in , , , ,

4 Σημάδια ότι Βουρτσίζετε τα Δόντια σας Δυνατά και Πως να το Διορθώσετε

δυνατό βουρτσίσμα δοντιών,φροντίδα δοντιών,συμβουλές για τα δόντια,υγεία,συμβουλές υγείας,χρήσιμα
4 Σημάδια ότι Βουρτσίζετε τα Δόντια σας Δυνατά και Πως να το Διορθώσετε

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι για να αφαιρέσουν την πλάκα από τα δόντια τους, πρέπει να τα βουρτσίσουν πολύ δυνατά. Ωστόσο, αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια, καθώς η πλάκα είναι τόσο μαλακή, θα μπορούσατε να την αφαιρέσετε με ένα κομμάτι πανί. Ο λόγος που χρειάζεστε μια οδοντόβουρτσα είναι απλώς και μόνο επειδή ένα πανί δεν μπορεί να φτάσει σε όλες τις γωνίες του στόματός σας. Για να καταλάβετε αν όντως βουρτσίζετε τα δόντια σας δυνατά δείτε παρακάτω τα 4 πιο κοινά σημάδια υπερβολικού βουρτσίσματος μαζί με 4 αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης τους. 7 Καθημερινές Συνήθειες που Λεκιάζουν τα Δόντια

Τα ούλα αρχίζουν να υποχωρούν.

brightside

Κάθε ένα από τα δόντια μας προστατεύεται από σμάλτο, το οποίο μπορεί να φθαρεί σοβαρά από το υπερβολικό βούρτσισμα. Και βλάπτοντας το σμάλτο, τα ούλα μπορεί να αρχίσουν να υποχωρούν, εκθέτοντας τις ρίζες των δοντιών σε μεγάλο κίνδυνο. Εάν τα δόντια σας έχουν φτάσει σε αυτό το σημείο, ίσως χρειαστεί να προσθέσετε μόνιμη πλήρωση στα κανάλια ρίζας ή ακόμη και να εξαγάγετε δόντια που δεν είναι πλέον υγιή. Σύμφωνα με τους οδοντιάτρους, περίπου το 10% -20% του πληθυσμού παγκοσμίως σε όλο έχει καταστρέψει τα ούλα του λόγω υπερβολικού βουρτσίσματος.

Τα δόντια είναι πολύ ευαίσθητα.

© Shutterstock.com

Παρόμοια με την υποχώρηση των ούλων, τα δόντια μπορεί να γίνουν ευαίσθητα όταν το σμάλτο καταστρέφεται. Οι ρίζες των δοντιών εκτίθενται και ως εκ τούτου, τα νεύρα είναι πολύ ευαίσθητα πλέον. Εάν δυσκολεύεστε να πίνετε πολύ ζεστά ή πολύ κρύα ροφήματα και να δαγκώνετε σκληρές τροφές, τότε πρέπει να επισκεφθείτε το οδοντογιατρό σας. Πρέπει επίσης να αρχίσετε να βουρτσίζετε τα δόντια σας με πιο ήρεμο και απαλό τρόπο.

Οι τρίχες της οδοντόβουρτσας σας έχουν φθαρεί.

© s0_0k / reddit

Η τριβή της οδοντόβουρτσας είναι η πιο συνηθισμένη αιτία της οδοντικής εκτριβής, που σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι βουρτσίζουν τα δόντια τους με λάθος τρόπο. Είναι είτε επειδή βουρτσίζουν πολύ δυνατά είτε χρησιμοποιούν οδοντόβουρτσες με σκληρές τρίχες που βλάπτουν τα δόντια. Επομένως, εάν η οδοντόβουρτσα σας φαίνεται ότι χρειάζεται αντικατάσταση κάθε λίγες εβδομάδες, τότε τη χρησιμοποιείτε πολύ δυνατά. Πρέπει να τη αντικαθιστάτε κάθε 3-4 μήνες, αλλά θα πρέπει να φαίνεται λιγότερο φθαρμένη.

Τα δόντια κοντά στα ούλα δεν είναι πολύ φωτεινά ή γυαλιστερά.

brightside

Ο λόγος που τα δόντια είναι λίγο πιο σκούρα κάτω από τα ούλα είναι ότι δεν προστατεύονται από το σμάλτο. Γι’ αυτό όταν τα ούλα αρχίζουν να υποχωρούν, τα δόντια στη βάση τους φαίνονται πιο κίτρινα ή πιο σκούρα. Χωρίς σμάλτο για την προστασία τους, εκτίθενται σε όλα τα είδη μικροβίων και βακτηρίων. Έτσι, θέτετε σε κίνδυνο ολόκληρη την υγεία των δοντιών.

