in , , , ,

ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΣΠΙΤΙΟΥ: 8 Απλά Σπιτικά Καθαριστικά Δαπέδου

καθάρισμα σπιτιού, σπιτικά καθαριστικά, καθαριστικά δαπέδου
ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΣΠΙΤΙΟΥ: 8 Απλά Σπιτικά Καθαριστικά Δαπέδου

Καθάρισμα σπιτιού: Τα εμπορικά καθαριστικά δαπέδου είναι αρκετά αποτελεσματικά στο να καθαρίζουν τα δάπεδα. Είναι επίσης ακριβά και συχνά είναι γεμάτα με σκληρές χημικές ουσίες που δεν μπορείτε καν να προφέρετε. Γι’ αυτό δείτε 8 Απλά Σπιτικά Καθαριστικά Δαπέδου

Επιπλέον, μπορεί να μην θυμάστε πάντα να αγοράσετε προϊόντα καθαρισμού αφού τελειώσουν. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που χρειάζεστε ένα σπιτικό καθαριστικό δαπέδου, πιθανότατα έχετε πολλά υλικά στην κουζίνα ή το μπάνιο σας για να αποκτήσετε καθαρά δάπεδα με μη τοξικά συστατικά. 8 Ασφαλή Σπιτικά Καθαριστικά από Βότανα

ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΣΠΙΤΙΟΥ: Σπιτικά Καθαριστικά Δαπέδου

urbazon/iStock/GettyImages

Ξίδι, νερό και αιθέρια έλαια

Tanya-stock/iStock/GettyImages

Το απλό λευκό ξύδι είναι πάντα βασικό συστατικό στα DIY καθαριστικά. Είναι φθηνό και μπορεί να διασπάσει βρωμιά και λίγδα. Επομένως είναι εξαιρετικό για τον καθαρισμό σε ότι μαζεύει το δάπεδο. Το ξύδι μπορεί να σκοτώσει μερικά από τα μικρόβια αν και δεν είναι το πιο αποτελεσματικό απολυμαντικό.

Επειδή το ξύδι είναι τόσο όξινο, δεν είναι το ιδανικό σπιτικό καθαριστικό δαπέδου για κάθε τύπο δαπέδου και μπορεί στην πραγματικότητα να καταστρέψει κερωμένες, γυαλισμένες ή πορώδεις επιφάνειες. Χρησιμοποιήστε αναλογία ενός προς ένα ξίδι και νερό για να καθαρίσετε δάπεδα από πλακάκια βινυλίου ή πορσελάνης ή να σφουγγαρίσετε πατώματα από σκληρό ξύλο με ένα πιο αραιωμένο διάλυμα 1/2 έως 1 φλιτζάνι ξύδι ανά 4 λίτρα νερού. Αντικαταστήστε με μηλόξυδο το λευκό ξύδι, αν προτιμάτε. Προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριων ελαίων για να καλύψετε τη δυσάρεστη παρατεταμένη μυρωδιά του ξιδιού.

Σπιτικά Καθαριστικά Δαπέδου

Χλωρίνη και νερό

ClaudioValdes/iStock/GettyImages

Επιλέξτε ένα σπιτικό καθαριστικό δαπέδου με διάλυμα χλωρίνης και νερού εάν ένα άτομο ή ένα κατοικίδιο έχει αρρωστήσει στο πάτωμα ή αν στοχεύετε απλώς σε μια πραγματικά ολοκληρωμένη απολύμανση. Ένα διάλυμα χλωρίνης πρέπει να στεγνώσει με τον αέρα, επομένως είναι πραγματικά καλό μόνο στην απολύμανση και όχι στην απομάκρυνση της βρωμιάς και της λίγδας.

Η χλωρίνη πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή και μόνο σε καλά αεριζόμενους χώρους όπου δεν υπάρχουν παιδιά ή κατοικίδια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε σκληρές επιφάνειες, όπως δάπεδα από βινύλιο και μη πορώδη πλακάκια. Δεν συνιστάται η χρήση χλωρίνης σε δάπεδο από σκληρό ξύλο. Εάν πρόκειται να το ρισκάρετε, δοκιμάστε το διάλυμα σε ένα μικρό κομμάτι και αφήστε το να στεγνώσει για να ελέγξετε για ζημιά πριν συνεχίσετε. Συνιστάται το σφουγγάρισμα των δαπέδων με διάλυμα 1/3 φλιτζάνι χλωρίνης σε 4 λίτρα νερό. Να φοράτε πάντα γάντια και παλιά ρούχα ενώ καθαρίζετε με χλωρίνη.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βόρακας και νερό

Sutin Yuukung / EyeEm/EyeEm/GettyImages

Δεν έχουν όλοι στη διάθεσή τους βόρακα αλλά αν έχετε ένα κουτί ίσως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τα δάπεδά σας. Ο βόρακας (ένα ορυκτό σε σκόνη επίσης γνωστό ως βορικό νάτριο) έχει τη φήμη ως καθαριστικό για όλες τις χρήσεις. Στην πραγματικότητα, είναι ασφαλέστερο να χρησιμοποιείται μόνο σε ανθεκτικά δάπεδα από πλακάκια ή βινύλιο. Διαλύστε 2 κουταλιές της σούπας βόρακα σε 4 λίτρα ζεστό νερό για να φτιάξετε ένα διάλυμα σφουγγαρίσματος.

