in , , ,

9 Συμβουλές για τη Φροντίδα των Δοντιών από Οδοντιάτρους που Δεν Πρέπει να Αγνοηθούν

φροντίδα δοντιών,συμβουλές για δόντια,συμβουλές υγείας,υγεία
9 Συμβουλές για τη Φροντίδα των Δοντιών από Οδοντιάτρους που Δεν Πρέπει να Αγνοηθούν

Οι οδοντίατροι μπορούν πάντα να σας δώσουν μερικές χρήσιμες συμβουλές και να σας προειδοποιήσουν για κινδύνους που ίσως δεν έχετε καν σκεφτεί ποτέ. Και παραδόξως, η στοματική υγεία εξαρτάται ακόμη και από τις πιο μικρές λεπτομέρειες. 7 Συμβουλές για Λευκά και Υγιή Δόντια

Μην βουρτσίζετε τα δόντια αμέσως μετά το γεύμα.

© depositphotos, © depositphotos

Είναι πολύ εύκολο να καταστρέψετε το σμάλτο των δοντιών με αυτόν τον τρόπο ειδικά αν χρησιμοποιείτε σκληρή οδοντόβουρτσα. Οι τροφές και τα ροφήματα διαταράσσουν την ισορροπία του pH στο στόμα και κάνουν το σμάλτο λίγο πιο μαλακό για μικρό χρονικό διάστημα. Οι οδοντίατροι συνιστούν το βούρτσισμα των δοντιών τουλάχιστον 30-40 λεπτά μετά το γεύμα.

Ο κίνδυνος της πισίνας.

© depositphotos, © depositphotos

Φυσικά, κανείς δεν λέει ότι το κολύμπι δεν είναι ευεργετικό για την υγεία. Το πρόβλημα όμως είναι ότι τα χημικά που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση του νερού στις πισίνες έχουν τρομερή επίδραση στα δόντια. Στη δεκαετία του ’80, Αμερικανοί επιστήμονες δημοσίευσαν τα αποτελέσματα μιας μελέτης που επικεντρώθηκε στην υγεία των δοντιών επαγγελματιών κολυμβητών, το 40% των οποίων υπέφερε από βλάβη στο σμάλτο των δοντιών.

Λοιπόν, τι πρέπει να κάνετε; Προσπαθήστε να κρατήσετε το νερό της πισίνας έξω από το στόμα σας και κολυμπήστε σε γλυκό ή αλμυρό νερό το καλοκαίρι.

Θα πρέπει να πίνετε καφέ αμέσως και όχι σε διάστημα 30 λεπτών.

© depositphotos, © depositphotos

Σκεφτείτε τον τρόπο που πίνετε καφέ. Αν τον πίνετε με μικρές γουλιές, τότε ειδικά ο καφές με ζάχαρη καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών. Επομένως, είναι καλύτερο να τον πίνετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Υπάρχει λόγος για τον οποίο οι γυναικολόγοι συνιστούν να κάνετε έλεγχο των δοντιών σας πριν προγραμματίσετε μια εγκυμοσύνη.

© depositphotos

Πρώτον, η τερηδόνα είναι μια ανοιχτή πηγή μόλυνσης που εξαπλώνεται από τους ιστούς των δοντιών στα ούλα και στη συνέχεια θα μπορούσε να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος και να επηρεάσει το έμβρυο. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό και το μωρό να έχει σοβαρές συγγενείς ασθένειες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δεύτερον, η περιοδοντίτιδα είναι επίσης πολύ επικίνδυνη γιατί μπορεί να μειώσει την αναπαραγωγική ικανότητα τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Και ακόμα κι αν γίνει σύλληψη, το μωρό μπορεί να γεννηθεί πρόωρα ή με πολύ χαμηλό βάρος γέννησης.

Δείτε ακόμη Ποιες Τροφές Διατηρούν τα Δόντια Υγιή και Λευκά

Το να βουρτσίζετε τα δόντια στο ντους ή στην τουαλέτα δεν είναι η καλύτερη ιδέα.

© depositphotos

Ενώ φροντίζετε τα δόντια σας, είναι καλύτερο να μην αποσπάτε την προσοχή σας από οτιδήποτε άλλο. Αυτή είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά. Και για να μάθετε στα παιδιά σας να βουρτσίζουν τα δόντια τους για ορισμένο χρόνο, οι γιατροί συνιστούν να ακούνε το αγαπημένο τους τραγούδι. Θα τραβήξει την προσοχή του παιδιού σας για 2-3 λεπτά (αυτός είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να αφαιρεθεί η οδοντική πλάκα και να απαλλαγεί από τα βακτήρια).

