in , ,

5 Σημάδια ότι η Δίαιτά σας Βλάπτει την Υγεία σας

δίαιτα και προβλήματα υγείας,συνέπειες δίαιτας,συμβουλές υγείας,υγεία
5 Σημάδια ότι η Δίαιτά σας Βλάπτει την Υγεία σας

Λέγεται ότι αν κάποιος κάνει δίαιτα, είναι πάντα πεινασμένος, θυμωμένος και ενοχλημένος. Αλλά μερικές φορές η οργή μετατρέπεται σε κατάθλιψη. Μπορεί να μην συνδέεται απαραίτητα με την πείνα αλλά μάλλον με μια αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες. Όταν κάνετε δίαιτα, συνήθως εστιάζετε στο να απαλλαγειτε από το περιττό βάρος και ξεχνάτε εντελώς ότι το σώμα χρειάζεται πολλά μικροστοιχεία για να είναι υγιές. Υπάρχουν 5 σημάδια που δείχνουν ότι η δίαιτά σας επηρεάζει την υγεία και τη διάθεσή σας. 10 Διατροφικές Συνήθειες για να Είστε Υγιείς Χωρίς Δίαιτα

Προβλήματα εμμήνου ρύσεως

© Depositphotos, © Depositphotos

Αυτό το σημάδι υποδεικνύει ορμονικά προβλήματα. Οι ορμόνες είναι υπεύθυνες για το μεταβολισμό και αν παρουσιαστεί ορμονική ανισορροπία, μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη. Εάν πιστεύετε ότι ο θυρεοειδής σας δεν λειτουργεί κανονικά, θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν ενδοκρινολόγο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο λόγος για αυτό είναι η έλλειψη ιωδίου στο σώμα. Αλλά ακόμα κι αν τρώτε πολλές τροφές που περιέχουν ιώδιο, μπορεί και πάλι να μην είναι αρκετό. Επομένως, συνιστάται η λήψη συμπληρωμάτων ιωδίου (μην ξεχάσετε να συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας).

Προβλήματα μνήμης

© Depositphotos

Τα ωμέγα-3 είναι ένα λιπαρό οξύ που βοηθά τον εγκέφαλο να λειτουργεί σωστά, να συγκεντρώνεται και να θυμάται σημαντικά πράγματα. Εάν το σώμα αντιμετωπίζει ανεπάρκεια ωμέγα-3, αρχίζει να απορροφά περισσότερα τρανς λιπαρά. Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι αυτά μπορούν να προκαλέσουν κατάθλιψη.

Εάν η κατάθλιψή συνοδεύεται από προβλήματα μνήμης, προσπαθήστε να καταναλώνετε περισσότερα ωμέγα-3 που περιέχονται σε:

  • ψάρι
  • ξηροί καρποί (ειδικά καρύδια)
  • έλαια (ειδικά λινέλαιο)
  • φύτρες σιταριού

Δείτε ακόμα Η Δίαιτα του Αστροναύτη για Χάσιμο Βάρους και Αντιμετώπιση Στομαχικών Προβλημάτων

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Κράμπες στα πόδια

© Depositphotos

Πρέπει να προσέχετε τη διατροφή σας εάν αρχίσετε να αντιμετωπίζετε επαναλαμβανόμενες κράμπες στα πόδια. Αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι χρειάζεστε περισσότερο μαγνήσιο που βοηθά στην ενεργοποίηση των ενζύμων που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή σεροτονίνης (γι’ αυτό αισθάνεστε κατάθλιψη).

Σε περιπτώσεις έλλειψης μαγνησίου και κατάθλιψης, οι γιατροί συστήνουν συνήθως φάρμακα με μαγνήσιο. Στην περίπτωση μικρής ανεπάρκειας, μπορείτε να καταναλώνετε τροφές εμπλουτισμένες με στοιχεία που περιέχονται σε:

  • Σπόρους κολοκύθας
  • αρακά
  • κουκουνάρι

Απώλεια όρεξης, κόπωση, δύσπνοια

© Depositphotos, © Depositphotos

Η απώλεια της όρεξης μπορεί πραγματικά να κάνει ένα άτομο που θέλει να χάσει βάρος ευτυχισμένο. Αλλά μπορεί επίσης να συνοδεύεται από δύσπνοια και κόπωση, τα οποία δεν είναι καθόλου καλά. Αυτά τα συμπτώματα υποδεικνύουν ότι το σώμα αντιμετωπίζει σιδηροπενική αναιμία που προκαλεί κατάθλιψη.

Μπορείτε να λύσετε αυτό το πρόβλημα καταναλώνοντας συμπληρώματα πλούσια σε σίδηρο ή τροφές όπως:

  • συκώτι (μοσχάρι ή χοιρινό)
  • νεφρό (μοσχάρι, αρνί, χοιρινό)
  • χταπόδι
  • σόγια

Διαταραχές του εντέρου

© Depositphotos

Το έντερο είναι ένα όργανο όπου παράγονται πολλές σημαντικές ορμόνες. Για παράδειγμα, η σεροτονίνη, μια ορμόνη της ευτυχίας, παράγεται στο λεπτό έντερο.

Εάν αισθάνεστε κατάθλιψη και αντιμετωπίζετε προβλήματα με το έντερο, προσπαθήστε να ελέγξετε την ποσότητα ψευδαργύρου που καταναλώνετε (είναι επίσης υπεύθυνο για την υγιή πέψη). Ο ψευδάργυρος περιέχεται σε:

  • φύτρα σιταριού
  • τυρί (ειδικά ρικότα, τσένταρ, μοτσαρέλα και γκούντα)
  • κρέας (ειδικά συκώτι και μοσχάρι)
  • θαλασσινά (ειδικά στρείδια)

Δείτε επίσης Τέλειο Σώμα Χωρίς Δίαιτα και Γυμναστική

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κόλπα μόδας,μόδα διασημοτήτων,συμβουλές μόδας,μόδα,ρούχα,συμβουλές για ρούχα,lifestyle

10 Κόλπα Μόδας Διασημοτήτων για να Φαίνεστε Πανέμορφες

Τριχοφυΐα στο πρόσωπο,σπιτικές συνταγές

Τριχοφυΐα στο πρόσωπο: 9 σπιτικές συνταγές για να εξαφανίσεις τις ανεπιθύμητες τρίχες χωρίς να πονέσεις