in , , ,

15 Έξυπνα Κόλπα για να Καθαρίσετε το Σπίτι Πολύ πιο Γρήγορα

έξυπνα κόλπα καθαρισμού,συμβουλές καθαρισμού,καθαρισμός σπιτιού,χρήσιμα
15 Έξυπνα Κόλπα για να Καθαρίσετε το Σπίτι Πολύ πιο Γρήγορα

Πολύ λίγοι άνθρωποι μπορούν να πουν ότι τους αρέσει να καθαρίζουν το σπίτι τους. Αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι αυτή είναι μια πολύ χρονοβόρα διαδικασία. Αλλά αν οπλιστείτε με μερικά έξυπνα κόλπα το καθάρισμα θα γίνει παιχνιδάκι για εσάς. Γρήγορο καθάρισμα: 12 κόλπα για να έχετε το σπίτι σας καθαρό ακόμη κι αν δεν έχετε καθόλου χρόνο

Πώς να καθαρίσετε μια μπανιέρα χωρίς χημικά

© Emily Norris / YouTube, © Emily Norris / YouTube

Εάν δεν είστε λάτρης της χρήσης χημικών ουσιών στον καθαρισμό ή αν τελειώσαν όταν πρέπει να καθαρίσετε επειγόντως την μπανιέρα σας, αυτό το κόλπο είναι για εσάς. Για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και να μυρίζει καλύτερα η μπανιέρα σας, πάρτε το ένα τέταρτο ενός γκρέιπφρουτ, βουτήξτε το σε ζάχαρη και σκουπίστε με αυτό την επιφάνεια της μπανιέρας. Η ζάχαρη λειτουργεί ως λειαντικός παράγοντας που, όταν συνδυάζεται με οξύ, απομακρύνει τέλεια τη βρωμιά.

Ένα επαναχρησιμοποιήσιμο ρολό για χνούδι

© Loluo Store / AliExpress

Εάν έχετε κατοικίδια, θα χρειαστείτε ατελείωτα ανταλλακτικά για το ρολό για χνούδι, ειδικά εάν θέλετε να καθαρίσετε τα έπιπλα και άλλες επιφάνειες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ένα επαναχρησιμοποιήσιμο ρολό είναι η καλύτερη επιλογή. Το πλεονέκτημά του σε σχέση με ένα απλό είναι ότι έχει ένα ενσωματωμένο δοχείο που συγκεντρώνει όλη τη γούνα και τις τρίχες.

Έλαιο λεμονιού για να αφαιρέσετε τα αυτοκόλλητα

© Til Vacuum Do Us Part / YouTube

Το έλαιο λεμονιού αφαιρεί αυτοκόλλητα και υπολείμματα κόλλας σε διάφορα αντικείμενα χωρίς να αφήνει λιπαρό στρώμα και έχει ευχάριστο άρωμα.

Πώς να καθαρίσετε τα λίπη χωρίς να φράξετε τον νεροχύτη

© Emily Norris / YouTube, © Emily Norris / YouTube

Για να μην βουλώσει ο νεροχύτης της κουζίνας, ο ευκολότερος τρόπος για να καθαρίσετε τα λίπη που έχει μείνει σε ένα τηγάνι μετά το μαγείρεμα είναι να το ρίξετε στα σκουπίδια. Για να το κάνετε αυτό, καλύψτε ένα μπολ με αλουμινόχαρτο, ρίξτε τα λίπη σε αυτό και περιμένετε μέχρι να σφίξει. Μετά από αυτό, μπορείτε απλά να βγάλετε το λιπαρό αλουμινόχαρτο και να το πετάξετε.

Οργάνωση ειδών καθαρισμού

© kristine_sl / Reddit

Είναι αρκετά κουραστικό να τρέχετε ανάμεσα στα δωμάτια για να μαζέψετε κάποιο καθαριστικό ή σφουγγάρι μετά τον καθαρισμό. Για να γλιτώσετε από αυτή την ταλαιπωρία, μπορείτε να αποθηκεύσετε τα είδη καθαρισμού σε ένα καροτσάκι με ρόδες και απλώς να το μετακινείτε κατά το καθάρισμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Πώς να καθαρίσετε ακουστικά χωρίς μύτες σιλικόνης

© Emily Norris / YouTube, © Emily Norris / YouTube

Όλοι οι χρήστες AirPods και οι λάτρεις παρόμοιων μοντέλων ακουστικών γνωρίζουν ότι είναι πολύ δύσκολο να καθαριστούν. Ευτυχώς υπάρχει λύση! Πρώτα, πρέπει να διαχωρίσετε τη βρωμιά από τις άκρες με μια οδοντογλυφίδα και, στη συνέχεια, να τη μαζέψετε με κάτι σαν πηλό μοντελοποίησης ή πλαστελίνη.

