8 Τροφές που ΔΕΝ Πρέπει να Ξαναζεσταίνετε σε Φούρνο Μικροκυμάτων

Ανεξάρτητα από το πόσο νόστιμο και υγιεινό είναι το φρεσκοπαρασκευασμένο γεύμα σας, μπορεί να χάσει τα οφέλη του για την υγεία και ακόμη και να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση εάν το ξαναζεστάνετε σε φούρνο μικροκυμάτων. 7 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να βάλουμε σε φούρνο μικροκυμάτων!

Σέλερι

© Depositphotos

Το σέλερι είναι εξαιρετικό συστατικό για σούπα αλλά μόνο μέχρι τη στιγμή που μπει σε φούρνο μικροκυμάτων. Περιέχει νιτρικά άλατα που μετατρέπονται σε τοξικά νιτρώδη και καρκινογόνες νιτροζαμίνες μετά το ζέσταμα.

Δοκιμάστε να μαγειρέψετε σούπα με κρέμα σέλινου – θα είναι νόστιμη ακόμα και όταν είναι κρύα.

Αυγά

© pixabay

Πραγματικά αμφιβάλλουμε αν ξαναζεσταίνετε τα τηγανητά αυγά ή την ομελέτα σας, αλλά θα θέλαμε να σας προειδοποιήσουμε ούτως ή άλλως: μετά το ζέσταμα, τα αυγά γίνονται τοξικά.

Είναι καλύτερα να τα προσθέσετε στο σάντουιτς ή τη σαλάτα σας καθώς δεν θα χρειαστεί να τα ξαναζεστάνετε ή να τα πετάξετε.

Σπανάκι

© pixabay

Πολλοί άνθρωποι που ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή λατρεύουν το σπανάκι επειδή περιέχει πολλές βιταμίνες και μέταλλα. Όμως, είναι γεμάτο νιτρικά άλατα που γίνονται νιτρώδη και νιτροζαμίνες μετά το ζέσταμα σε φούρνο μικροκυμάτων .

Προσθέστε σπανάκι σε smoothies, σάντουιτς ή σαλάτες και απολαύστε τα μέγιστα οφέλη του.

Μανιτάρια

© pixabay

Τα μανιτάρια είναι πολύ δύσκολα: παρά την υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και αμινοξέα, δεν χωνεύονται καλά τις περισσότερες φορές. Και αν ξαναζεστάνετε το ριζότο μανιταριών που σας έχει απομείνει, το πρόβλημα θα γίνει ακόμα χειρότερο: η πρωτεϊνική σύνθεση των μανιταριών αλλάζει και αυτό προκαλεί στομαχόπονο και φούσκωμα στο στομάχι.

Related Post

Εάν δεν θέλετε να πετάξετε το πιάτο με τα μανιτάρια που σας έχουν απομείνει, βάλτε το στο ψυγείο και φάτε το την επόμενη μέρα αφού το ξαναζεστάνετε σε θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη 70°C. Αλλά η καλύτερη χρήση για τα μανιτάρια που έχουν απομείνει είναι να φτιάξετε μια σάλτσα ζυμαρικών με αυτά ή να τα προσθέσετε σε μια σαλάτα.

Δείτε ακόμη Φούρνος μικροκυμάτων! Οι κίνδυνοι που πρέπει να γνωρίζετε

Πατάτες

© Depositphotos

Εντελώς απροσδόκητα, οι πατάτες είναι επίσης στη μαύρη λίστα. Οι ξαναζεσταμένες πατάτες χάνουν τη γεύση και τα οφέλη για την υγεία τους και μπορούν ακόμη και να γίνουν αιτία αλλαντίασης εάν φυλάσσονται σε αλουμινόχαρτο σε θερμοκρασία δωματίου.

Είναι καλύτερα να φάτε αμέσως πουρέ και τηγανιτές πατάτες. Αν σας περισσεύουν βραστές πατάτες, θα πρέπει να τις προσθέσετε σε σαλάτα.

Κοτόπουλο

© pixabay

Όταν ξαναζεσταίνετε πιάτα με κοτόπουλο, η σύνθεση πρωτεΐνης αλλάζει και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την πέψη. Επομένως, είναι καλύτερα να προσθέσετε το κοτόπουλο που έχει απομείνει σε μια σαλάτα ή ένα σάντουιτς.

Παντζάρια

© pixabay

Το παντζάρι εξακολουθεί να έχει τα οφέλη του για την υγεία ακόμα και σε μια σούπα. Αλλά δεν συνιστάται να το ξαναζεστάνετε, καθώς τα παντζάρια είναι επίσης γεμάτα νιτρικά άλατα. Το φρέσκο παντζάρι είναι το πιο υγιεινό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε smoothie ή σαλάτα.

Ρύζι

© pixabay

Το ρύζι είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αμινοξέα, αλλά περιέχει επίσης σπόρια βακτηρίων που επιβιώνουν ακόμη και μετά το μαγείρεμα. Εάν το ρύζι αφεθεί σε θερμοκρασία δωματίου μετά την παρασκευή του, τα βακτήρια θα πολλαπλασιαστούν και αυτό μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση. Το ξαναζέσταμα δεν λύνει το πρόβλημα, επομένως είναι καλύτερα να φάτε το ρύζι αμέσως ή να το βάλετε στο ψυγείο μέσα σε μια ώρα από το μαγείρεμα και να το κρατήσετε εκεί μέχρι την επόμενη μέρα.

Δείτε επίσης Ποιές Τροφές Δεν Πρέπει να Θερμαίνετε σε Φούρνο Μικροκυμάτων

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

8 Φυσικές Μάσκες για Αναζωογόνηση των Κατεστραμμένων Μαλλιών

Ορισμένες παραδοσιακές φυσικές θεραπείες περιποίησης μαλλιών μπορεί να είναι πολύ πιο αποτελεσματικές από τα ακριβά… Read More

17 Μαΐου, 2024

ΠΑΚΟΕ: Πόσο επικίνδυνες είναι οι χρωστικές τροφίμων – Τα πιο επικίνδυνα ΕΨΙΛΟΝ – Πίνακας

Οι  χρωστικές, μεταξύ των άλλων πρόσθετων  τροφίμων,  είναι ουσίες φυσικές ή συνθετικές που προστίθενται σε τροφές έτοιμες προς… Read More

17 Μαΐου, 2024

6 Έξυπνα Κόλπα που θα σας Προστατέψουν από Πορτοφολάδες

Πολλοί πορτοφολάδες περιμένουν πλήθος κόσμου στα εμπορικά κέντρα. Απασχολημένοι ψάχνοντας για τέλεια δώρα, πέφτουν θύματα… Read More

17 Μαΐου, 2024

Φυσικό λίπασμα για φυτά: 10 σπιτικά υλικά για να χρησιμοποιήσετε

Εκτός από τα λιπάσματα που βρίσκουμε σε γεωπονικά καταστήματα, υπάρχουν πολλά καθημερινά υλικά, οικιακά υπολείμματα… Read More

17 Μαΐου, 2024

Πνιγμός στη Θάλασσα: Τι πρέπει να κάνετε αν κινδυνεύετε να Πνιγείτε

Πολλοί κάνουν τις διακοπές τους στη θάλασσα ή σε μια λίμνη. Δυστυχώς, το καλοκαίρι συχνά… Read More

17 Μαΐου, 2024

Πώς να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια στο σπίτι με εύκολο τρόπο

Το καλοκαίρι έρχεται επιτέλους όμως οι υψηλότερες θερμοκρασίες σημαίνουν ότι πολλά έντομα θα επισκεφθούν τα… Read More

17 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα