in , ,

7 Μύθοι για την Υγεία που Καταρρίφθηκαν Επιτυχώς από την Σύγχρονη Επιστήμη

μύθοι για την υγεία,συμβουλές υγείας,υγεία
7 Μύθοι για την Υγεία που Καταρρίφθηκαν Επιτυχώς από την Σύγχρονη Επιστήμη

Οι ψευδοεπιστημονικοί μύθοι δεν αντικαθίστανται εύκολα με πραγματικά γεγονότα. Ωστόσο, όλες αυτές οι πεποιθήσεις δεν έχουν καμία επιστημονική υποστήριξη. Υπάρχουν μερικοί μύθοι για την υγεία που καταρρίφθηκαν επιτυχώς από την σύγχρονη επιστήμη. 7 Μύθοι για τον Ύπνο που Όλοι Θεωρούν Αληθινοί

Η γλουτένη κάνει κακό στην υγεία.

© rimglow / depositphotos, © filipw / depositphotos

Οι επιστήμονες συνέκριναν περισσότερα από 650 προϊόντα χωρίς γλουτένη με τα κανονικά τους ισοδύναμα και ανακάλυψαν ότι τα προϊόντα χωρίς γλουτένη περιέχουν περισσότερες θερμίδες, ζάχαρη, λιπαρά και λιγότερη πρωτεΐνη. Υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να τρώνε τροφές χωρίς γλουτένη λόγω των αλλεργιών τους ή αν πάσχουν από κοιλιοκάκη. Η γλουτένη μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο λεπτό έντερο τους (περίπου 1 στους 100 ανθρώπους πάσχουν από αυτή την ασθένεια). Για τους υγιείς ανθρώπους, ο περιορισμός του αριθμού των τροφών ολικής αλέσεως στη διατροφή κάποιου μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιακών παθήσεων.

Ο ενεργός άνθρακας βοηθά στην αντιμετώπιση του hangover.

© fizkes / depositphotos

Τα συμπτώματα του hangover εμφανίζονται όταν το αλκοόλ στο συκώτι μετατρέπεται σε τοξική ακεταλδεΰδη που στη συνέχεια η τελευταία εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος. Ο ενεργός άνθρακας απορροφά τις τοξίνες μέσα στο σώμα και προωθεί τη γρήγορη απόρριψή τους μέσω των εντέρων. Ωστόσο, είναι αποτελεσματικό μόνο την πρώτη ώρα μετά τη δηλητηρίαση. Είναι μια πολύ άσκοπη ιδέα να προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε ενεργό άνθρακα νωρίς το πρωί.

Για να απαλύνετε τον πονοκέφαλο, μπορείτε να πάρετε μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα όπως ιβουπροφαίνη, δικλοφενάκη και ναπροξένη. Μην παίρνετε παρακεταμόλη καθώς δεν λειτουργεί καλά με το αλκοόλ και να πίνετε πολύ νερό.

Υπάρχουν τροφές με αρνητικές θερμίδες.

© uroburos / pixabay, © dietmaha / pixabay

Το σέλερι, το γκρέιπφρουτ, το μπρόκολο, οι ντομάτες και τα αγγούρια ονομάζονται τροφές με αρνητικές θερμίδες, αλλά δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη που να υποστηρίζει αυτό το γεγονός. Παρά το γεγονός ότι έχουν λίγες σε θερμίδες (από 7 έως 30 θερμίδες ανά 100 γρ.), το σώμα χρειάζεται λιγότερη ενέργεια από το συνηθισμένο. Μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι αυτά τα τρόφιμα περιέχουν πολύ νερό και φυτικές ίνες που δεν απαιτούν πολλή ενέργεια για να αφομοιωθούν.

Δείτε ακόμη 8 Μύθοι για τη Γλουτένη

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δεν πρέπει να πίνετε νερό ενώ τρώτε.

