in , ,

Μάσκες ΚΝ95: Το απλό κόλπο με την χαρτοσακούλα για να τις αποστειρώσετε και να επαναχρησιμοποιήσετε – Η οδηγία που δίνουν οι ειδικοί

Μάσκες ΚΝ95: Το απλό κόλπο με την χαρτοσακούλα για να τις αποστειρώσετε και να επαναχρησιμοποιήσετε – Η οδηγία που δίνουν οι ειδικοί
Μάσκες ΚΝ95: Το απλό κόλπο με την χαρτοσακούλα για να τις αποστειρώσετε και να επαναχρησιμοποιήσετε – Η οδηγία που δίνουν οι ειδικοί

Μάσκες ΚΝ95 απολύμανση – αποστείρωση. Το κόλπο με την χαρτοσακούλα για να μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά.

Οι μάσκες ΚΝ95 προστατεύουν περισσότερο από τις υπόλοιπες μάσκες, σύμφωνα με έρευνες των ειδικών, την ίδια στιγμή που η μετάλλαξη Όμικρον έχει ιδιαίτερα αυξημένη μεταδοτικότητα.

Όπως αναφέρει η USA Today, οι υφασμάτινες μάσκες έχουν μεγάλους πόρους που επιτρέπουν την εισπνοή σταγονιδίων μέσα στα οποία περιέχεται ο κορωνοϊός, καθώς, επίσης, έχουν κενά στο ύψος των μάγουλων, αλλά και κάτω από τα μάτια, με αποτέλεσμα να περνούν ευκολότερα τα σταγονίδια.

Παράλληλα, στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται πως αρκετές χώρες, όπως η Αυστρία, η Γερμανία και η Τσεχία, έχουν κάνει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας ΚΝ95.

«Οι KN95 έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να επιτυγχάνουν καλή εφαρμογή στο πρόσωπο και επαρκές φιλτράρισμα αιωρούμενων σωματιδίων. Ακόμη έχουν ένα πιο πυκνό δίκτυο ινών από τις χειρουργικές ή τις υφασμάτινες. Από την άλλη πλευρά, οι μάσκες N95 έχουν φτιαχτεί από πολυπροπυλένιο. Πρόκειται για ένα υλικό που περνά από μια διαδικασία που λιώνει και “σπρώχνεται” σε τρύπες μικρής διαμέτρου, έτσι ώστε να μετατρέπεται σε μικροσκοπικές ίνες που δένονται μεταξύ τους», επισημαίνει η USA Today.

Οι συγκεκριμένες ίνες ακολούθως φορτίζονται, περνώντας από μια συσκευή που παράγει στατικό ηλεκτρισμό. Το φορτίο αυτό τις κάνει 10 φορές πιο αποτελεσματικές στο να “πιάνουν” σωματίδια».

Οι ΚΝ95 δεν επιτρέπουν να υπάρχουν κενά γύρω από τη μύτη, τα μάγουλα καθώς και το σαγόνι, ενώ αν χρησιμοποιηθούν σωστά φιλτράρουν έως το 95% των σωματιδίων στον αέρα, ενώ κάνουν εξαιρετική δουλειά στο να φιλτράρουν τις δικές μας εκπνοές, ώστε να προστατεύουμε τους άλλους.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πως μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν οι μάσκες ΚΝ95 για να προστατέψουν από την Όμικρον

Το κόστος που έχουν οι μάσκες ΚΝ95 είναι μεγαλύτερο από το κόστος των χειρουργικών και των υφασμάτινων μασκών, γι’ αυτό πολλοί ρωτούν εάν ο συγκεκριμένος τύπος μάσκας μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

Όπως επισημαίνει η αμερικανική εφημερίδα, η ΚΝ95 μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί, αλλά θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα βήματα.

«Παρά το γεγονός οι μάσκες N95 και ΚΝ95 είναι μιας χρήσης, πολλοί άνθρωποι έχουν βρει τρόπους ώστε να τις επαναχρησιμοποιούν», τονίζει η USA Today και παραπέμπει στη στρατηγική που είχε ακολουθήσει το CDC, στην αρχή της πανδημίας και συγκεκριμένα όταν υπήρχαν ελλείψεις μασκών KN95 στα αμερικανικά νοσοκομεία.

Υπενθυμίζεται πως ο CDC είχε εκδώσει αναλυτικές οδηγίες για το πώς μπορεί να γίνει με ασφάλεια η επαναχρησιμοποίηση της ΚΝ95. Ωστόσο, η συγκεκριμένη οδηγία πλέον δεν υφίσταται, καθώς στα νοσοκομεία υπάρχει επάρκεια μασκών.

Κορωναϊός και αυτοκίνητο: Μέτρα Ασφαλείας – Απολύμανση!

Για να γίνει ασφαλής χρησιμοποίηση των μασκών ΚΝ95 πρέπει:

– έπειτα από τη χρήση της KN95, βγάλτε τη μάσκα και τοποθετήστε τη σε μια χάρτινη σακούλα , ώστε να «αναπνέει». Προσοχή: Μη χρησιμοποιήσετε πλαστική σακούλα.

– κλείστε τη σακούλα και αφήστε τη σε θερμοκρασία δωματίου.

– Πλύνετε καλά τα χέρια σας.

– Αφήνουμε τη μάσκα στη σακούλα για διάστημα τριών – τεσσάρων ημερών, που θεωρείται αρκετό για να έχουν πεθάνει όλοι οι ιοί που βρίσκονταν σε αυτή.

– Την 4η-5η μέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά.

via enimerotiko

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa Team

Μας αρέσει να γράφουμε για καλά νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον Κόσμο. Ψάχνουμε τις καλύτερες ιδέες διακόσμησης και ο,τι μπορεί να κάνει την καθημερινότητα μας πιο εύκολη!

10 Συνηθισμένα Λάθη Μακιγιάζ που σας Δείχνουν Μεγαλύτερες

10 Συνηθισμένα Λάθη Μακιγιάζ που σας Δείχνουν Μεγαλύτερες

αγορά μεταχειρισμένων προϊόντων,συμβουλές αγορών,χρήσιμα

10 Πράγματα που Μπορείτε να Αγοράσετε Μεταχειρισμένα αντί για Καινούργια