in ,

9 Απλά Κόλπα Καθαρισμού Χιονιού και Πάγου

καθαρισμός χιονιού,καθαρισμός πάγου,κόλπα καθαρισμού χιονιού,κόλπα καθαρισμού πάγου,χρήσιμα
9 Απλά Κόλπα Καθαρισμού Χιονιού και Πάγου

Η αντιμετώπιση του χιονιού και του πάγου δεν σημαίνει απλώς να φτυαρίζετε το δρόμο και τα πεζοδρόμια μερικές φορές το χρόνο. Εάν δεν είστε συνηθισμένος στο χιόνι ή απλά δεν ξέρετε πώς να το αντιμετωπίσετε, αυτό μπορεί να είναι ένα δύσκολο έργο. Δεν χρειάζεται να είναι, όμως. Μερικά απλά κόλπα θα σας φανούν χρήσιμα την επόμενη φορά που θα αντιμετωπίσετε το χιόνι και τον πάγο. Επίθεση σκύλου: 6 πράγματα για να προστατευτείτε – Τι πρέπει να κάνετε – Προσοχή μην τον χτυπήσετε

Ψεκάστε μαγειρικό λάδι στο φτυάρι χιονιού

Grace Cary/Moment/GettyImages

Για να μειώσετε τον χρόνο και να διευκολύνετε το φτυάρισμα, δοκιμάστε να ψεκασετε το φτυάρι σας με μαγειρικό λάδι την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να καθαρίσετε το δρόμο. Θα εμποδίσει το χιόνι να κολλήσει στο φτυάρι σας. Το χιόνι θα πέσει κυριολεκτικά αμέσως. Θα διευκολύνει επίσης να σύρετε το φτυάρι στους σωρούς του χιονιού. Απλώς φροντίστε να σκουπίσετε το φτυάρι πριν το αποθηκεύσετε για να αποφύγετε τυχόν λιπαρότητα που θα πρέπει να καθαρίσετε αργότερα.

Καλύψτε με μουσαμά

steverts/iStock/GettyImages

Αν ξέρετε ότι πρόκειται να ρίξει πολύ χιόνι ρίξτε ένα μουσαμά πάνω από το αυτοκίνητό σας και ένα άλλο πάνω από το πεζοδρόμιο, τη βεράντα ή οποιοδήποτε άλλο διάδρομο που συνήθως γεμίζει με χιόνι. Όταν τελειώσει η χιονόπτωση, απλώς βγείτε έξω, τραβήξτε τον μουσαμά στο πλάι και τινάξτε το χιόνι. Τυλίξτε τους μουσαμάδες και αποθηκεύστε τα για την επόμενη φορά.

Προαλατίστε το πεζοδρόμιο

ChiccoDodiFC/iStock/GettyImages

Εδώ είναι που η προετοιμασία είναι χρήσιμη. Τα λεία πεζοδρόμια μπορεί να είναι επικίνδυνα και ένας τρόπος για να το αποτρέψετε είναι να αλατίσετε εκ των προτέρων το πεζοδρόμιο και το δρόμο σας πριν καν αρχίσει το χιόνι. Το αλάτι θα κάνει τον πάγο να λιώσει όταν έρθει σε επαφή. Απλώς απλώστε το αλάτι και αφήστε το. Μπορείτε ακόμη να βάλετε λίγο αλάτι σε μια κάλτσα και να το τρίψετε απαλά στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας για να αποφύγετε τον πάγο. Δεν γίνεται πολύ πιο εύκολο από αυτό.

Το αλάτι μπορεί να είναι τραχύ στα πόδια των σκύλων σας, ωστόσο, και είναι καλύτερο να το κρατήσετε μακριά από τα φυτά σας. Εάν προτιμάτε ένα πιο ήπιο προϊόν, αναζητήστε αποπαγωτικά άλατα που περιέχουν χλωριούχο μαγνήσιο ή χλωριούχο κάλιο.

