in ,

11 Μύθοι που Πρέπει να Σταματήσετε να Πιστεύετε και μάλλον είναι ψέμματα!

μύθοι,περίεργα,χρήσιμα
μύθοι,περίεργα,χρήσιμα

Από την παιδική ηλικία, διαβάζουμε και ακούμε πολλά «δεδομένα», την αλήθεια των οποίων δεν αμφισβητήσαμε ποτέ. Ωστόσο, μερικά είναι μύθοι που πρέπει να σταματήσετε να πιστεύετε. 16 Συμβουλές Μακιγιάζ που Αποδείχθηκαν Μύθοι

Το σαπούνι σκοτώνει τα βακτήρια.

© pixabay, © maxpixel

Πραγματικότητα: Το σαπούνι ξεπλένει μόνο τα βακτήρια χωρίς να τα σκοτώνει. Γιατί λοιπόν λειτουργεί το σαπούνι; Το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι τα καθαρίζει από το λίπος, το οποίο είναι το έδαφος αναπαραγωγής βακτηρίων.

Αν καταπιείτε ένα κομμάτι τσίχλας, θα μείνει στο στομάχι σας για 7 χρόνια.

© depositphotos

Πραγματικότητα: Αν και η παχύρρευστη βάση της τσίχλας δεν είναι ευαίσθητη στο γαστρικό υγρό και δεν διαλύεται σε αυτό, αποβάλλεται από το σώμα φυσικά μέσω των μυϊκών συσπάσεων του στομάχου.

Το ξύρισμα των τριχων τις κάνει πιο πυκνές.

© depositphotos

Πραγματικότητα: Αφού κοπει το εξωτερικό μέρος μιας τρίχας, αυτό που μένει είναι ένα αμβλύ, μη κωνικό άκρο, που φαίνεται σκληρό.

Το να αγγίζετε βατράχια προκαλεί κονδυλώματα.

© maxpixel, © depositphotos

Πραγματικότητα: Τα κονδυλώματα είναι καλοήθεις αναπτύξεις που προκαλούνται από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων. Μπορείτε να μολυνθείτε σε δημόσιους χώρους ή μέσω επαφής με ένα άρρωστο άτομο.

Τα μαλλιά και τα νύχια μεγαλώνουν μετά θάνατον.

brightside

Πραγματικότητα: Αφού πεθάνει ένα άτομο, το δέρμα του αφυδατώνεται και συσπάται, γεγονός που δημιουργεί την ψευδαίσθηση της ανάπτυξης των νυχιών και των μαλλιών.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 7 Μύθοι για την Υγεία που Καταρρίφθηκαν Επιτυχώς από την Σύγχρονη Επιστήμη

Το Σινικό Τείχος της Κίνας είναι ορατό από το διάστημα.

© google.earth

Πραγματικότητα: Αν και το μήκος του Σινικού Τείχους της Κίνας είναι περισσότερο από 7.000 χλμ., είναι δύσκολο να το δει κανείς από το διάστημα, καθώς το χρώμα του συγχωνεύεται με τη φύση. Μπορείτε να δείτε τον τοίχο μόνο υπό ορισμένες συνθήκες φωτός και καιρικές συνθήκες, και ακόμη και τότε μόνο από μια χαμηλή τροχιά. Οι αυτοκινητόδρομοι, από την άλλη, διακρίνονται συχνότερα.

Οι νυχτερίδες είναι τυφλές.

© depositphotos

Πραγματικότητα: Αν και οι νυχτερίδες χρησιμοποιούν ηχοεντοπισμό για να προσανατολιστούν στο διάστημα, χρησιμοποιούν επίσης τη νυχτερινή όραση κάτω από ορισμένο φως.

Το νερό άγει τον ηλεκτρισμό.

© pixabay

Πραγματικότητα: Αυτό που άγει τον ηλεκτρισμό είναι ορυκτά με θετικά και αρνητικά φορτισμένα σωματίδια, τα οποία τα ίδια τα μόρια του νερού δεν έχουν. Επομένως, το απεσταγμένο νερό, λόγω της έλλειψης ορυκτών, δεν μεταφέρει ηλεκτρισμό.

Τα αντιβιοτικά σκοτώνουν τους ιούς.

© pixabay, © pixabay, © pixabay

Πραγματικότητα: Τα αντιβιοτικά αντιμετωπίζουν μόνο βακτήρια, σκοτώνοντάς τα ή σταματώντας την αναπαραγωγή τους.

Το να κάθεστε κοντά στην τηλεόραση επιδεινώνει την όρασή σας.

© depositphotos

Πραγματικότητα: Δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτό. Ωστόσο, το να κάθεστε κοντά και να βλέπετε πολύ τηλεόραση μπορεί να προκαλέσει κόπωση των ματιών.

Η κόκα κόλα διαλύει τα δόντια.

© depositphotos, © shutterstock

Πραγματικότητα: Ο μύθος ότι ένα δόντι τοποθετημένο σε ένα ποτήρι κόκα κόλα θα διαλυθεί μέσα σε μια νύχτα διαιωνίζεται εδώ και χρόνια. Αυτό υποτίθεται ότι οφείλεται στην παρουσία τριών οξέων – φωσφορικού, κιτρικού και ανθρακικού – στο αναψυκτικό. Ωστόσο, αυτά μπορούν να βρεθούν σε πολλά αναψυκτικά.

Δείτε επίσης 10 Μύθοι για την Εμμηνόπαυση

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Γιατροσόφια της γιαγιάς: 10 σπιτικές θεραπείες από τα παλιά, για όλες τις χρήσεις

Γιατροσόφια της γιαγιάς: 10 σπιτικές θεραπείες από τα παλιά, για όλες τις χρήσεις

κόλπα για ρούχα,φροντίδα ρούχων,συμβουλές για ρούχα,ρούχα,χρήσιμα

Ρούχα σαν καινούργια: 11 Κόλπα για τη Φροντίδα Ρούχων