Μαύρο τσάι

flil/iStock/GettyImages

Μπορεί να εκπλαγείτε από το πόσο καλά λειτουργεί το μαύρο τσάι σε δάπεδα από σκληρό ξύλο. Είναι ένα από τα λίγα DIY καθαριστικά που είναι γενικά ασφαλή για ξύλο. Το τσάι δεν διαλύει επίμονα πιτσιλίσματα ούτε απολυμαίνει, αλλά θα δώσει στην επιφάνεια λίγη λάμψη και να αναδείξει τους φυσικούς τόνους του δαπέδου από σκληρό ξύλο.

Απλώς βράστε μια κατσαρόλα με νερό, προσθέστε φακελάκια μαύρου τσαγιού και αφήστε το τσάι να βράσει μέχρι να κρυώσει το νερό. Όσο πιο ανοιχτόχρωμα είναι τα δάπεδά σας, τόσο λιγότερα φακελάκια τσαγιού χρειάζεστε. Ξεκινήστε με μερικά μόνο την πρώτη φορά που θα δοκιμάσετε αυτό το κόλπο καθαρισμού. Βουτήξτε ένα σφουγγάρι ή σφουγγαρίστρα στο κρύο τσάι και στύψτε το ώστε να είναι απλώς υγρό πριν καθαρίσετε το πάτωμα. Πρώτα, δοκιμάστε το τσάι σε μια δυσδιάκριτη περιοχή για να βεβαιωθείτε ότι είστε εντάξει με οποιοδήποτε αποτέλεσμα λεκέδων που εμφανίζεται.

Δείτε ακόμη Σπιτικά Καθαριστικά Ξύλου

Σαπούνι Καστίλλης και νερό

bymuratdeniz/iStock/GettyImages

Το σαπούνι Καστίλλης είναι ένα φυτικό προϊόν που είναι γενικά ασφαλές για χρήση σε δάπεδα από ξύλο, πέτρα και laminate. Προσθέστε μόνο μερικές κουταλιές της σούπας υγρό σαπούνι Καστίλλης ή τρίμματα μπάρας σαπουνιού σε 4 λίτρα ζεστό νερό για να φτιάξετε μια μεγάλη παρτίδα καθαριστικού δαπέδου για σφουγγάρισμα. Προσθέστε μόνο μερικές σταγόνες από το σαπούνι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού με ζεστό νερό, εάν απλώς καθαρίζετε λεκέδες στο δαπέδο. Χρησιμοποιείτε πάντα ένα ολοκαίνουργιο μπουκάλι ψεκασμού σε DIY καθαριστικά δαπέδου, καθώς τα παλιά μπουκάλια ψεκασμού μπορεί να έχουν ακόμα ίχνη από άλλα σπρέι καθαρισμού.

Ισοπροπυλική αλκοόλη, ξύδι και νερό

Karl Tapales/Moment/GettyImages

Η ισοπροπυλική αλκοόλη είναι ένα καλό καθαριστικό δαπέδου επειδή έχει απολυμαντικές ιδιότητες. Είναι πολύ σκληρό για ξύλινες και πορώδεις επιφάνειες, αλλά είναι κατάλληλο για laminate δάπεδα. Αναμείξτε ίσα μέρη αλκοόλης, ξυδιού και νερού σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ραντίστε το πάτωμα με το διάλυμα. Στη συνέχεια, περάστε με μια υγρή σφουγγαρίστρα.

Υγρό σαπούνι πιάτων, νερό και ξύδι

Cappi Thompson/Moment/GettyImages

Το υγρό σαπούνι πιάτων είναι εξαιρετικό στο να καθαρίζει το λίπος και τη βρωμιά στα πιάτα και μπορεί να κάνει το ίδιο για τα μη πορώδη δάπεδα. Είναι μια ιδιαίτερα καλή επιλογή ως καθαριστικό για δάπεδα από λινέλαιο. Απλώς προσθέστε μερικές σταγόνες υγρό πιάτων σε έναν κουβά με ζεστό νερό. Σφουγγαρίστε με το σαπουνόνερο και μετά ξεπλύνετε με μια καθαρή, υγρή σφουγγαρίστρα. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε σαπούνι πιάτων και νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, να ψεκάζετε ένα τμήμα του δαπέδου με το διάλυμα και να τρίβετε με τη σφουγγαρίστρα. Μια βουτιά ξιδιού μπορεί να ενισχύσει τη καθαριστική δύναμη του διαλύματος εάν καθαρίζετε πραγματικά παραμελημένο δάπεδο από λινέλαιο.

Μαγειρική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Alfred Evelina / 500px/500px/GettyImages

Φτιάξτε μια πάστα από δύο μέρη μαγειρικής σόδας και ένα μέρος υπεροξειδίου του υδρογόνου για να τρίψετε βρεγμένα ή λεκιασμένα πλακάκια. Αφήστε την για περίπου 30 λεπτά πριν το ξεπλύνετε με νερό. Αυτό το κόλπο θα λευκάνει τόσο τα πλακάκια όσο και τους αρμούς.

Δείτε επίσης DIY Καθαριστικό Μπανιέρας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

φλοράλ ταπετσαρίες, φλοράλ διακόσμηση, φλοράλ,φλοράλ, ανθικό μοτίβο

Πώς να χρησιμοποιήσετε το φλοράλ στη διακόσμηση: 4 + 1 ιδέες για να δημιουργήσετε το δικό σας ανθικό interior design με τη χρήση φωτοταπετσαρίας

κόλπα ομορφιάς,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

16 Ιδιοφυή Κόλπα Ομορφιάς για Καθημερινή Χρήση