Χρησιμοποιήστε έναν φυσητήρα φύλλων για να καθαρίσετε το χιόνι

Anton Novikov/iStock/GettyImages

Αυτό είναι ένα εξαιρετικό απλό κόλπο για την αφαίρεση του ελαφρού, μαλακού χιονιού. Μπορεί ακόμα να χρειαστεί να φτυαρίσετε λίγο, καθώς δεν θα αφαιρέσει τα πάντα, ειδικά αν έχει σχηματιστεί ένα στρώμα πάγου από κάτω, αλλά σίγουρα θα είναι ένα καλό ξεκίνημα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Ο λόγος που πρέπει να ρίχνετε λεμόνι στο… τζάκι

Καλύψτε με άμμο

glebchik/iStock/GettyImages

Φέρτε την παραλία στο χιονιά με αυτό το κόλπο. Καλύψτε το δρόμο, το πεζοδρόμιο και τη βεράντα σας με ένα στρώμα άμμου για να αποτρέψετε το χιόνι από το να μετατραπεί σε πάγο, ενώ προσθέτετε λίγη απαραίτητη πρόσφυση σε ολισθηρούς διαδρόμους. Αυτή η απόλυτα φυσική λύση είναι ασφαλής για παιδιά και κατοικίδια, επομένως δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και άμμο γάτας.

Ξεπαγώστε τις κλειδαριές πορτών αυτοκινήτου με πιστολάκι μαλλιών

algre/iStock/GettyImages

Εάν οι κλειδαριές της πόρτας του αυτοκινήτου σας είναι παγωμένες και πρέπει να φύγετε σύντομα, πάρτε το πιστολάκι μαλλιών για βοήθεια. Χρησιμοποιήστε το στη χαμηλότερη θερμοκρασία και κινήστε το αργά μπρος-πίσω πάνω από την κλειδαριά της πόρτας.

Ορίστε ένα χρονοδιάγραμμα

Jelena Stanojkovic/iStock/GettyImages

Εάν γνωρίζετε ότι πρόκειται να χτυπήσει μια σφοδρή χιονόπτωση, βάλτε υπενθύμιση στο τηλέφωνό σας για να βγείτε έξω και να φτυαρίσετε το διάδρομό και το πεζοδρόμιο σας κάθε μία ή δύο ώρες. Το να το κάνετε σιγά σιγά θα είναι πολύ πιο εύκολο από το να περιμένετε μέχρι να σταματήσει να πέφτει το χιόνι, καθώς δεν θα έχει την ευκαιρία να συσσωρευτεί. Μπορεί να σας φανεί επίπονο να βγαίνετε συνεχώς έξω, αλλά κάθε έξοδος θα διαρκέσει μόνο λίγα λεπτά έναντι ωρών εάν περιμένετε να φτυαρίσετε όλο το χιόνι ταυτόχρονα.

Τοποθετήστε πατάκια που λιώνουν το χιόνι

victorass88/iStock/GettyImages

Εάν έχετε χώρους του σπιτιού σας που είναι συνεχώς ολισθηροί και καλύπτονται με στρώματα χιονιού, σκεφτείτε να τοποθετήσετε ειδικά χαλάκια που λιώνουν το χιόνι. Αυτά θερμαίνονται όταν είναι ενεργοποιημένα και λιώνουν αργά το χιόνι.

Φτιάξτε το δικό σας αποπαγωτικό σπρέι

baloon111/iStock/GettyImages

Φτιάξτε το δικό σας μείγμα αποπαγοποίησης με απλά υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στο σπίτι. Αναμείξτε 1 κουταλάκι του γλυκού κανονικό υγρό πιάτων και 1 κουταλιά της σούπας οινόπνευμα σε λίτρα νερό. Μπορείτε να ρίξετε το μείγμα απευθείας σε οποιαδήποτε επιφάνεια θέλετε να λιώσει το χιόνι ή ο πάγος ή μπορείτε να το βάλετε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να το έχετε στο αυτοκίνητό σας για το παρμπρίζ. Θα κάνει το ξύσιμο του στρώματος πάγου πιο εύκολο από ποτέ.

Δείτε επίσης 6 Εύκολοι Τρόποι για να Βρείτε Κρυφές Κάμερες σε Δοκιμαστήρια και Ξενοδοχεία

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

μύθοι για την υγεία,συμβουλές υγείας,υγεία

7 Μύθοι για την Υγεία που Καταρρίφθηκαν Επιτυχώς από την Σύγχρονη Επιστήμη

Πώς μοιάζουν τα κλασικά σπίτια σε 9 χώρες του κόσμου και πόσο διαφορετικά είναι σε σχέση με της Ελλάδας