in , , , , ,

Γρήγορο καθάρισμα: 12 κόλπα για να έχετε το σπίτι σας καθαρό ακόμη κι αν δεν έχετε καθόλου χρόνο

Γρήγορο καθάρισμα: 12 κόλπα για να έχετε το σπίτι σας καθαρό ακόμη κι αν δεν έχετε καθόλου χρόνο
Γρήγορο καθάρισμα: 12 κόλπα για να έχετε το σπίτι σας καθαρό ακόμη κι αν δεν έχετε καθόλου χρόνο

Γρήγορο καθάρισμα σπιτιου: Το καθαρό σπίτι είναι ένας βραχνάς για τις γυναίκες, οι οποίες έχουν φορτωμένη καθημερινότητα, λόγω των οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Ωστόσο, υπάρχουν 12 τρόποι για να έχετε το σπίτι σας καθαρό όταν δεν έχετε χρόνο, αφού όταν είσαι από το πρωί “στο πόδι”, δεν έχεις ενέργεια και για την καθαριότητα του σπιτιού, με αποτέλεσμα το σπίτι μας καταλήγει να είναι βρώμικο και ατακτοποίητο.

Καθαρό σπίτι: Δώστε σημασία στους χώρους όπου θα κάθονται οι καλεσμένοι σας

Το σπίτι μας το θέλουμε καθαρό και τακτοποιημένο πρώτα από όλα για εμάς. Ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι μας προσφέρει μία εσωτερική γαλήνη που όλοι και όλες έχουμε ανάγκη μετά από μία δύσκολη μέρα. Παρόλα αυτά δεν είναι λίγες οι φορές όπου περισσότερο σκεφτόμαστε τι θα πει ο κόσμος που θα μας επισκεφθεί.

Αν θέλεις λοιπόν να έχεις ένα σπίτι καθαρό και τακτοποιημένο ανά πάσα ώρα και στιγμή, εστίασε στα μέρη όπου κάθονται συνήθως οι καλεσμένοι σου. Μπορεί για μία μέρα ή και δύο ή και τρεις να μην έχεις κουράγιο να περιποιηθείς την κρεβατοκάμαρά σου.

Δώσε όμως σημασία στην τακτοποίηση και την καθαριότητα του σαλονιού ή της κουζίνας, αφού εκεί συνήθως φιλοξενείς τους επισκέπτες σου. Έτσι δε θα έχεις το βάρος, ότι αν έρθει κάποιος απρόσκλητος, θα έρθει αντιμέτωπος με ένα σπίτι ατακτοποίητο.

Καθαρό σπίτι: Να αερίζεις τους χώρους του σπιτιού

Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί το σπίτι να είναι γενικά τακτοποιημένο και καθαρό όμως οι δυσάρεστες μυρωδιές που δεν ξέρεις από που προέρχονται το κάνουν να δείχνει βρώμικο και ανθυγιεινό. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν κάθε μέρα να αερίζεις το σπίτι σου, τουλάχιστον μισή ώρα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Άνοιξε όλα τα παράθυρα κι αν έχεις την δυνατότητα και τις πόρτες. Όταν το σπίτι μυρίζει όμορφα και μπαίνει μέσα ήλιος και καθαρός αέρας, μπορεί να είναι ακατάστατο, αλλά ποτέ δεν είναι ανθυγιεινό!

Καθαρό σπίτι: Οργάνωσε τα πράγματά σου

Τις περισσότερες φορές το σπίτι μας δείχνει ατακτοποίητο επειδή δεν έχουμε οργανώσει σωστά τα πράγματά μας. Αν θέλεις να διατηρείς το σπίτι σου τακτοποιημένο για περισσότερες μέρες τότε οργάνωσε τα πράγματά σου. Για παράδειγμα, αντικείμενα που δεν χρησιμοποιείς σωστά τοποθέτησέ τα σε ένα μέρος του σπιτιού.

Αντικείμενα που χρησιμοποιείς συχνότερα τοποθέτησέ τα σε μέρη όπου είναι πιο εύκολα προσβάσιμα. Όταν το κάθε πράγμα στο σπίτι έχει την θέση του, τότε σίγουρα το σπίτι δε θα δείχνει ατακτοποίητο κάθε τρεις και λίγο.

Καθαρό σπίτι: Δώσε σημασία στο μπάνιο

Όπως είπαμε και στην εισαγωγή ένα τακτοποιημένο σπίτι μας προσφέρει ψυχική γαλήνη. Ένα βρώμικο σπίτι όμως μπορεί να μας προσφέρει σοβαρές ασθένειες. Αν δεν έχεις χρόνο να ασχοληθείς με την καθαριότητα και την τακτοποίηση των υπολοίπων χώρων, τουλάχιστον δώσε μεγάλη προσοχή στην απολύμανση του μπάνιου.

Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις ένα μπάνιο καθαρό και περιποιημένο. Έτσι τα μικρόβια θα μείνουν μακριά από το δωμάτιο που συνήθως επισκέπτεσαι… χωρίς ρούχα. Επίσης αν έρθουν απρόσκλητοι επισκέπτες, σίγουρα θα καταλάβουν ότι είσαι ένας καθαρός άνθρωπος, αν το μπάνιο σου λάμπει.

Καθαρό σπίτι: Δώσε σημασία στην κουζίνα

Ο νεροχύτης είναι το πιο βρώμικο μέρος του σπιτιού σύμφωνα με τους επιστήμονες. Αν λοιπόν δεν έχεις χρόνο να ασχοληθείς με τίποτα άλλο, τουλάχιστον δώσε σημασία στην καθαριότητα του νεροχύτη και του πάγκου. Με αυτόν τον τρόπο θα κρατήσεις μακριά τα μικρόβια.

Επίσης ένας καθαρός πάγκος και ένας καθαρός νεροχύτης, σου δίνει την δυνατότητα να μαγειρεύεις άνετα. Μπορεί να μην κάνεις καμία άλλη δουλειά, όμως σίγουρα θα χρειαστεί να μαγειρεύεις τουλάχιστον κάθε δύο μέρες.

Καθαρό σπίτι: Απομάκρυνε τις τρίχες των κατοικίδιων από τα έπιπλα

Μπορεί το σπίτι σου να είναι καθαρό και τακτοποιημένο όμως οι τρίχες των κατοικίδιων στους καναπέδες, στα ρούχα και όπου αλλού μπορείς να φανταστείς, μπορεί να το κάνουν να δείχνει βρώμικο, στα μάτια των καλεσμένων.

Προμηθεύσου λοιπόν από το supermarket ένα εργαλείο με κόλλα που απομακρύνει τις τρίχες των ζώων και αφιέρωσε λίγα λεπτά την ημέρα για να διώξεις τις τρίχες από τα έπιπλα και τα καλύμματά σου.

Καθαρό σπίτι: Μην παραμελείς το σκούπισμα

Μπορεί το σκούπισμα των δαπέδων να είναι μία βαρετή δουλειά για τους περισσότερους από εμάς, όμως είναι απαραίτητη. Τα καθαρά πατώματα προσφέρουν μία διαρκώς αίσθηση καθαριότητας και οργάνωσης στο σπίτι. Επίσης προσφέρουν ένα πιο υγιεινό περιβάλλον για εμάς και την οικογένειά μας.

Καθαρό σπίτι: Καθάρισε τους λεκέδες και την σκόνη από τις επιφάνειες

Μπορεί να έκανες γενική την προηγούμενη μέρα αλλά και πάλι να μην μπορείς να καταλάβεις τι δεν πάει καλά με το σπίτι σου και δείχνει βρώμικο. Η σκονισμένη τηλεόραση και τα έπιπλα και οι δαχτυλιές πάνω σε καθρέφτες και τζάμια, ευθύνονται! Αφιέρωσε λίγο χρόνο για ένα ξεσκόνισμα και το σπίτι σου θα είναι υπέροχο!

Καθαρό σπίτι: Να έχεις το χολ του σπιτιού πάντα τακτοποιημένο

Το χολ είναι στην ουσία ο χώρος που εσύ και οι καλεσμένοι σου μπαίνετε στο υπόλοιπο σπίτι. Έτσι, όταν το χολ είναι βρώμικο και ακατάστατο είναι πολύ πιθανό να δίνει την αίσθηση ότι και όλο το υπόλοιπο σπίτι είναι έτσι, ακόμη κι αν δεν ισχύει. Μην έχεις λοιπόν κούτες και αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι εκεί.

Καθαρό σπίτι: Σφουγγάρισε με λίγο νερό

Το σφουγγάρισμα είναι μία χρονοβόρα διαδικασία συνήθως. Όταν όμως δεν έχετε χρόνο μπορείτε να βάλετε λίγο νερό στον κουβά και να περάσετε τα πατώματα σας με σκέτο νερό. Αυτό το κάνουμε, όταν γενικά τα πατώματα είναι καθαρά κι εμείς θέλουμε να διώξουμε λίγη από την περιττή σκόνη ή μερικούς λεκέδες που έγιναν τελευταία στιγμή.

Καθαρό σπίτι: Αρωμάτισε τους χώρους σου

Ακόμη κι ένα ατακτοποίητο σπίτι είναι ένα όμορφο σπίτι όταν μυρίζει τις αγαπημένες σου οσμές. Αρωματικά χώρου και αρωματικά κεριά πρέπει να έχουν την τιμητική τους στον χώρο σου. Με αυτόν τον τρόπο θα δείχνει πιο καθαρό και εσύ θα είσαι πιο γαλήνια ή γαλήνιος.

Καθαρό σπίτι: Φτιάξε γρήγορα σνακ

Μπορεί να μην είχες χρόνο να μαγειρέψεις, όμως μπορείς να προσφέρεις στους καλεσμένους σου μερικά γρήγορα σνακ. Με αυτόν τον τρόπο θα δείξεις ότι τους περιποιήθηκες ενώ δε θα χρειαστεί να λερώσεις ιδιαίτερα την κουζίνα και τον πάγκο της κουζίνας. Κι εσύ σε μηδέν χρόνο θα έχεις υπέροχα σνακ για εσένα και τους καλεσμένους σου.

via enimerotiko

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.3 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa Team

Μας αρέσει να γράφουμε για καλά νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον Κόσμο. Ψάχνουμε τις καλύτερες ιδέες διακόσμησης και ο,τι μπορεί να κάνει την καθημερινότητα μας πιο εύκολη!

DIY αποθήκευση κουζίνας,οργάνωση κουζίνας,diy κατασκευές

DIY Αποθήκευση Κουζίνας

συμβουλές για ανάμειξη αποχρώσεων ξύλου,συμβουλές διακόσμησης,ιδεές ανάμειξης αποχρώσεων ξύλου,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

4 Εύκολες Συμβουλές για να Αναμίξετε Αποχρώσεις Ξύλου στην διακόσμηση σπιτιού και 30 Ιδέες