Μια κρυμμένη πηγή ευχάριστου αρώματος στο μπάνιο

© Mai Zimmy / YouTube

Εάν δεν σας αρέσει να χρησιμοποιείτε αποσμητικά χώρου λόγω αλλεργιών ή επειδή πιστεύετε ότι η μυρωδιά τους είναι πολύ έντονη, υπάρχει ένα μικρό κόλπο για να κάνετε το μπάνιο να μυρίζει όμορφα. Πάρτε το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο και απλώστε μερικές σταγόνες στο εσωτερικό του ρολού χαρτιού υγείας.

Προσθέστε ένα σφουγγάρι από αφρό μελαμίνης στο σετ καθαρισμού σας

© VEHHE Official Store / AliExpress

Ονομάζεται επίσης μαγική γόμα και για έναν καλό λόγο: αυτό το σφουγγάρι μπορεί να αφαιρέσει επίμονη βρωμιά που δεν μπορούσε να αφαιρεθεί από δεκάδες άλλα προϊόντα. Θα πρέπει όμως να ακολουθήσετε όλες τις οδηγίες, όπως να το βρέξετε πριν ξεκινήσετε το καθάρισμα. Θα αφαιρέσει τέλεια τη βρωμιά από την ταπετσαρία, από τους αρμούς των πλακιδίων, τις σόλες των αθλητικών παπουτσιών και πολλά άλλα πράγματα.

Δείτε ακόμη 12 Σούπερ Κόλπα για το ΣΠΙΤΙ που θα Διευκολύνουν τη Ζωή σας και θα σας κάνει να αναφωνήσετε ΟΥΑΟΥ!

Πώς να θυμάστε ότι ορισμένα λεκιασμένα ρούχα απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή

© mullaloo / Reddit

Εάν βάλετε όλα τα ρούχα σε ένα καλάθι άπλυτων – συμπεριλαμβανομένων αυτών με λεκέδες που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή – είναι πολύ εύκολο να τα ξεχάσετε όταν έρθει η ώρα να πλυθούν. Για να μην συμβεί αυτό, κρεμάστε μια υφασμάτινη τσάντα στο καλάθι ή δίπλα του και βάλτε σε αυτήν τα ευαίσθητα ή πολύ λεκιασμένα ρούχα ξεχωριστά.

Πώς να πλύνετε εύκολα ένα μπλέντερ

© Mai Zimmy / YouTube, © Mai Zimmy / YouTube

Πολλοί πλένουν τα δοχεία του μπλέντερ όπως κάθε άλλο πιάτο. Ωστόσο, είναι πιο εύκολο να το κάνετε με τη βοήθεια του μπλέντερ: ρίξτε νερό στο δοχείο, προσθέστε απορρυπαντικό και να λειτουργήστε το μπλέντερ για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Αυτό θα είναι αρκετό για να αφαιρέσετε την εμφανή βρωμιά. Το μόνο που έχετε να κάνετε μετά από αυτό είναι να ξεπλύνετε το δοχείο με νερό.

Πώς να στεγνώσετε τα πιάτα στο πλυντήριο πιάτων

© Mai Zimmy / YouTube

Τα πιάτα συχνά παραμένουν υγρά στο πλυντήριο πιάτων μετά από έναν κύκλο πλύσης. Αυτό καθιστά πραγματικά άβολο να βγάλετε τα πιάτα, επειδή στάζει νερό σε όλο το πάτωμα. Συνήθως συνιστάται να αφήνετε την πόρτα μισάνοιχτη για να στεγνώσουν τα πιάτα, αλλά αυτό δεν είναι πάντα βολικό. Επομένως, αξίζει να κάνετε τα εξής: ανοίξτε την πόρτα, κρεμάστε μια πετσέτα πάνω της και μετά κλείστε την ξανά. Η πετσέτα θα απορροφήσει την υπερβολική υγρασία και τα πιάτα θα στεγνώσουν σχεδόν αμέσως.

Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες λαδιού από πλαστικό δοχείο

© But First, Coffee / YouTube, © But First, Coffee / YouTube

Αυτό το κόλπο είναι απίθανο να λειτουργήσει με πολύ παλιούς λεκέδες αφού, σε αυτή την περίπτωση, το λαδί έχει αποροφηθεί πλήρως από το πλαστικό. Αν όμως ο λεκές είναι φρέσκος, ρίξτε νερό στο δοχείο, προσθέστε υγρό πιάτων και βάλτε μέσα μερικά κομμάτια χαρτοπετσέτας. Στη συνέχεια, κλείστε το και ανακινήστε το καλά. Το χαρτί θα απορροφήσει το λάδι και θα πρέπει απλώς να ξεπλύνετε το δοχείο.

Πώς να στεγνώσετε ένα σφουγγάρι πιάτων

brightside

Ένα σφουγγάρι πιάτων δεν στεγνώνει σχεδόν ποτέ στην ειδική βάση του. Η κρεμαστή θήκη μπορεί να βοηθήσει σε αυτό. Ωστόσο υπάρχει μια άλλη ιδέα: κόψτε το σφουγγάρι στη μέση και κάντε μια μικρή τρύπα στο κέντρο. Έτσι θα το κρεμάσετε στη βρύση, έτσι ώστε το νερό να μπορεί να στραγγίσει στον νεροχύτη.

Πώς να καθαρίσετε μια βούρτσα μαλλιών

© Til Vacuum Do Us Part / YouTube

Για λόγους υγιεινής, θα πρέπει να καθαρίζετε τη βούρτσα σας όχι μόνο από τρίχες, αλλά και να την πλένετε καλά καθώς συσσωρεύει σμήγμα, νεκρά κύτταρα δέρματος και υπολείμματα καλλυντικών. Ευτυχώς, αυτό είναι εύκολο να γίνει. Απλώς γεμίστε ένα μπολ ή νεροχύτη με νερό, προσθέστε μαγειρική σόδα και οποιοδήποτε σαμπουάν και μουλιάστε τις βούρτσες μαλλιών. Σε περίπου 30 λεπτά, τρίψτε τις για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και μετά ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό.

Ένας εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε το κάτω μέρος ενός σίδερου

© Emily Norris / YouTube, © Emily Norris / YouTube

Το βρώμικο κάτω μέρος ενός σίδερου είναι πονοκέφαλος για όποιον σιδερώνει συχνά. Θα μοιραστούμε μια μέθοδο για το πώς να το καθαρίσετε χωρίς χημικά και πολύπλοκες ενέργειες. Θα χρειαστείτε ένα δισκίο παρακεταμόλης: πιέστε το με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών, ανοίξτε το σίδερο (απενεργοποιήστε την αυτόματη λειτουργία ατμού για να μην καείτε) και όταν ζεσταθεί, ξεκινήστε το καθάρισμα. Το δισκίο θα αρχίσει να λιώνει από τη θερμότητα και θα διαλύει τη βρωμιά. Τέλος, σκουπίστε απαλά την επιφάνεια με μια πετσέτα ή άλλο πανί.

Δείτε επίσης Καθάρισμα σπιτιού: Πως να κάνετε το σπίτι σας να αστράφτει από καθαριότητα ΧΩΡΙΣ τη χρήση χημικών

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

οικονομική πολυτελή διακόσμηση σπιτιού,οικονομικές ιδέες διακόσμησης σπιτιού,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

40 Οικονομικές Ιδέες για να Φαίνεται το Σπίτι σας Μέσα στην Πολυτέλεια

Η τάση στα μαλλιά που επιστρέφει στη μόδα τον Νοέμβριο: 15 υπέροχες ιδέες με καρέ κουρέματα

Η τάση στα μαλλιά που επιστρέφει στη μόδα τον Νοέμβριο: 15 υπέροχες ιδέες με καρέ κουρέματα