in ,

Είσαι ό,τι Τρως: 20 Τροφές που Επηρεάζουν τη Διάθεσή σας

τροφές και διάθεση,συμβουλές διατροφής,διατροφή
20 Τροφές που Επηρεάζουν τη Διάθεσή σας

Το άγχος, η κατάθλιψη και οι εναλλαγές της διάθεσης είναι οι πιο κοινές ψυχικές ασθένειες που επηρεάζουν εκατομμύρια ενήλικες. Αν και είναι εύκολα διαχειρίσιμα και θεραπεύσιμα, μόνο το 36,9% αυτών που υποφέρουν λαμβάνουν θεραπεία. Μελέτες έχουν δείξει ότι το φαγητό που τρώμε μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή μας και να επιφέρει θετικές αλλαγές στη ζωή μας. Υπάρχουν μερικές τροφές που πρέπει να τρώτε καθως και να αποφεύγετε για να παραμείνετε χαρούμενοι και θετικοί. 8 Τροφές που θα Τονώσουν τη Διάθεσή σας

Πατατάκια vs ποπ κορν

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Εύκολο και νόστιμο, δεν είναι μυστικό ότι τα πατατάκια είναι μια ανθυγιεινή επιλογή όταν πρόκειται για σνακ. Τηγανίζονται σε κορεσμένο λάδι γεμάτο ωμέγα-6 λιπαρά οξέα. Αυτά τα οξέα σας κάνουν να αισθάνεστε πεσμένοι. Για χαρούμενα συναισθήματα δοκιμάστε το ποπ κορν. Είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες που ανεβαζουν τα επίπεδα σεροτονίνης στα ύψη, κάνοντας σας να αισθάνεστε χαρούμενοι και χαλαροί.

Σοκολάτα γάλακτος vs μαύρης σοκολάτας

© Depositphotos.com

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει ανανδαμίδη, μια ένωση που σας βοηθά να αισθάνεστε ήρεμοι και χαλαροί. Είναι επίσης γνωστό ότι εμποδίζει τα συναισθήματα πόνου και θλίψης. Για καλύτερα αποτελέσματα, δοκιμάστε σοκολάτα με τουλάχιστον 72% κακάο και λιγότερο από 5 γραμμάρια ζάχαρη. Έρευνες έχουν δείξει ότι μετά την απόλαυση της μαύρης σοκολάτας, οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να βοηθήσουν τους άλλους.

Μη βιολογικές μπανάνες vs βιολογικές μπανάνες

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Οι μπανάνες περιέχουν στοιχεία που ενισχύουν τη διάθεση, όπως η βιταμίνη Β6 και η ντοπαμίνη. Φάτε μια το πρωί για να είστε χαρούμενοι όλη την ημέρα. Βεβαιωθείτε ότι η μπανάνα είναι βιολογική, καθώς τα φυτοφάρμακα που συχνά ψεκάζονται στα μη βιολογικά φρούτα και λαχανικά περιέχουν μια γενναιόδωρη δόση νευροτοξινών που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη διάθεσή σας.

Αναψυκτικά vs πράσινο τσάι

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Όλοι γνωρίζουν ότι τα αναψυκτικά δεν κάνουν καλό στην υγεία αλλά ούτε και στη διάθεση. Περιέχουν υψηλή συγκέντρωση υδατανθράκων που μπορούν να τονώσουν στιγμιαία τη διάθεση. Αλλά αυτό το αυξημένο επίπεδο σακχάρου πέφτει πιο γρήγορα από ό, τι ανεβαίνει, δίνοντάς σας μια τεράστια εναλλαγή της διάθεσης. Ως εναλλακτική λύση δοκιμάστε το πράσινο τσάι. Η θεανίνη που υπάρχει στο πράσινο τσάι βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους και σας κάνει να νιώθετε πιο χαλαροί.

Ζαμπόν vs σολομού

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το επεξεργασμένο κρέας προέρχεται συνήθως από ζώα που δεν τρέφονται με υγιεινές τροφές. Επιπλέον, συχνά περιέχουν συντηρητικά, νιτρικά άλατα και χρωστικές που είναι γνωστό ότι προκαλούν κατάθλιψη και εναλλαγές της διάθεσης. Αντ’ αυτού, προτιμήστε τον σολομό καθώς περιέχει βιταμίνη D και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, δύο θρεπτικά συστατικά που έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν τα επίπεδα του νευροδιαβιβαστή, της σεροτονίνης που επηρεάζει θετικά τη διάθεση.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 15 Τροφές που Καίνε Λίπος και Επιταχύνουν την Απώλεια Βάρους

Ζάχαρη και τεχνητά γλυκαντικά vs μέλι

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ζάχαρη έχει καλή γεύση, αλλά σίγουρα δεν είναι υγιεινή για την κατανάλωση. Και ενώ οι άνθρωποι που έχουν επίγνωση της υγείας τους μπορεί να αποφεύγουν τη ζάχαρη στο τσάι ή τον καφέ, συχνά εισχωρεί κρυφά στη διατροφή μας με τη μορφή μπαρών γκρανόλα, ψωμιού και οδοντόκρεμας. Η κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να προσφέρει στιγμιαία χαρά, αν και βραχύβια. Όταν η επίδραση της ζάχαρης εξασθενήσει, μπορεί να οδηγήσει σε άγχος και κατάθλιψη. Η κατανάλωση πολλής ζάχαρης μειώνει επίσης την ικανότητα του σώματος να καταπολεμά το στρες. Μια υγιεινή εναλλακτική είναι το μέλι ή σιρόπι σφενδάμου. Το μέλι περιέχει καεμπφερόλη και κερσετίνη που προλαμβάνουν την κατάθλιψη μειώνοντας τη φλεγμονή στον εγκέφαλο. Το σιρόπι σφενδάμου περιέχει μέταλλα και φυτικά αντιοξειδωτικά που προάγουν την καλή υγεία.

Αλατισμένοι ξηροί καρποί vs κεράσια

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Τα κεράσια είναι πλούσια πηγή μελατονίνης, μιας ορμόνης που βοηθά να κοιμάστε καλά. Είναι επίσης φυσικά παυσίπονα και μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε χαλαροί. Έτσι, αντί να τρώτε αλατισμένους ξηρούς καρπούς που συχνά περιέχουν υψηλά επίπεδα νατρίου και MSG (γλουταμινικό μονονάτριο) που είναι γνωστό ότι προκαλούν πονοκεφάλους και εναλλαγές της διάθεσης, δοκιμάστε να τρώτε κεράσια.

Αλλαντικά vs γαλοπούλας

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Τα αλλαντικά μπορεί να φαίνονται μια εύκολη και νόστιμη επιλογή φαγητού, αλλά τα συντηρητικά, οι χρωστικές και τα πρόσθετα που περιέχονται σε αυτά θα μπορούσαν να σας προκαλέσουν πονοκεφάλους και εναλλαγές της διάθεσης. Παρόλο που μπορεί να είναι χρονοβόρο, είναι πολύ πιο ασφαλές να μαγειρεύετε ωμό κρέας και να το κόβετε σε φέτες μόνοι σας.

Γιαούρτι σόγιας vs σπανάκι

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το γιαούρτι σόγιας, γνωστό και ως yofu, παρασκευάζεται με την προσθήκη βακτηρίων γιαουρτιού στο γάλα σόγιας. Βοηθά σίγουρα το πεπτικό σύστημα, αλλά τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα που υπάρχουν σε αυτό μπλοκάρουν τη διάθεση. Το σπανάκι, από την άλλη πλευρά, είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 και φολικά που ρυθμίζουν τη διάθεση ενισχύοντας τα επίπεδα της ορμόνης της χαράς, της σεροτονίνης στο σώμα.

Αλάτι vs μαύρου πιπεριού σε σκόνη

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η υπερβολική κατανάλωση αλατιού σχετίζεται με την υψηλή αρτηριακή πίεση, που συχνά έχει ως αποτέλεσμα η διάθεση να πέφτει κατακόρυφα. Το μαύρο πιπέρι σε σκόνη είναι ένα άλλο καρύκευμα που μπορεί να προστεθεί στο φαγητό αλλά σε αντίθεση με το αλάτι, δεν θα σας προκαλέσει κατάθλιψη. Περιέχει την ένωση, πιπερίνη, η οποία έχει βρεθεί ότι καταπολεμά την κατάθλιψη και αυξάνει τη γνωστική λειτουργία του εγκεφάλου.

Δείτε επίσης 8 Τροφές που Θεραπεύουν το Σώμα και Ενισχύουν την Ψυχική Υγεία

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κόλπα για ρούχα,φροντίδα ρούχων,συμβουλές για ρούχα,ρούχα,χρήσιμα

Ρούχα σαν καινούργια: 11 Κόλπα για τη Φροντίδα Ρούχων

Boho Chic διακόσμηση μπαλκονιού,ιδέες Boho Chic διακόσμησης μπαλκονιού,διακόσμηση μπαλκονιού,ιδέες διακόσμησης μπαλκονιού

50 Ιδέες Boho Chic Διακόσμησης Μπαλκονιού