Μόνο οι πραγματικοί MasterChef της κουζίνας μπορούν να κόψουν ένα μήλο χωρίς μαχαίρι, να ξεφλουδίσουν ένα αυγό με μία κίνηση και να κόψουν κρεμμύδια χωρίς να δακρύσουν. Ξέρουν όλα τα κόλπα της μαγειρικής και απολαμβάνουν να τα μοιράζονται μαζί σας. 15 Επαγγελματικά μυστικά μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής που χρησιμοποιούν οι σεφ και δεν γνωρίζουν οι νοικοκυρές
Οι σταγόνες γιαουρτιού είναι νόστιμα και υγιεινά σνακ, ιδιαίτερα αγαπητά στα παιδιά. Γίνονται εύκολα: βάλτε το γιαούρτι σε μια πλαστική σακούλα ή ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής, πιέστε τις σταγόνες σε ένα αντικολλητικό χαρτί και βάλτε τις στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Για να μην κλαίτε όταν κόβετε κρεμμύδια, βάλτε τα στην κατάψυξη 15 λεπτά πριν.
Τα βραστά αυγά θα είναι πολύ πιο εύκολο να ξεφλουδιστούν αν βάλετε μια φέτα λεμόνι όταν τα βράζετε. Παρεμπιπτόντως, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα έχει το ίδιο αποτέλεσμα.
Αν πρόκειται να ψήσετε κεκάκια ή άλλα αρτοσκευάσματα αλλά ξαφνικά συνειδητοποιήσετε ότι σας έχουν τελειώσει τα αυγά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπανάνες αντ’ αυτού: 1 αυγό = 1/2 μπανάνα. Η γεύση σίγουρα δεν θα είναι χειρότερη.
Αυτό το κόλπο θα εκτιμηθεί πραγματικά από όλους τους λάτρεις του καφέ και όσους απλά δεν μπορούν να ξυπνήσουν το πρωί χωρίς ένα φλιτζάνι φρεσκοκομμένο εσπρέσο. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και κανέλα στον αλεσμένο καφέ πριν τον παρασκευάσετε. Το αλάτι εξαφανίζει την πίκρα των καμένων κόκκων καφέ και η κανέλα προσθέτει μια εκπληκτική γεύση.
Δείτε ακόμη 8 Γρήγορα και Εύκολα Κόλπα Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής
Εάν έχετε μόνο ένα μήλο αλλά όχι μαχαίρι εδώ είναι ένας εύκολος τρόπος για να το κοψετε στη μέση:
Για να εξοικονομήσετε χρόνο με το ξεφλούδισμα του σκόρδου, απλώς βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα — θα διευκολύνει την αφαίρεση της φλούδας.
Όταν αγοράζετε μια πιπεριά, αναποδογυρίστε την και κοιτάξτε το κάτω μέρος. Αν δείτε 3 χτυπήματα, είναι “αρσενική”. Το 4 σημαίνει ότι είναι «θηλυκό». Οι «θηλυκές» είναι πιο γλυκές και είναι καλύτερα να τις χρησιμοποιείτε φρέσκιες. Οι “αρσενικές” είναι πιο συμπαγής και η γεύση τους είναι πιο βαθιά, επομένως είναι εξαιρετικά συστατικά για διάφορα πιάτα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οδοντικό νήμα για να κόψετε γρήγορα κέικ ή ρολά σε ίσα μέρη.
Εάν πιστεύετε ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τηγανητές πατάτες, δοκιμάστε να τις μαγειρέψετε με αυτόν τον τρόπο: κάντε λεπτές εγκοπές στις πατάτες, ραντίστε με ελαιόλαδο, βάλτε φέτες βούτυρο στις εγκοπές και προσθέστε αλάτι και πιπέρι για γεύση. Βάλτε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 40 λεπτά. Θα γίνουν σίγουρα το αγαπημένο σας πιάτο.
Αν δεν σας αρέσει να καθαρίζετε τις πατάτες, αυτό το κόλπο είναι μόνο για εσάς:
Κάντε μικρές εγκοπές στις πατάτες.
Ρίξτε ζεστό νερό σε ένα κατσαρολάκι με τις πατάτες, βάλτε το στο μάτι της κουζίνας και περιμένετε μέχρι να βράσει.
Χύστε το βραστό νερό και γεμίστε το με κρύο νερό.
Παίρνετε μια μια τις πατάτες και αφαιρέστε τη φλούδα.
Δείτε επίσης Συμβουλές από Σεφ που Θα Ανεβάσουν την Μαγειρική σας σε Άλλο Επίπεδο
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και περισσότερο, τα καπέλα τζόκεϊ γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.… Read More
Ο καθαρισμός του μπάνιου σας είναι απαραίτητος για την προσωπική σας υγιεινή καθώς είναι από… Read More
Οι ακρυλικές μπανιέρες είναι πολύ δημοφιλείς. Είναι πιο ελαφριές από τις εμαγιέ και διατηρούνται πιο… Read More
Πολλοί άνθρωποι αναζητούν απλά κόλπα για να κάνουν το καθάρισμα να μην διαρκεί ώρες. Φυσικά,… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα