30 Δηλητηριώδη Φυτά και Λουλούδια που Πρέπει να Γνωρίζετε

Δηλητηριώδη Φυτά και Λουλούδια: Τα λουλούδια είναι σύμβολα ομορφιάς που μπορεί να φαίνεται περίεργο ότι μπορούν να γίνουν επιβλαβή! Γίνονται επικίνδυνα μόλις το φυτό τραυματιστεί με κάποιο τρόπο.

Μερικά φυτά είναι αρκετά τοξικά που απλώς το άγγιγμα στο δέρμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρό ερεθισμό. Άλλα μπορούν πραγματικά να σας βλάψουν και αν δεν προσέχετε, μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο. Εάν θέλετε να τα μεγαλώσετε, βεβαιωθείτε ότι βρίσκονται ψηλά ή σε μέρος όπου τα κατοικίδια δεν μπορούν να τα φτάσουν. Δηλητηριώδη φυτά εσωτερικού χώρου: 8 Κοινά Φυτά που Καλύτερα να Αποφύγετε στο Σπίτι

Δηλητηριώδη φυτά και λουλούδια

Αλεξανδρινό

Homestolove

Δηλητηριώδη Φυτά και Λουλούδια: Το αλεξανδρινό είναι ένα τοξικό λουλούδι για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια ζώα με ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων δηλητηρίασης, όπως εμετό, διάρροια, δυσκολία στην αναπνοή, κώμα ή ακόμα και θάνατο για τα κατοικίδια.

Ροδόδεντρο

Thespruce

Δηλητηριώδη Φυτά και Λουλούδια: Μόνο ένα φύλλο του μπορεί να προκαλέσει εμετό, διάρροια. Εάν καταποθεί από ανθρώπους ή ζώα, μπορεί να οδηγήσει σε κατάπτωση ή ακόμα και σε κώμα.

Γκλοριόζα

Gardeningknowhow

Δηλητηριώδη Φυτά και Λουλούδια: Ο κρίνος γκλοριόζα είναι ένα είδος επικίνδυνου λουλουδιού για ανθρώπους και ζώα. Μπορεί να προκαλέσει εμετό, κοιλιακό άλγος, διάρροια ή σπασμούς μαζί με θάνατο.

Δηλητηριώδη Φυτά και Λουλούδια:

Τουλίπα

Simple.wikipedia

Οι τουλίπες περιέχουν μια σειρά από αλκαλοειδή και οι βολβοί τους θα μπορούσαν να αρρωστήσουν μερικούς ανθρώπους. Έμετος, διάρροια, ακόμη και σπασμοί είναι συμπτώματα εάν τις καταναλώσετε.

Εχινάκεια

Hgvt

Η εχινάκεια περιέχει αλκαλοειδή του πύρεθρου που μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα κατά την επαφή με τους βλεννογόνους όπως τα μάτια ή το στόμα μέσω δερματίτιδας.

Στρελίτζια

Gardenersworld

Η στρελίτζια περιέχει τοξικά για ανθρώπους και κατοικίδια. Όλα τα μέρη του φυτού μπορεί να προκαλέσουν ναυτία και έμετο.

Ίρις

Newengland

Η ίρις περιέχει αλκαλικές ενώσεις που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στα άτομα που υποφέρουν από αλλεργικές ρινίτιδες. Είναι επίσης επιβλαβές για τα ζώα επίσης.

Ορτανσία

Thespruce

Η ορτανσία περιέχει σαπωνίνη στα λουλούδια που προκαλεί διάρροια. Αν και δεν είναι τόσο τοξική όσο κάποια άλλα φυτά, μπορεί να προκαλέσει πολύ δυσφορία και εμετό εάν καταποθεί.

Καμπανούλα

Britannica

Μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα στο στόμα και το λαιμό, προχωρώντας στο σώμα με συμπτώματα όπως αίσθημα παλμών της καρδιάς. Εάν καταναλωθεί σε μεγαλύτερες ποσότητες μπορεί να οδηγήσει σε επιληπτικές κρίσεις, ζάλη, πονοκέφαλο, υπνηλία, σύγχυση, προβλήματα όρασης ή μπλε αποχρωματισμό στα δάχτυλα.

Κώνειο

Indystar

Όλα τα μέρη του κώνειου είναι επικίνδυνα με συμπτώματα όπως αναπνευστικά προβλήματα, επιληπτικές κρίσεις, ακόμη και θάνατο σε περίπτωση κατάποσης.

Βιστερία

Gardeningknowhow

Η βιστερία έχει πέταλα και μίσχους που περιέχουν γλυκοσίδες που προκαλούν γαστρική δυσφορία σε περίπτωση κατάποσης, καθώς και ερεθισμό του δέρματος που προκαλεί δερματίτιδα σε όσους έρχονται σε επαφή με αυτήν. Το πιο τοξικό μέρος της είναι οι σπόροι.

Πικροδάφνη

Bhg

Η πικροδάφνη είναι ένα τοξικό λουλούδι που περιέχει το υψηλότερο επίπεδο δηλητηρίου που προκαλεί πολλα προβλημάτα υγείας, όπως ζάλη ή σπασμούς κατά την κατάποση. Η λευκή πικροδάφνη είναι ένα τοξικό φυτό που μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρο τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τα ζώα.

Γάλανθος

Romaniajournal

Οποιοδήποτε μέρος του φυτού είναι επίσης δηλητηριώδες που προκαλεί εμετό, διάρροια και γενική γαστρεντερική δυσφορία.

Αζαλέα

Flowermeaning

Όλα τα μέρη της αζαλέας περιέχουν grayanotoxin που προκαλεί εμετό και επηρεάζει την καρδιακή λειτουργία προκαλώντας χαμηλή αρτηριακή πίεση. Όταν λαμβάνεται μια μικρή ποσότητα μπορεί απλώς να σας κάνει να αρρωστήσετε με συμπτώματα παρόμοια με την τροφική δηλητηρίαση.

Νάρκισσος

Ashridgetrees

Τα όμορφα κίτρινα άνθη του είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο καθώς και για τις γάτες ή τους σκύλους αν τα φάνε ή μέσω επαφής με το δέρμα τους. Επίσης, τα άνθη του είναι γεμάτα με τοξίνες που μπορούν να προκαλέσουν στομαχόπονο, πονοκέφαλο και ναυτία. Οι βολβοί του μπορεί να οδηγήσουν σε εμετό και πόνο στην κοιλιά.

Related Post

Δείτε ακόμη 7 Φυτά Εσωτερικού Χώρου που Μπορεί να Γίνουν Επικίνδυνα

Χρυσάνθεμο

Lifeisagarden

Τα άνθη του χΧρυσάνθεμου είναι δηλητηριώδη που προκαλούν εμετό, διάρροια, ναυτία ή ακόμα και σπασμούς.

Κυκλάμινο

Gardeningknowhow

Τα πέταλα του κυκλάμινου είναι δηλητηριώδη και μπορεί να είναι επικίνδυνα για τις γάτες και τους σκύλους, αλλά δεν είναι θανατηφόρα.

Τριαντάφυλλο της ερήμου

Hgvt

Τα φύλλα του τριαντάφυλλου της ερήμου περιέχουν τοξίνες που μπορούν να προκαλέσουν εμετό και διάρροια εάν καταναλωθούν από τον άνθρωπο.

Ζαντεδέσκια

Easytogrowbulbs

Το φυτό περιέχει δηλητηριώδη αλκαλοειδή και προκαλεί έντονο κάψιμο και πρήξιμο στο στόμα.

Δελφίνιο

Lovethegarden

Το δελφίνιο είναι τοξικό τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τα ζώα και προκαλεί εμετό ή φλεγμονή στο στόμα. Οι χημικές ουσίες του μπορεί να είναι θανατηφόρες για ανθρώπους και ζώα όταν καταποθούν και μπορεί να προκαλέσουν καρδιακή ανεπάρκεια. Το νέκταρ ή η γύρη του στα πέταλά του προκαλεί προβλήματα κατά την επαφή με το δέρμα ή την εισπνοή.

Δικέντρα

Gardener

Μπορεί να προκαλέσει επιληπτικές κρίσεις και άλλα προβλήματα υγείας. Τα άνθη του είναι γνωστά για τα δηλητηριώδη αλκαλοειδή τους που μπορεί να οδηγήσουν σε καρδιακά προβλήματα σε μερικούς ανθρώπους.

Ασκληπιάς

Gardendesign

Περιέχει καρδιακές γλυκοσίδες που προκαλούν εμετό και διάρροια καθώς και πόνο στην κοιλιά.

Λίλιουμ

Oprahdaily

Τα πανέμορφα λευκά πέταλα του λίλιουμ περιέχουν λυκορίνη που μεταξύ άλλων συμπτωμάτων προκαλεί ναυτία, έμετο, διάρροια, αίσθημα καύσου.

Δακτυλίτιδα

Theguardian

Είναι ένα τοξικό λουλούδι που προκαλεί ναυτία ή δυσκολία στην κατάποση αν καταναλωθεί.

Ρίκινος

Amazon

Οι σπόροι του μπορούν να σκοτώσουν έναν ενήλικο άνθρωπο. Το φυτό είναι επίσης πολύ τοξικό.

Μπελαντόνα

Fs.fed.us

Το είναι εξαιρετικά δηλητηριώδες φυτό τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τα κατοικίδια, προκαλώντας διεσταλμένες κόρες, ξηροστομία, πυρετό καθώς και σπασμούς.

Υάκινθος

Thespruce

Ο υάκινθος μπορεί να προκαλέσει εμετό και διάρροια.

Σπαθίφυλλο

Bunches

Ο λευκός χυμός του φυτού προκαλεί κάποια ενόχληση εάν μπει στα μάτια ή σε σκασμένο δέρμα. Το δηλητήριο μέσα σε αυτό το λουλούδι θα μπορούσε ακόμη και να κάψει το στόμα και να προκαλέσει πόνο στο στομάχι και έμετο επίσης!

Αμαρυλλίς

Theforestflower

Περιέχει αλκαλοειδή που προκαλούν ναυτία, έμετο, δυσκολία στην αναπνοή, καρδιακή αρρυθμία και στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να προκαλέσει ακόμη και θάνατο εάν καταποθεί σε μεγάλες ποσότητες.

Κρίνος της κοιλάδας

Gardeningchannel

Δημιουργεί δηλητηριώδεις κρυστάλλους μέσα στα φύλλα και τους μίσχους του και προκαλεί ναυτία πονοκεφάλους, ακόμη και καρδιακά προβλήματα εάν καταναλωθεί.

Δείτε επίσης 10 Φυτά Εσωτερικού Χώρου που Δηλητηριάζουν Αργά την Υγεία μας

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

54 Εκλεπτυσμένοι Τοίχοι Γκαλερί με Καθρέφτες

Οι καθρέφτες είναι μια διαχρονική διακόσμηση για κάθε σπίτι, με οποιοδήποτε στυλ και χρωματικό συνδυασμό.… Read More

19 Απριλίου, 2024

Ο Ευκολότερος Τρόπος για να Βγάλετε τα Κουκούτσια Κερασιού

Τα κεράσια, όσο νόστιμα κι αν είναι, έχουν ένα κουκούτσι που πρέπει να βγάλετε. Πώς… Read More

18 Απριλίου, 2024

Πώς να καθαρίσετε τα πέδιλα από μέσα λόγω των λεκέδων από τα δάχτυλα των ποδιών

Τα πέδιλα και τα σανδάλια έχουν ένα σαφώς ορατό αισθητικό πρόβλημα, μαύρους λεκέδες που σχηματίζονται… Read More

18 Απριλίου, 2024

Πως φυτεύω και καλλιεργώ Κρόκο Κοζάνης (Σαφράν) σε γλάστρα στο Σπίτι

Είναι λάθος να πιστεύεις ότι ο κρόκος Κοζάνης ή αλλιώς το Σαφράν χρειάζεται τεράστια χωράφια.… Read More

18 Απριλίου, 2024

13 Λουλούδια που ανθίζουν όλο το καλοκαίρι: Πολυετή ανθοφορία, αρώματα και χρώματα στον κήπο και το μπαλκόνι

Ψάχνωντας πώς θα ομορφύνουμε τους κήπους, τις αυλές και τις βεράντες μας συχνά αναζητούμε λουλούδια… Read More

18 Απριλίου, 2024

Πως να καθαρίσω πλαστικές καρέκλες και τραπέζια από μαύρους λεκέδες

Κάθε χρόνο, με την έλευση του καλοκαιριού, οι βεράντες, τα μπαλκόνια και οι κήποι γεμίζουν… Read More

18 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα