in ,

DIY Καθαριστικό Μπανιέρας

DIY καθαριστικό μπανιέρας,DIY καθαριστικό μπάνιου,καθαρισμός,χρήσιμα
DIY Καθαριστικό Μπανιέρας

Ο καθαρισμός της τουαλέτας μπορεί να είναι η πιο δυσάρεστη εργασία στο μπάνιο, αλλά της μπανιέρας είναι σίγουρα η μεγαλύτερη ταλαιπωρία. Σκυμμένοι πάνω από τη μπανιέρα, τρίβοντας την, πονώντας τα γόνατα και μούσκεμα στον ιδρώτα. Αυτό το DIY καθαριστικό μπανιέρας κάνει τον καθαρισμό πολύ πιο εύκολο χωρίς να εισπνέετε επικίνδυνες χημικές ουσίες. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο νιπτήρα ακόμη και στη ντουζιέρα. Επιπλέον, μπορεί να προσαρμοστεί για τον καθαρισμό μούχλας, βακτηρίων και λιπών. Το Σπιτικό Καθαριστικό που Καθαρίζει Σχεδόν τα Πάντα

DIY Καθαριστικό Μπανιέρας

Θα χρειαστείτε
1/4 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
1/4 φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι
Υγρό σαπούνι
15 σταγόνες αιθέριο έλαιο γλυκού πορτοκαλιού, προαιρετικά

Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ρίξτε αργά το υγρό σαπούνι, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να έχει τη συνοχή γλάσου.

Μπορείτε να το φτιάξετε και μόνο με μαγειρική σόδα και θα έχετε ένα ήπιο λειαντικό που είναι ιδανικό για μπανιέρες. Η προσθήκη αλατιού δίνει περισσότερη καθαριστική δύναμη.

Προσθέστε τα αιθέρια έλαια, εάν χρησιμοποιείτε, και ανακατέψτε μαζί. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λάδι επειδή σας αρέσει η μυρωδιά ή επιλέξτε ένα που θα αυξήσει τη δύναμη καταπολέμησης των βακτηρίων. Tα περισσότερα αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών, όπως λεμόνι ή λάιμ, είναι αντιβακτηριακά.

Δείτε ακόμη 5 Απλά και γρήγορα Φυσικά Καθαριστικά Κουζίνας ακόμα και για τους πιο σκληρούς λεκέδες!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Το μείγμα τείνει να ξεραίνεται, οπότε φτιάξτε μόνο την ποσότητα που θα χρειαστείτε για κάθε καθαρισμό.

Βάλε το μείγμα σε ένα καθαρό σφουγγάρι και τρίψε μπανιέρες, νιπτήρες, ντους, τουαλέτες ή άλλα είδη πορσελάνης. Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά.

Για να εξοικονομήσετε χρόνο, μπορείτε να αναμίξετε τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και το αιθέριο έλαιο χωρίς το υγρό σαπούνι. Αποθηκεύστε το στεγνό μείγμα σε ένα βάζο.

Αν πραγματικά βιάζεστε, απλά πασπαλίστε μαγειρική σόδα στις επιφάνειες του μπάνιου σας. Προσθέστε λίγο υγρό σαπούνι σε ένα βρεγμένο σφουγγάρι, τρίψτε καλά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Μπορείτε να αλλάξετε τα συστατικά για να φτιάξετε ένα καθαριστικό για διαφορετικές χρήσεις στο μπάνιο:

Για απαλό τρίψιμο: Χρησιμοποιήστε μόνο μαγειρική σόδα.

Για την καταπολέμηση των βακτηρίων: Προσθέστε οποιοδήποτε αντιβακτηριακό αιθέριο έλαιο που έχετε στη διάθεσή σας, όπως γλυκό πορτοκάλι, λεμόνι, λεβάντα, δεντρολίβανο ή δέντρο τσαγιού.

Για την καταπολέμηση της μούχλας: Αντικαταστήστε το αλάτι με βόρακα και χρησιμοποιήστε αιθέριο έλαιο τσαγιού.

Για λεύκανση λεκέδων: Χρησιμοποιήστε δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας κρέμα ταρτάρ. Αντικαταστήστε το υγρό σαπούνι με υπεροξείδιο του υδρογόνου 3% για να κάνετε μια πάστα.

Για λίπη: Αντικαταστήστε τη μαγειρική σόδα με σόδα πλυσίματος και ξεπλύνετε πολύ καλά. Φορέστε γάντια. Μην το χρησιμοποιείτε σε υαλοβάμβακα καθώς μπορεί να γρατζουνιστεί.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 10 Πράγματα που Μπορείτε να Καθαρίσετε με Ταμπλέτες Πλυντηρίου Πιάτων

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

φυσικές βαφές υφάσματος,βαφή με αβοκάντο,βαφή με κρεμμύδια,τεχνικές βαψίματος,χρήσιμα

Βάψτε Υφάσματα με Αβοκάντο και Κρεμμύδια

DIY κατασκευές με υφάσματα,DIY κατασκευές με ρούχα,επαναχρησιμοποίηση υφασμάτων,ανακύκλωση υφασμάτων,επαναχρησιμοποίηση ρούχων,ανακύκλωση ρούχων

3 DIY Κατασκευές με Υφάσματα και Ρούχα