Δείτε ακόμη Πότε Πρέπει να Βουρτσίζετε τα Δόντια σας το Πρωί

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Χρησιμοποιήστε οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες.

brightside

Δεν είναι μόνο η δύναμη με την οποία βουρτσίζετε, αλλά και η ποιότητα της οδοντόβουρτσας που βλάπτει τα δόντια σας. Η επιλογή μαλακών τριχών είναι το πρώτο βήμα και, στη συνέχεια, πρέπει να επανεξετάσετε τη μέθοδο βουρτσίσματος. Πρέπει να κρατάτε την οδοντόβουρτσα υπό γωνία 45 μοιρών και να αρχίζετε να βουρτσίζετε απαλά εμπρός και πίσω. Μπορείτε να το κρατήσετε με το αδύναμο χέρι, ώστε να μειωθεί η πίεση που ασκείτε.

Χρησιμοποιήστε ηλεκτρική οδοντόβουρτσα.

© ericman93 / reddit© pdmcmahon / reddit

Ένα υπέροχο χαρακτηριστικό πολλών ηλεκτρικών οδοντόβουρτσων είναι ότι σας ειδοποιούν όταν ασκείτε υπερβολική πίεση. Το φως τους θα αλλάξει από πράσινο σε κόκκινο και θα αρχίσει να κάνει διαφορετικό θόρυβο, παρόμοιο με ένα συναγερμό. Επομένως, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ενώ βουρτσίζετε, το φως παραμένει πράσινο, ώστε να εφαρμόσετε τη σωστή πίεση. Ωστόσο, δεν διαθέτουν όλες οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες αυτόν τον αισθητήρα, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει πρώτα να ελέγξετε τα χαρακτηριστικά τους.

Κρατήστε την οδοντόβουρτσα με μόνο 3 δάχτυλα.

brightside

Κρατώντας την οδοντόβουρτσα σαν στυλό θα σας βοηθήσει να ασκήσετε τη σωστή πίεση στα δόντια. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορείτε εύκολα να ελέγξετε τη δύναμη που ασκείτε στο χέρι σας. Αντίθετα, όταν κρατάτε την οδοντόβουρτσα με όλο το χέρι, δεν ελέγχετε τη δύναμή σας και βουρτσίζετε πολύ έντονα. Δεν είναι η πίεση που θα καθαρίζει τα δόντια αλλά οι τρίχες που πρέπει να μπουν μεταξύ όλων των δοντιών, αφαιρώντας την πλάκα και τα βακτήρια.

Βεβαιωθείτε ότι η οδοντόκρεμα είναι ελάχιστα λειαντική.

© WERBUNGJABITTE / reddit© mogillicious / reddit

Χρειαζόμαστε την οδοντόκρεμα μας ώστε να είναι αρκετά λειαντική ώστε να καθαρίζει τα δόντια όπως πρέπει. Ωστόσο, οι λειαντικές οδοντόκρεμες αφαιρούν το σμάλτο από τα δόντια. Αντί να διαβάζετε ετικέτες και να ψάχνετε για να δείτε πόσο λειαντικά είναι τα συστατικά τους, υπάρχει ένα τέχνασμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Πάρτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και τρίψτε μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας σε αυτό. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με άφθονο νερό και δείτε εάν έχουν απομείνει γρατσουνιές στο αλουμινόχαρτο. Ο αριθμός των γρατσουνιών θα σας δείξει πόσο λειαντική είναι η οδοντόκρεμα.

Δείτε επίσης 16 Εναλλακτικές Χρήσεις για Στοματικό Διάλυμα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κατσαρίδες,κατσαρίδες σπίτι,κατσαρίδες τέλος,κατσαρίδες με φτερά

Κατσαρίδες στο Σπίτι: Αντιμετώπιση με φυσικούς τρόπους

ροζ τραπεζαρίες,ιδέες για ροζ τραπεζαρίες,διακόσμηση τραπεζαρίας,ιδέες διακόσμησης τραπεζαρίας

27 Όμορφες Ιδέες για Ροζ Τραπεζαρίες