in , , ,

Σπιτικά Καθαριστικά Ξύλου

DIY σπιτικά καθαριστικά ξύλου,καθαρισμός ξύλου,συμβουλές καθαρισμού ξύλου,ξύλο,χρήσιμα

Τα ξύλινα δάπεδα είναι μια από τις πιο όμορφες και πιο ανθεκτικές επιλογές δαπέδων που μπορεί να έχει ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα. Το ξύλο όχι μόνο προσθέτει χαρακτήρα, αλλά επίσης έναν λεπτό πλούτο που το ξεχωρίζει από άλλες επιλογές δαπέδων. Εάν έχετε ξύλινα πατώματα δεν χρειάζεστε σκληρά χημικά για να τα καθαρίσετε. Υπάρχουν πολλά DIY σπιτικά καθαριστικά ξύλου τα οποία είναι αναμφισβήτητα καλύτερα από οποιοδήποτε εμπορικό καθαριστικό. Πώς να Καθαρίσετε Λεκέδες Λαδιού σε Ξύλο

Σπιτικά Καθαριστικά Ξύλου

Καθαριστικό ξύλου

Θα χρειαστείτε ένα μπουκάλι ψεκασμού, 1 φλιτζάνι νερό, 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Αν και το λευκό ξύδι μπορεί να μυρίζει για μερικούς, είναι ιδανικό για τον καθαρισμό του ξύλου χωρίς να το ξελουστράρει.

Ρίξτε το νερό και το ξύδι στο μπουκάλι ψεκασμού και ανακατέψτε. Προσθέστε το ελαιόλαδο στο μπουκάλι. Ανακινήστε καλά. Κάθε φορά που ετοιμάζεστε να χρησιμοποιήσετε αυτό το μείγμα, ίσως χρειαστεί να το ανακινήσετε δυνατά πριν το χρησιμοποιήσετε, καθώς το λάδι, το νερό και το ξύδι συχνά διαχωρίζονται. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε αυτό το μείγμα κάθε μέρα ή κάθε δεύτερη μέρα, ανάλογα με τη ρουτίνα καθαρισμού σας.

Λάδι αναζωογόνησης ξύλου

Εάν χρειάζεστε ένα μείγμα για γυάλισμα ή αναζωογόνηση ξύλου, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας ανακατεύοντας 1 κουταλιά της σούπας ξύδι με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα βάζο.

Βεβαιωθείτε ότι αυτά τα συστατικά είναι καλά αναμεμειγμένα. Για να το εφαρμόσετε, βουτήξτε ένα πανί στο μείγμα και στη συνέχεια περάστε το ξύλο.

Δείτε ακόμη Πώς να Αφαιρέσετε τη Μυρωδιά Τσιγάρου από Ξύλινα Έπιπλα

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Σπρέι για ξεσκόνισμα του ξύλου

Εάν χρειάζεστε ένα σπιτικό καθαριστικό που θα αφαιρεί την καθημερινή σκόνη και τη βρωμιά, χρησιμοποιήστε αυτή τη συνταγή για τις ξύλινες επιφάνειές σας: 1 φλιτζάνι νερό, 1/2 φλιτζάνι λευκό ξύδι, 2 κουταλάκια του γλυκού ορυκτέλαιο ή λάδι καρύδας, 15 σταγόνες λάδι λεμονιού, ένα άδειο μπουκάλι ψεκασμού και ένα πανί μικροϊνών ή μαλακό πανί. Προσθέστε όλα αυτά τα συστατικά στο μπουκάλι ψεκασμού και ανακινήστε δυνατά μέχρι να αναμειχθουν καλά. Ψεκάστε το ξύλο και σκουπίστε με το πανί.

Καθαριστικό για ξύλινα πατώματα

Αν δεν είστε λάτρης της μυρωδιάς του λευκού ξιδιού, αυτό το σπιτικό σπρέι χωρίς ξύδι είναι για εσάς. Αυτό το μείγμα είναι τέλειο για τον καθαρισμό πιτσιλιών, σκόνης και βρωμιάς. Θα χρειαστείτε 4 φλιτζάνια ζεστό νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού σαπούνι Καστίλης, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού, ένα άδειο μπουκάλι ψεκασμού και μια σφουγγαρίστρα.

Ανακατέψτε όλα αυτά τα συστατικά σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ανακινήστε καλά πριν τα χρησιμοποιήσετε. Ψεκάστε το διάλυμα στο ξύλινο πάτωμα και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τη σφουγγαρίστρα για να καθαρίσετε τα δάπεδά σας. Εάν δεν έχετε αιθέριο έλαιο λεμονιού ή απλά δεν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε, είναι προαιρετικό να προσθέσετε άρωμα εσπεριδοειδών, οπότε αφήστε το.

Καθαριστικό για σκούρο ξύλο

Θα χρειαστείτε 1/2 φλιτζάνι μηλόξυδο, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αιθέριο έλαιο λεβάντας (προαιρετικά), γλυκερίνη (προαιρετικά), ένα μπουκάλι σπρέι και ένα μαλακό πανί. Το μηλόξυδο θα αφαιρέσει τη βρωμιά και το λίπος που είναι δύσκολο να καθαριστεί από το ξύλο. Ο χυμός λεμονιού θα χρησιμεύσει ως απολυμαντικό για το πάτωμα και το ελαιόλαδο θα το ενυδατώσει και θα το προστατεύσει. Ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, ανακινήστε καλά και απλώστε το διάλυμα στο ξύλο χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης ΞΥΛΙΝΑ ΕΠΙΠΛΑ: Ο οικονομικός και αποδοτικός τρόπος για να τα καθαρίσετε. Φτιάξτε μείγμα με 2 υλικά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Ο καναπές έβγαζε δυσάρεστες οσμές - Πασπάλισε λίγη μαγειρική σόδα και τρελάθηκε με το αποτέλεσμα

Ο καναπές έβγαζε δυσάρεστες οσμές – Πασπάλισε λίγη μαγειρική σόδα και τρελάθηκε με το αποτέλεσμα

χάστε βάρος με τα αγαπημένα σας φαγητά,χάσιμο βάρους χωρίς περιορισμούς,συμβουλές διατροφής,διατροφή

12 Τρόποι για να Χάσετε Βάρος Χωρίς να Κόψετε τα Αγαπημένα σας Φαγητά