Τα φασόλια μπορούν να βλάψουν ακόμη περισσότερο τα χαλασμένα δόντια.

© depositphotos

Ποιος θα πίστευε ότι τα φασόλια θα μπορούσαν να βλάψουν τα δόντια; Όλα έχουν να κάνουν με τη φυτοαιμοσυγκολλητίνη που περιέχουν, είναι η πρωτεΐνη που προκαλεί τη γρήγορη κυτταρική διαίρεση. Εάν έχετε τερηδόνα, η κατανάλωση φασολιών μπορεί να οδηγήσει σε κοκκίωμα. Φυσικά, ο κίνδυνος είναι αρκετά χαμηλός, αλλά είναι καλύτερο να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε οδοντικά προβλήματα πριν φάτε φασόλια.

Η στοματική υγεία συνδέεται με τη μνήμη.

© depositphotos, © depositphotos

Οι επιστήμονες διεξήγαγαν έρευνα με 273 εθελοντές ηλικίας 55 ετών και άνω. Και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που δεν έχουν όλα τα δόντια τους είχαν χειρότερη μνήμη, ήταν πιο ευερέθιστοι και ήταν πιο επιρρεπείς σε εναλλαγές της διάθεσης. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει μια θεωρία ότι η απώλεια δοντιών μειώνει τον αριθμό των αισθητηριακών σημάτων που στέλνουν στον εγκέφαλο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι οδοντίατροι συνιστούν να χρησιμοποιήσετε κάθε ευκαιρία που έχετε για να σώσετε ένα δόντι. Σήμερα υπάρχουν ακόμη και τεχνολογίες που επιτρέπουν να ανακατασκευάσετε το δόντι αν έχετε μόνο τη ρίζα.

Το δάγκωμα ενός παιδιού μπορεί να αλλάξει από το κρυολόγημα.

© depositphotos

Φυσικά, αν ένα παιδί κρυώσει μία ή δύο φορές το χρόνο, είναι απολύτως φυσιολογικό. Αλλά εάν κρυώνει πολύ συχνά στην πρώιμη παιδική ηλικία, μπορεί να έχει πρόβλημα με το δάγκωμα του. Ένα άτομο που δεν μπορεί να αναπνεύσει από τη μύτη του αναγκάζεται να αναπνεύσει από το στόμα του. Ο σκελετός του προσώπου παραμορφώνεται εύκολα σε αυτή την ηλικία και αυτό μπορεί να προκαλέσει την κίνηση της κάτω γνάθου λίγο προς τα εμπρός.

Σε αυτήν την περίπτωση, ένας οδοντίατρος μπορεί να συστήσει πρώτα να επισκεφτείτε έναν ειδικό για να βεβαιωθείτε ότι η μύτη είναι εντάξει. Διαφορετικά, η προσπάθεια που καταβάλλετε για να διορθώσετε το δάγκωμα μπορεί να είναι άχρηστη.

Μη μασάτε πάγο και μην τρυπάτε τη γλώσσα σας.

© depositphotos, © depositphotos

Εάν μασάτε πάγο ή τρώτε πολλούς ξηρούς καρπούς, μπορεί να βλάψετε τα ούλα σας και το σμάλτο των δοντιών σας. Τα οδοντικά σφραγίσματα κινδυνεύουν επίσης. Το ίδιο ισχύει και για το τρύπημα της γλώσσας: ένα κομμάτι μετάλλου στη γλώσσα είναι πηγή πιθανής μηχανικής βλάβης στα δόντια σας.

Επίσης, μην χρησιμοποιείτε τα δόντια σας για να ανοίξετε πακέτα φαγητού, κουτιά αναψυκτικών και ούτω καθεξής. Είναι καλύτερα να αφιερώσετε αρκετά δευτερόλεπτα για να το κάνετε σωστά και να μην θέσετε τα δόντια σας σε κίνδυνο.

Δείτε επίσης 4 Σημάδια ότι Βουρτσίζετε τα Δόντια σας Δυνατά και Πως να το Διορθώσετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

πώς να ξεκολλήσεις τσίχλα απο ρούχα

Πώς να Καθαρίσετε Κολλημένες Τσίχλες – Τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη με ένα απλό υλικό που έχουμε όλοι Σπίτι μας!

λάθη σε χειμερινά ρούχα,συμβουλές για ρούχα,ρούχα,μόδα,συμβουλές μόδας,lifestyle

9 Λάθη σε Χειμερινά Ρούχα και Αξεσουάρ που Κάνουν οι Περισσότερες Γυναίκες