Ανεξάρτητα από το πόσο νόστιμο και υγιεινό είναι το φρεσκοπαρασκευασμένο γεύμα σας, μπορεί να χάσει τα οφέλη του για την υγεία και ακόμη και να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση εάν το ξαναζεστάνετε σε φούρνο μικροκυμάτων. 7 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να βάλουμε σε φούρνο μικροκυμάτων!
Το σέλερι είναι εξαιρετικό συστατικό για σούπα αλλά μόνο μέχρι τη στιγμή που μπει σε φούρνο μικροκυμάτων. Περιέχει νιτρικά άλατα που μετατρέπονται σε τοξικά νιτρώδη και καρκινογόνες νιτροζαμίνες μετά το ζέσταμα.
Δοκιμάστε να μαγειρέψετε σούπα με κρέμα σέλινου – θα είναι νόστιμη ακόμα και όταν είναι κρύα.
Πραγματικά αμφιβάλλουμε αν ξαναζεσταίνετε τα τηγανητά αυγά ή την ομελέτα σας, αλλά θα θέλαμε να σας προειδοποιήσουμε ούτως ή άλλως: μετά το ζέσταμα, τα αυγά γίνονται τοξικά.
Είναι καλύτερα να τα προσθέσετε στο σάντουιτς ή τη σαλάτα σας καθώς δεν θα χρειαστεί να τα ξαναζεστάνετε ή να τα πετάξετε.
Πολλοί άνθρωποι που ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή λατρεύουν το σπανάκι επειδή περιέχει πολλές βιταμίνες και μέταλλα. Όμως, είναι γεμάτο νιτρικά άλατα που γίνονται νιτρώδη και νιτροζαμίνες μετά το ζέσταμα σε φούρνο μικροκυμάτων .
Προσθέστε σπανάκι σε smoothies, σάντουιτς ή σαλάτες και απολαύστε τα μέγιστα οφέλη του.
Τα μανιτάρια είναι πολύ δύσκολα: παρά την υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και αμινοξέα, δεν χωνεύονται καλά τις περισσότερες φορές. Και αν ξαναζεστάνετε το ριζότο μανιταριών που σας έχει απομείνει, το πρόβλημα θα γίνει ακόμα χειρότερο: η πρωτεϊνική σύνθεση των μανιταριών αλλάζει και αυτό προκαλεί στομαχόπονο και φούσκωμα στο στομάχι.
Εάν δεν θέλετε να πετάξετε το πιάτο με τα μανιτάρια που σας έχουν απομείνει, βάλτε το στο ψυγείο και φάτε το την επόμενη μέρα αφού το ξαναζεστάνετε σε θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη 70°C. Αλλά η καλύτερη χρήση για τα μανιτάρια που έχουν απομείνει είναι να φτιάξετε μια σάλτσα ζυμαρικών με αυτά ή να τα προσθέσετε σε μια σαλάτα.
Δείτε ακόμη Φούρνος μικροκυμάτων! Οι κίνδυνοι που πρέπει να γνωρίζετε
Εντελώς απροσδόκητα, οι πατάτες είναι επίσης στη μαύρη λίστα. Οι ξαναζεσταμένες πατάτες χάνουν τη γεύση και τα οφέλη για την υγεία τους και μπορούν ακόμη και να γίνουν αιτία αλλαντίασης εάν φυλάσσονται σε αλουμινόχαρτο σε θερμοκρασία δωματίου.
Είναι καλύτερα να φάτε αμέσως πουρέ και τηγανιτές πατάτες. Αν σας περισσεύουν βραστές πατάτες, θα πρέπει να τις προσθέσετε σε σαλάτα.
Όταν ξαναζεσταίνετε πιάτα με κοτόπουλο, η σύνθεση πρωτεΐνης αλλάζει και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την πέψη. Επομένως, είναι καλύτερα να προσθέσετε το κοτόπουλο που έχει απομείνει σε μια σαλάτα ή ένα σάντουιτς.
Το παντζάρι εξακολουθεί να έχει τα οφέλη του για την υγεία ακόμα και σε μια σούπα. Αλλά δεν συνιστάται να το ξαναζεστάνετε, καθώς τα παντζάρια είναι επίσης γεμάτα νιτρικά άλατα. Το φρέσκο παντζάρι είναι το πιο υγιεινό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε smoothie ή σαλάτα.
Το ρύζι είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αμινοξέα, αλλά περιέχει επίσης σπόρια βακτηρίων που επιβιώνουν ακόμη και μετά το μαγείρεμα. Εάν το ρύζι αφεθεί σε θερμοκρασία δωματίου μετά την παρασκευή του, τα βακτήρια θα πολλαπλασιαστούν και αυτό μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση. Το ξαναζέσταμα δεν λύνει το πρόβλημα, επομένως είναι καλύτερα να φάτε το ρύζι αμέσως ή να το βάλετε στο ψυγείο μέσα σε μια ώρα από το μαγείρεμα και να το κρατήσετε εκεί μέχρι την επόμενη μέρα.
Δείτε επίσης Ποιές Τροφές Δεν Πρέπει να Θερμαίνετε σε Φούρνο Μικροκυμάτων
Οι χρωστικές, μεταξύ των άλλων πρόσθετων τροφίμων, είναι ουσίες φυσικές ή συνθετικές που προστίθενται σε τροφές έτοιμες προς… Read More
Πολλοί πορτοφολάδες περιμένουν πλήθος κόσμου στα εμπορικά κέντρα. Απασχολημένοι ψάχνοντας για τέλεια δώρα, πέφτουν θύματα… Read More
Εκτός από τα λιπάσματα που βρίσκουμε σε γεωπονικά καταστήματα, υπάρχουν πολλά καθημερινά υλικά, οικιακά υπολείμματα… Read More
Πολλοί κάνουν τις διακοπές τους στη θάλασσα ή σε μια λίμνη. Δυστυχώς, το καλοκαίρι συχνά… Read More
Το καλοκαίρι έρχεται επιτέλους όμως οι υψηλότερες θερμοκρασίες σημαίνουν ότι πολλά έντομα θα επισκεφθούν τα… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα