4-7-8.

Η τεχνική αναπνοής 4-7-8 αναπτύχθηκε από τον Δρ Andrew Weil. Βασίζεται σε μια αρχαία τεχνική γιόγκας που ονομάζεται pranayama, η οποία βοηθά τους ασκούμενους να αποκτήσουν τον έλεγχο της αναπνοής τους και να θέσουν το σώμα σε μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

  • Εκπνεύστε εντελώς από το στόμα σας.
  • Πάρτε μια βαθιά εισπνοή από τη μύτη σας για 4 δευτερόλεπτα, κρατήστε την για 7 δευτερόλεπτα και μετά εκπνεύστε από το στόμα σας για 8.
  • Επαναλάβετε όσο χρειάζεται.

Δοκιμάστε το διαλογισμό.

Έρευνα σε 49 ενήλικες με αϋπνία και προβλήματα ύπνου ανακάλυψε ότι μετά από μόνο 6 εβδομάδες διαλογισμού αυτή η ομάδα ανθρώπων παρουσίασε λιγότερα συμπτώματα αϋπνίας και λιγότερη κούραση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο διαλογισμός βελτιώνει την απόκριση χαλάρωση, η οποία καταπολεμά το άγχος και την ανησυχία. Μπορεί επίσης να είναι ευεργετικό για το αυτόνομο νευρικό σύστημα, γεγονός που καθιστά λιγότερο πιθανό να ξυπνήσετε κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Φορέστε κάλτσες.

Το να φοράτε κάλτσες στο κρεβάτι μπορεί να σας φαίνεται περίεργο στην αρχή, αλλά αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο, αυτό μπορεί να αποδειχθεί η λύση. Η έρευνα δείχνει ότι όταν τα πόδια είναι κρύα, τα αιμοφόρα αγγεία συστέλλονται, γεγονός που προκαλεί λιγότερο αίμα να κυκλοφορεί, στέλνοντας σήματα στον εγκέφαλό σας για να μείνετε ξύπνιοι. Ένα ωραίο ζευγάρι ζεστές κάλτσες μπορεί να το διορθώσει και να πει στον εγκέφαλό σας ότι είναι ώρα για ύπνο.

Δείτε επίσης Βραδινός ύπνος: Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε καθημερινά, σύμφωνα με την ηλικία μας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

πρησμένα πόδια,πρησμένα πόδια και υγεία,συμβουλές υγείας,υγεία

Τι Φανερώνουν τα Πρησμένα Πόδια για την Υγεία σας

εξολόθρευση εντόμων σε χαλιά,καθαρισμός χαλιού,συμβουλές καθαρισμού

Πώς να Εξολοθρεύσετε Έντομα στα Χαλιά