© YuliyaKirayonakBO / depositphotos

Όλο το νερό που πίνετε ενώ τρώτε βοηθά να ξεπλύνετε κομμάτια φαγητού στον οισοφάγο μέχρι το στομάχι. Επίσης, διασπά μεγάλα κομμάτια τροφής και μεταφέρει οξέα και ζυμώσεις σε αυτό. Το νερό αραιώνει την έκκριση του γαστρικού υγρού, αλλά δεν παρεμβαίνει στη λειτουργία του στομάχου. Το τελευταίο ρυθμίζει τη συγκέντρωση του γαστρικού υγρού. Ένα ποτήρι νερό θα σας βοηθήσει να αφομοιώσετε σωστά το φαγητό σας.

Η μπάρα σαπουνιού μεταδίδει βακτήρια.

© AllaSerebrina / depositphotos, © bacho123456 / depositphotos

Κανένα σαπούνι δεν μεταδίδει βακτήρια. Ακόμα κι αν ένα άτομο με τον ιό Έμπολα χρησιμοποίησε μια μπάρα σαπουνιού, θα εξακολουθεί να είναι ασφαλές για εσάς να τη χρησιμοποιήσετε. Μια ομάδα επιστημόνων διεξήγαγε ένα πείραμα: τοποθέτησαν βακτήρια σε μια μπάρα σαπουνιού, έπλυναν τα χέρια τους και έδωσαν το σαπούνι σε έναν άλλο συμμετέχοντα στο πείραμα. Ως αποτέλεσμα, δεν βρήκαν βακτήρια στα χέρια των συμμετεχόντων.

Τα αντιιδρωτικά είναι επικίνδυνα.

© CITAlliance / depositphotos, © CITAlliance / depositphotos

Τα αντιιδρωτικά είναι αποτελεσματικά μόνο όταν το αλάτι αλουμινίου φράζει τους πόρους από τους οποίους βγαίνει ο ιδρώτας. Στη δεκαετία του ’60, πιστευόταν ευρέως ότι το αλουμίνιο μπορεί να προκαλέσει τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Όμως μελέτες δεν έχουν αποδείξει ότι το αλουμίνιο παίζει κάποιο ρόλο στην ανάπτυξη της νόσου. Επομένως, δεν έχει νόημα να απαλλαγείτε από τα αντιιδρωτικά.

Οι άνθρωποι πίστευαν επίσης ότι τα αντιιδρωτικά μπορεί να προκαλέσουν νεφρικές παθήσεις. Αυτός ο μύθος καταρρίφθηκε από την επιστήμη. Είναι αδύνατον να απορροφηθεί τόσο πολύ αλουμίνιο μέσω του δέρματος για να βλάψει πραγματικά τα νεφρά.

Επίσης, το αλουμίνιο και τα parabens στα αντιιδρωτικά ενοχοποιήθηκαν για την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού. Αυτός ο μύθος καταρρίφθηκε επίσης από τους επιστήμονες

Πρέπει να κάνετε τουλάχιστον 10.000 βήματα κάθε μέρα.

© odua / depositphotos, © odua / depositphotos

Τα 10.000 βήματα είναι ένας τυχαίος αριθμός που δημιουργήθηκε από τους Ιάπωνες για να προωθήσουν έναν νέο μετρητή βημάτων στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Μια απότομη αύξηση της δραστηριότητας μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για άτομα με χρόνιες ασθένειες, ηλικιωμένους, άτομα με διαβήτη ή όσους έχουν συνηθίσει τον καθιστικό τρόπο ζωής. Μερικές μελέτες αποδεικνύουν ότι για να παραμείνετε σε φόρμα και υγιείς, πρέπει να κάνετε από 5.000 έως 8.000 βήματα κάθε μέρα. Οι επιστήμονες προσπάθησαν να μετρήσουν έναν ακριβή απαραίτητο αριθμό και ισχυρίστηκαν ότι συνιστάται να κάνετε τουλάχιστον 7.500 βήματα την ημέρα.

Δείτε επίσης Οι Επιστήμονες Αποδείξαν ότι Δεν Υπάρχει Υγιεινό Φαγητό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

όξινες τροφές,συνέπειες όξινων τροφών,διατροφή,συμβουλές διατροφής

10 Όξινες Τροφές που Μπορούν να Βλάψουν το Σώμα σας

καθαρισμός χιονιού,καθαρισμός πάγου,κόλπα καθαρισμού χιονιού,κόλπα καθαρισμού πάγου,χρήσιμα

9 Απλά Κόλπα Καθαρισμού Χιονιού και Πάγου